Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Документи Документи

Звернення Волинської ради Церков до міністра соціальної політики України Наталії Королевської

Шановна пані міністр, боголюб’язна Наталіє Юріївно!

Ми, ієрархи, пастирі та пресвітери, поставлені Богом над Церквами Волинського краю, члени Волинської ради Церков засвідчуємо Вам нашу повагу та підтримку у Вашій добрій справі служінню українському народу. Керуючись настановами Божого Слова, записаного у святій книзі Біблії, християни наших церков моляться за владу, мир та добробут нашої держави. Від щирого серця зичимо Вам, Наталіє Юріївно, успіхів та нових звершень у нелегкій праці довіреній Вам Господом.

Упродовж  століть Церква не залишалась осторонь соціальних проблем. Тому і сьогодні ми, християни, хочемо виконувати покладену на нас Богом місію – служити обездоленим, сиротам, безпритульним дітям, вдовам, матерям одиначкам, багатодітним родинам, хворим на різні недуги, нарко- та алкозалежним, людям без постійного місця проживання тощо.

На жаль, сьогодні гуманітарна допомога, яка надається Церквами, християнськими місіями та релігійними організаціями цим верствам населення, очікує визнання відповідного статусу та розмитнення. Речі, які могли хоча б трохи допомогти людям у їх потребах, псуються на складах. Є випадки, коли Церкви та християнські організації штрафують за прострочення термінів зберігання гуманітарних вантажів, допущених не з їхньої вини.

Волинська рада Церков просить Вас, Наталіє Юріївно, мудрого вирішення цієї ситуації. Нас дуже турбують відомості з волинських міст та сіл, де люди давно вже очікують на допомогу, яку вони отримували раніше.

Просимо Вас як міністра соціальної політики України посприяти Церквам у вирішенні даного питання. Переконані, що благодійна допомога людям буде гідним святкуванням 1025-тої річниці хрещення Київської Русі та достойним виконанням Указу Президента України про відзначення цієї події у нашій Державі.

Митрополит МИХАЇЛ – керуючий Волинською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату
Митрополит НИФОНТ – керуючий Волинською єпархією Української Православної Церкви (Московський Патріархат)
Єпископ ВОЛОДИМИР – керуючий Володимир-Волинською єпархією Української Православної Церкви (Московський Патріархат)
Єпископ ЙОСАФАТ – екзарх Луцький Української Греко-Католицької Церкви
Отець канонік Роман БУРНИК – канцлер Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви
Єпископ Михайло БЛИЗНЮК – голова Волинського об’єднання церков християн віри євангельської – п’ятдесятників
Пастор Ярослав ТРОЦЬ – голова Волинського об’єднання церков євангельських християн-баптистів
Анатолій АНТОНЮК – старший пастор церков адвентистів сьомого дня у Волинській області

04 листопада 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо