Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Документи Заяви

Заява митрополита Луцького і Волинського Михаїла

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл

У зв’язку із загостренням суспільно-політичної ситуації в країні, відновленням кривавих сутичок у Києві благословляю священнослужителів і мирян єпархії на посилену молитву за Україну та суворий піст.

Закликаю волинян, які беруть участь у мирних акціях протесту, не піддаватися на провокації. Закликаю волинян, котрі є у владі або в силових структурах, не застосовувати насилля щодо людей, які відстоюють свободу і незалежність України.

Пам’ятаймо слова Господа нашого Ісуса Христа: «...Всі, хто візьме меч, від меча і загинуть» (Мф. 26:52). Пам’ятаймо, що гріх людиновбивства ˜– один із найтяжчих гріхів.

Нехай Усевишній упокоїть душі загиблих, допоможе пораненим. Хай Спаситель благословить і направить нашу країну на шлях миру, взаємного прощення і братолюбства.

18 лютого 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо