Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Документи

Звернення молодіжного братства Святителя Феодосія Чернігівського до української молоді

Сьогодні, 18 березня 2012 р., на засіданні молодіжного братства Свято-Феодосіївської парафії м. Луцька, після обговорення події, що трапилась у місті Миколаєві з Оксаною Макар, яка постраждала від рук насильників і вбивць, хочемо заявити наступне:

Ми, як і вся українська громадськість, вражені жорстокістю і дикістю скоєного злочину, щиро співчуваємо Оксані і молимось про її найшвидше одужання. Нас збентежила не тільки доля потерпілої але і полеміка довкола цієї події, обговорення якої проходило на різних ток-шоу. Відповіді на головне питання, хто винен в цьому злочині, на нашу думку, так і не прозвучало. Найактивніші політики різних партій як завжди говорили дуже багато, відмічали різні деталі і нюанси цієї проблеми, але про найважливіше ніби посоромились сказати. Мабуть дійсно соромно, бо вони, наші політики, практично з самого початку державної незалежності України, опустили народ в багно розпусти і вседозволеності. Під гаслами демократії, фактично кожен новий президент та уряд, сприяв розтлінню власного народу і його майбутнього – молоді.

А тепер дорослі дядечки та тітоньки дивуються і, ніби не розуміють, звідки прийшло лихо, яке з кожним роком набуває все жахливіших і потворніших форм. Нехай не лицемірять! Їм добре відомо, що воно прийшло з екранів телевізорів, де розпуста, жорстокість і вбивство давно стали нормою; з нашої «найдемократичнішої» в світі преси, наповненої безсоромністю та огидою, з наших шедеврів сучасної української літератури, відзначеної найвищими нагородами, в яких головні «позитивні» герої вбивають і блудять.

Нам зрозуміло, хто винен в трагедії, що сталася в Миколаєві – і потерпіла, і кати є жертвами нашого суспільства, спотвореного безбожництвом, аморальністю та захланністю. Ті, котрі повинні захищати нас від небезпек і загроз, стали нашою найбільшою небезпекою і загрозою. Тож, можливо, пора вже спам’ятатися «батькам нації» і їх ставленикам на різних рівнях та припинити духовне знищення власного народу.

Трагедія трапилась 8 березня, у Великий Піст, коли, забувши про Бога і поради Церкви, наш народ впав в розгул і пияцтво. Як ми, члени нашого молодіжного братства, провели свято 8-го березня?

Прислухавшись до порад наших духовних пастирів, які просили в пості не віддаватись пияцтву та іншим гріховним пристрастям, зараз знаходимось у стані тілесного і духовного здоров’я. Збираємось обов’язково привітати своїх матерів і сестер, але пізніше, в неділю Жінок Мироносиць, також на день Матері, до чого закликаємо і вас брати і сестри!

І ще хочемо нагадати, що коли ледь-жива, обгоріла Оксана лежала в підвалі і всю ніч просила про допомогу – ніхто не відгукнувся. А потім, за її словами, почала молитися Богу і, о чудо! У п’ятдесятирічного водія Олега, з сусіднього будинку, зранку не завелася машина, яка до цього заводилась бездоганно. Йдучи шукати собі допомогу, він почув стогін Оксани. Молитва її була почута.

Ми, молодь, якій дорослі створили небезпечні для існування умови, бережімо себе і пам`ятаймо що, на сьогодні, єдиним нашим заступником є Господь Бог. Тож не забуваймо звертатись за допомогою до Нього, щоб серед теперішніх загроз не піддатись спокусам і не загинути!

23 березня 2012 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо