Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Документи

ЗВЕРНЕННЯ ВОЛИНСЬКОЇ РАДИ ЦЕРКОВ ІЗ НАГОДИ ВЕЛИКОГО ПОСТУ

18 березня 2010 р.

Час Великого посту – це час, коли християни усвідомлюють зміст свого життя і осмислюють своє духовне покликання, у чому воно полягає та до чого воно нас зобов’язує. Християни всього світу наближаються до найбільшого свята – Воскресіння Христового. Але знаємо, що цьому радісному святу передує глибока скорбота, передують дні, в котрих Церкви різних конфесій та традицій, але всі як одна, схиляють голову в журбі і глибоко задумуються над стражданнями нашого Спасителя Ісуса Христа – розп’яттям і смертю на хресті, які Він добровільно прийняв заради нас і нашого спасіння. А тому доцільно і корисно було б, щоб християни в цей час, усвідомлюючи ціну дарованого спасіння, відмовилися від гучних забав і розваг.

Ми закликаємо всіх: подумайте про своє життя та місце Ісуса Христа у ньому. Слід на деякий час відмовитися від усього того, що, можна сказати, відволікає людей від побожних роздумів та нищить атмосферу глибокого осмислення свого життя і місця Христа у сьогоднішньому світі.

Церква не стоїть на перешкоді гідному життю, відпочинкові та доречним розвагам. Людина заслуговує і потребує відпочинку, але на все свій час. І тому, коли християни під час Посту відмовляються від певних страв, та у міру можливостей  зменшують і кількість споживання їжі, в той же час вони стараються ще ревніше творити діла милосердя, бачити навколо себе тих, хто потребує допомоги. Тим більше у дні посту треба уникати всього, що відвертає увагу від виконання найголовнішого в житті християнина – від любові до Бога та ближнього, від заповідей Божих; потрібно задуматися, зупинитися, поміркувати про себе, подумати про вічність, постаратись знайти відповіді на багато питань, на котрі ми не знаходимо часу протягом року, бо ж зайняті працею і турботами про хліб насущний. Хоча б у цей час знайдімо можливість, щоб краще та глибше вникнути в тайну нашого відкуплення, нашого спасіння.

Піклуючись про духовне зростання волинян, звертаємось до місцевої влади та всіх, хто організовує дозвілля, із закликом не влаштовувати в Страсний тиждень не лише розважальних, але й інших заходів, які не відповідають духові Посту. Також закликаємо керівників засобів масової інформації перенести усі розважальні програми на дні після Пасхи. Особливо це стосується 1 квітня, яке у цьому році припадає на Страсний четвер.

Хай ця наша стриманість від розваг, від надто веселого й гучного відпочинку буде нашою пожертвою і подякою Тому, Хто страждав і віддав Своє життя на хресті ради нашого спасіння.

Закликаємо на всіх Боже благословіння.

18 березня 2010 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо