Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Документи Документи

Укази єпархіального архієрея за 2012 р.

Священика Олега Мицька зараховано до кліру парафії Святителя Миколая Чудотворця в Камені-Каширському (указ № 5 від 4 січня 2012 р.).

Протоієрея Василя Мураля призначено настоятелем парафії Святого Йоана Хрестителя в с. Жабка Ківерецького дек. (указ № 6 від 5 січня 2012 р.).

Священика Тараса Свистовича призначено настоятелем парафії Воздвиження хреста Господнього в с. Руда Любомльського дек. (указ № 10 від 8 лютого).

За результатами звіту про діяльність кліру та громади собору Різдва Христового у Володимирі протоієрея Миколу Удуда звільнено від обов’язків настоятеля, а митрополита Луцького і Волинського Михаїла призначено на цю посаду. За порушення церковного уставу позбавлено нагород: права носіння другого хреста з прикрасами – протоієрея Юрія Пилипця, митри – протоієрея Миколи Удуда, хреста з прикрасами – протоієреїв Євгена Рябця й Ігоря Бігуна, золотого наперсного хреста – священика Юрія Здебського. Дано благословення парафіяльній раді: скарбника звільнити з посади й подати нову кандидатуру на затвердження, звільнити працівників собору, котрі порушили церковний устав. До остаточної нормалізації парафіяльного життя під час відсутності настоятеля собору виконувати його обов’язки дано благословення протоієрею Миколі Удуду.

Протоієрея Анатолія Александрука звільнено від обов’язків старовижівського декана, а священика Івана Зеленка призначено на цю посаду (укази № 19, 20 від 22 лютого).

Священика Миколу Багана призначено настоятелем парафії Преподобного Амфілохія Почаївського в с. Бегета Володимирського райдек. (указ № 21 від 22 лютого).

Протоієрея Юрія Зінчука призначено настоятелем парафії Преподобного Стефана, ігумена печерського, єпископа Володимир-Волинського, в с. Микуличі та Апостолів Петра і Павла в с. Володимирівка Володимирського райдек. (указ № 22 від 22 лютого).

Протоієрея Бориса Гідзінського призначено настоятелем парафій Архістратига Михаїла в с. Коритниця та Благовірних князів-страстотерпців Бориса і Гліба в с. Ліски Володимирського райдек. (указ № 23 від 22 лютого).

Протоієрея Віталія Іваніва призначено настоятелем парафії Великомучениці Катерини в с. Ворчин Володимирського райдек. (указ № 24 від 22 лютого).

Священика Олександра Вронського відраховано з кліру парафії Рівноапостольної княгині Ольги в Ківерцях і зараховано до кліру домового храму Великомучениці Катерини жіночого монастиря Святителя Василія Великого в Луцьку (укази № 25, 26 від 24 лютого).

Священика Олега Дубенського звільнено від обов’язків настоятеля парафії Великомученика Димитрія Солунського в с. Муравище Ківерецького дек. із зарахуванням поза штат єпархії, а священика Михайла Казанівського призначено на цю посаду (укази № 28 від 3 квітня, № 32 від 8 травня 2012 р.).

Священика Віталія Купчинського заборонено в священнослужінні за недотримання догматів православної віри, сповідування єретичного вчення та порушення церковного уставу (указ № 30 від 24 квітня 2012 р.).

Протоієрею Тарасові Стефурі оголошено догану за порушення церковного уставу (указ № 31 від 26 квітня 2012 р.).

Ієромонаха Арсенія (Качана) призначено скарбником Замкового монастиря Архангелів у Луцьку (указ № 34 від 1 червня 2012 р.).

Священика Анатолія Зарембу звільнено від обов’язків настоятеля парафії Архістратига Михаїла в с. Мельники-Річицькі Ратнівського дек. (указ № 35 від 1 червня 2012 р.).

Священика Олега Мицька відраховано з кліру парафії Святителя Миколая Чудотворця в Камені-Каширському (указ № 36 від 1 червня 2012 р.).

Протоієрея Василя Шняка звільнено від обов’язків настоятеля парафії Пророка Іллі в с. Копачівка Рожищанського дек., а священика Анатолія Зарембу призначено на цю посаду (укази № 37, 38 від 1 червня 2012 р.).

Протоієрея Сергія Кушніра відраховано з кліру нижнього Преображенського храму кафедрального собору Святої Трійці й причислено в клір парафії Воздвиження хреста Господнього в Луцьку (указ № 39 від 7 червня 2012 р.).

Тетяну Лупій призначено келарем духовної консисторії (указ № 41 від 15 червня 2012 р.).

Священика Олександра Вронського призначено настоятелем парафії Преподобного Іова Почаївського в Луцьку (указ № 45 від 22 червня 2012 р.).

Священика Миколу Качмара звільнено від обов’язків настоятеля парафій Успіння Божої Матері в с. Городище, Архістратига Михаїла в с. Кругель і Благовіщення Пресвятої Богородиці в с. Гредьки Ковельського райдек., а священика Андрія Нижника призначено на цю посаду (укази № 47, 50 від 2 липня 2012 р.).

Священика Андрія Нижника звільнено від обов’язків настоятеля парафії Святої Трійці в с. Уховецьк Ковельського райдек., а священика Миколу Качмара призначено на цю посаду (укази № 48, 49 від 2 липня 2012 р.).

Священика Андрія Судніка звільнено від обов’язків настоятеля парафії Вознесіння Господнього в Устилузі Володимирського райдек. і призначено священиком домового храму Преподобного Миколи-Святоші, князя Луцького в чоловічому монастирі Святителя Миколая Чудотворця, що в с. Жидичин Ківерецького дек. (указ № 52, 53 від 20 липня 2012 р.).

Протоієрея Євгена Шевчука призначено тимчасово виконуючим обов’язки настоятеля парафії Вознесіння Господнього в Устилузі Володимирського райдек. (указ № 54 від 20 липня 2012 р.).

Ірину Новіцьку призначено регентом хору парафії Різдва Пресвятої Богородиці в с. Кричевичі Ковельського райдек. (указ № 55 від 23 липня 2012 р.).

Протоієрея Тараса Манелюка звільнено від обов’язків настоятеля парафії Благовірного князя Константина Острозького в Олиці Цуманського дек., а священика Ігоря Літвінцова призначено на цю посаду (укази № 58 від 23 липня 2012 р.).

Віталія Клімчука призначено відповідальним секретарем газети «Волинські єпархіальні відомості» (указ № 59 від 23 липня 2012 р.).

Ірину Устимчук звільнено від обов’язків регента церковного хору парафії Вознесіння Господнього в с. Козлиничі Маневицького деканату з 25 серпня 2012 р. (указ № 61/а від 23 серпня 2012 р.).

У зв’язку з покаянням і виправленням із протоієрея Володимира Дрозда знято сувору догану (указ № 63 від 24 вересня 2012 р.).

Протоієрея Сергія Кушніра зараховано в клір парафії Архістратига Михаїла с. Дачне Ківерецького дек. (указ № 64 від 25 вересня 2012 р.).

Священика Андрія Нижника звільнено від обов’язків настоятеля парафії Архістратига Михаїла в с. Кругель Ковельського райдек. (указ № 65 від 25 вересня 2012 р.).

Священика Ярослава Черенюка зараховано в клір парафії Воздвиження хреста Господнього в Луцьку (указ № 66 від 2 жовтня 2012 р.).

Священика Андрія Мовчанюка звільнено від обов’язків настоятеля каплиці Великомученика і цілителя Пантелеймона у Волинському онкологічному диспансері, а священика Сергія Медвєдєва призначено на цю посаду (укази № 67, 68 від 2 жовтня 2012 р.).

Протоієрея Сергія Кушніра за порушення церковної дисципліни відчислено з кліру парафії Архістратига Михаїла с. Дачне Ківерецького дек., заборонено у священнослужінні із зарахуванням поза штат єпархії (указ № 70 від 24 жовтня 2012 р.).

Священику Андрієві Нижнику оголошено догану за порушення церковного уставу: виконання треб на території чужої парафії (указ № 72 від 25 жовтня 2012 р.).

Священика Матвія Олійника призначено настоятелем парафій Архістратига Михаїла в с. Кругель та Воздвиження хреста Господнього в с. Нові Кошари Ковельського райдек. (указ № 73 від 13 листопада 2012 р.).

Диякона В’ячеслава Багірова зараховано до кліру парафії Святителя Феодосія Чернігівського в Луцьку (указ № 74 від 13 листопада 2012 р.).

Священика Вадима Колесника призначено настоятелем парафії Воздвиження хреста Господнього в с. Угринів Горохівського дек. (указ № 73 від 15 листопада 2012 р.).

Священика Михайла Хімчака призначено священиком домового храму Преподобного Миколи Святоші, князя Луцького, в чоловічому монастирі Святителя Миколая Чудотворця у с. Жидичин Ківерецького дек. (указ № 76 від 28 листопада 2012 р.).

Диякона Володимира Куркова зараховано в клір парафії Великомученика Пантелеймона Цілителя в с. Рованці Луцького райдек. (указ № 80 від 20 грудня 2012 р.).

Священика Василя Лозовицького зараховано в клір парафії Архістратига Михаїла в Луцьку (указ № 84 від 25 грудня 2012 р.).

Протоієрея Віталія Собка звільнено від обов’язків прес-секретаря єпархії, Андрія Гнатюка звільнено від обов’язків головного редактора газети «Волинські єпархіальні відомості» і призначено виконувачем обов’язків прес-секретаря єпархії, Віталія Клімчука звільнено від обов’язків відповідального секретаря газети «Волинські єпархіальні відомості» і призначено виконувачем обов’язків її головного редактора (указ № 85 від 31 грудня 2012 р.).

03 лютого 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо