Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Документи Документи

ЗВЕРНЕННЯ

Волинського церковно-громадського форуму «За Єдину Помісну Українську Православну Церкву» до Президента України Віктора Ющенка, Прем’єр-міністра України Віктора Януковича, українського уряду, Голови Верховної Ради України Олександра Мороза, народних депутатів України, голів Волинської обласної та районних держадміністрацій, голів та депутатів органів місцевого самоврядування Волині

Вельмишановні державні мужі!

Зібравшись на Волинський церковно-громадський форум «За Єдину Помісну Українську Православну Церкву», ми, представники духовенства і мирян Української Православної Церкви Київського Патріархату, державні та громадські діячі, представники політичних партій, наукової і творчої інтелігенції, молодіжних та інших громадських об’єднань, звертаємося до вас із закликом усебічно сприяти об’єднанню українського Православ’я у Єдину Помісну Українську Православну Церкву.

На жаль, уже багато років Православна Церква у нашій країні штучно розділена зовнішніми та внутрішніми силами, які виступають проти державності України та яким байдужі духовні потреби її народу. Ці сили – зокрема, російські політичні та церковні діячі, а також їхні українські представники, – роблять усе, аби не допустити об’єднання українського Православ’я та визнання його незалежності іншими Церквами.

Час збагнути всім нам: Церква, яка називає себе Українською Православною, але є складовою частиною Російської Православної Церкви, – це загроза національній безпеці та єдності України. Адже ця Церква безсоромно використовується як інструмент політичного й економічного тиску на Україну, як інструмент маніпуляції громадською думкою, розколу держави на «схід» і «захід», нав’язування віруючим і всьому українському народові ідей, реалізація яких покликана повернути Україну під владу Росії.

Історія доводить: без Єдиної Помісної Православної Церкви неможлива міцна державність і справжня незалежність країни, неможливий успішний розвиток духовності нації на основі християнських цінностей.

Нині ж настав сприятливий час для подолання розколу. Державна влада України, як ніколи раніше, усвідомлює гостру необхідність у єднанні українського Православ’я. А останні події переконують, що долати розділення прагне не лише Українська Православна Церква Київського Патріархату, але й більшість єпископату, духовенства й вірян Української Православної Церкви Московського Патріархату.
Тому закликаємо вас, шановні державні мужі, від кого значною мірою залежить доля нашої країни, усіма законними засобами сприяти, підтримувати, наполягати, переконувати, боротися, аби в Україні постала Єдина Помісна Українська Православна Церква – потужний чинник єдності суспільства, міцності держави, утвердження духовності.

Попрацюймо на славу Божу й на благо України!

Від імені учасників Форуму

+ Михаїл, єпископ Луцький і Волинський - співголова Форуму

Богдан Шиба, голова Луцької міської ради - співголова Форуму

12 березня 2007 року,
м. Луцьк

14 березня 2007 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо