Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Документи Документи

Звернення митрополита Луцького і Волинського Михаїла щодо нормалізації життя громади

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Світлина Ярослава Близнюка та Олександра Більчука

Дорогі браття й сестри!

Одразу після так званої Прощеної неділі настає святий Великий піст. За тиждень до його початку я звертаюся до вас із закликом і благословінням розпочати нормалізацію життя нашої волинської громади після переломного моменту гострої суспільно-політичної кризи.

Мені дуже хотілося б, аби ми сьогодні бачили одне в одному лише українця і побратима. Не шукали між собою внутрішніх ворогів, зняли маски, припинили «полювання на відьом». Того, хто завинив, має бути притягнуто до відповідальності, але цим належить займатися органам, котрі наділені такою владою.

Зараз потрібно негайно приступати до відновлення повноцінного життя краю. Кожен інститут влади повинен займатися своїми справами. Тож прошу насамперед працівників державних інституцій, службовців органів місцевого самоврядування, керівників різних рівнів виходити на свої робочі місця, приступити до праці. Якщо людину не звільнено – вона має трудитися на благо громади.

Треба розблокувати адміністрації, порозбирати барикади. Адже, слава Богові, в нас уже нема внутрішніх ворогів, усі силові структури перейшли на бік народу. Захищатися нема від кого.

Тому я і благословляю, і закликаю органи державної влади, силові структури взятися до роботи, забезпечити нормальну, повноцінну життєдіяльність області. Прошу комунальні служби прибирати наслідки протистоянь, оголосити дні, коли мешканці можуть у цьому допомогти й заодно поприбирати біля своїх домівок.

У Великий піст ми повинні ввійти чистими. Очищаючи міста, селища й села, приступімо й до очищення своїх душ. У Прощену неділю всі ж повинні примиритися одне з одним, простити все, що було заподіяно. Інакше які ми тоді християни?

Нехай Бог благословить усіх нас і нехай допомагає в мирі й любові працювати для процвітання нашої Волині.

23 лютого 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо