Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Документи

Укази єпархіального архієрея за 2010 р.

Протоієрея Івана Семенюка звільнено від обов’язків настоятеля парафії Святителя Феодосія Чернігівського в Луцьку (указ № 6 від 8 лютого 2010 р.) і призначено настоятелем собору Покрови Пресвятої Богородиці в Ківерцях (указ № 9 від 8 лютого 2010 р.).

Протоієрея Ігоря Швеця звільнено від обов’язків настоятеля нижнього – Преображенського – храму кафедрального собору Святої Трійці (указ № 7 від 8 лютого 2010 р.) і призначено настоятелем парафії Святителя Феодосія Чернігівського в Луцьку (указ № 8 від 8 лютого 2010 р.).

Ієромонаха Іова (Богуша) звільнено від обов’язків настоятеля парафії Святої Трійці в с. Тростянець та зараховано насельником монастиря Святителя Миколая Чудотворця в с. Жидичин Ківерецького дек. (указ № 12 від 19 лютого 2010 р.).

Протоієрея Тараса Манелюка звільнено від обов’язків ківерецького декана, а протоієрея Івана Семенюка призначено на цю посаду (укази № 13, 14 від 19 лютого 2010 р.).

Протоієрея Миколу Цапа призначено тимчасово виконуючим обов’язки луцького районного декана (указ № 15 від 19 лютого 2010 р.).

Священика Сергія Ледвовка призначено настоятелем парафії Святої Трійці в с. Тростянець Ківерецького дек. (указ № 16 від 19 лютого 2010 р.).

Священика Івана Заторського звільнено від обов’язків настоятеля парафії Благовірного князя Константина Острозького в Олиці Ківерецького дек., а протоієрея Тараса Манелюка призначено на цю посаду з зарахуванням парафії до Цуманського дек. (укази № 17, 19 від 23 лютого 2010 р.).

Священика Василя Довбуша звільнено від обов’язків настоятеля парафії Святої Трійці в с. Сильне (урочище Лопатень) Ківерецького дек., а протоієрея Петра Герасимука призначено на цю посаду з зарахуванням парафії до Цуманського дек. (укази № 18, 20 від 23 лютого 2010 р.).

Протоієрея Стефана Савчука звільнено від обов’язків настоятеля парафії Апостолів Петра й Павла в с. Домашів Цуманського дек. (указ № 21 від 24 лютого 2010 р.).

Священика Василя Гламазду звільнено від обов’язків настоятеля парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці у с. Веснянка Ківерецького дек. (указ № 22 від 24 лютого 2010 р.).

Протоієрея Олега Ткачуся призначено настоятелем парафії Апостола Филипа в Луцьку та кліриком собору Покрови Пресвятої Богородиці в Ківерцях (укази № 24, 25 від 2 березня 2010 р.).

Священика Валерія Кота призначено настоятелем каплиці Мучениці Тетяни Шацького лісового коледжу (указ № 27 від 10 березня 2010 р.).

У зв’язку з необхідністю впорядкувати дії священнослужителів у випадку, коли на парафії сталося, ймовірно, чудо (мироточіння, оновлення ікони тощо), та з метою запобігання поширенню недостовірної інформації в ЗМІ щодо такої події указом № 26 від 10 березня 2010 р. настоятелям дано благословення:
– невідкладно особисто дослідити всі обставини: взяти усні свідчення причетних осіб, оглянути об’єкт, через який, імовірно, Господь створив диво;
– повідомити про цю подію своєму деканові;
– звернутися до єпархіального архієрея з усним звітом про подію;
– прийняти благословення єпархіального архієрея про подальші дії;
– повідомити інформаційній службі єпархії про подію та благословення єпархіального архієрея щодо неї;
– виконати благословення єпархіального архієрея;
– через один місяць, а за гострою потребою раніше, звернутися до єпархіального архієрея з письмовим звітом про виконання благословення, розвиток і попередні підсумки події.
Відповідальні за виконання цього указу – канцлердекани.

Валерію Лесюк призначено співробітником інформаційної служби єпархії та відповідальним секретарем редакції газети «Волинські єпархіальні відомості» (указ № 29 від 30 березня 2010 р.).

Священика Олега Корчинського призначено настоятелем парафії Святителя Миколая Чудотворця в с. Дубова Корчма Горохівського дек. (указ № 30 від 13 квітня 2010 р.).

Священика Сергія Медвєдєва призначено настоятелем парафії Рівноапостольного князя Володимира в Луцьку (указ № 31 від 19 квітня 2010 р.).

Священика Валерія Кота звільнено від обов’язків настоятеля парафії Мучениці Тетяни Шацького лісового коледжу й призначено кліриком парафії Архістратига Михаїла в Шацьку (укази № 32, 34 від 22 квітня 2010 р.).

Священика Андрія Бойка призначено настоятелем парафії Мучениці Тетяни Шацького лісового коледжу (указ № 33 від 22 квітня 2010 р.).

Протоієрея Олега Ткачуся звільнено від обов’язків клірика собору Покрови Пресвятої Богородиці в Ківерцях і призначено настоятелем храму Преображення Господнього (нижньої церкви кафедрального собору Святої Трійці) (укази № 41, 42 від 26 квітня 2010 р.).

Священика Василя Фурмана призначено помічником ковельського районного декана (указ № 43 від 27 квітня 2010 р.).

Протоієрея Василя Ціка призначено настоятелем парафії Великомученика Димитрія Солунського в с. Новосілки Горохівського дек. (указ № 46 від 18 травня 2010 р.).

Парафію Апостола і євангеліста Луки в с. Вигуричі виведено зі складу Луцького райдек. й приєднано до Горохівського дек. (указ № 47 від 18 травня 2010 р.).

Священика Валерія Братуня звільнено від обов’язків настоятеля парафії Преподобного Серафима Саровського в с. Лемешів Горохівського дек., а священика Ярослава Музичука призначено на цю посаду (укази № 48, 51 від 18 травня 2010 р.).

Священика Ярослава Музичука звільнено від обов’язків настоятеля парафії Апостола і євангеліста Йоана Богослова в с. Старостав Горохівського дек. та клірика парафії Вознесіння Господнього в Горохові, а священика Валерія Братуня призначено на ці посади (укази № 49, 50 від 18 травня 2010 р.).

Протоієрея Андрія Ричака звільнено від обов’язків настоятеля парафії Успіння Пресвятої Богородиці в с. Городище Ковельського райдек. з правом переходу в іншу єпархію, а священика Миколу Качмаря призначено на цю посаду з попереднім звільненням від обов’язків настоятеля однойменної парафії в с. Сокіл Рожищенського дек. (укази № 53–55 від 28 травня 2010 р.).

Священика Артема Кованського призначено настоятелем парафії Успіння Пресвятої Богородиці в с. Сокіл Рожищенського дек. (указ № 56 від 28 травня 2010 р.).

Священика Василя Гламазду звільнено від обов’язків настоятеля парафії Апостолів Петра й Павла в с. Домашів Цуманського дек., а священика Сергія Паладовського призначено на цю посаду (укази № 59, 60 від 24 червня 2010 р.).

Священика Олега Походзея звільнено від обов’язків клірика парафії Різдва Пресвятої Богородиці в Рожищі (указ № 61 від 21 липня 2010 р.).

Священика Василя Матвійчука звільнено від обов’язків настоятеля парафії Архістратига Михаїла в с. Павлівка Іваничівського дек., а священика Миколу Мацюка призначено на цю посаду (укази № 63, 64 від 23 липня 2010 р.).
Священика Мар’яна Нестера звільнено від обов’язків настоятеля парафії Пророка Іллі в с. Копачівка Рожищенського дек. з зарахуванням поза штат єпархії, а протоієрея Василя Шняка призначено на цю посаду (укази № 68, 69 від 17 серпня 2010 р.).

Священика Миколу Савчина звільнено від обов’язків настоятеля парафії Успіння Пресвятої Богородиці в с. Старий Чорторийськ Маневицького дек. із зарахуванням поза штат єпархії та правом переходу в іншу (указ № 70 від 20 серпня 2010 р.).

Священика Сергія Ледвовка призначено головою парафіяльної ради парафії Святої Трійці в с. Тростянець Ківерецького дек. (указ № 71 від 2 вересня 2010 р.).
30 грудня 2010 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо