Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета

ІДИ, ІДИ, НЕ БІЙСЯ...
З’явилася друком брошура «Перші кроки до храму» – для православних християн-початківців

Брошура «Перші кроки до храму»Добре тим, кого бабця змаленьку навчила, як складати пальці, щоб перехреститися, і коли саме перехреститись, і як прикластися до ікони, і як по-церковному привітатися, і взагалі – як поводитись у Божому домі.

Але не всі мали церковне дитинство. Хтось вірив у душі, але не міг ходити до церкви, бо займав певну посаду, або не було храму в цілій окрузі, або мав якісь інші складні життєві обставини. Тепер храмів багато, усі вони відкриті, ходять до церкви старі й малі, багаті й незаможні, чоловіки й жінки, високоосвічені й не дуже...

Проте не всі ходять, хто хотів би ходити. Дехто не може переступити через якийсь психологічний бар’єр, адже бракує найпростіших знань: як приготуватися до церкви, як підійти до неї, як поводитися в ній і як із неї вийти. Звідки про це довідатись? У старенької сусідки? Гордість не дозволяє. Із літератури? Нема під рукою. Так, Київський Патріархат видрукував і  поширив понад сто тисяч примірників «Закону Божого», але на всіх не вистачило, та й занадто товста ця книга для початківців...

Тож видавничий відділ «Ключі» Волинської єпархії випустив у світ брошуру-порадник «Перші кроки до храму». Вона складається з таких невеличких розділів: «Отже, збираєтесь на відправу», «Підходимо до святині», «Свічки», «Молитва за ближніх», «Необхідна література», «Шанування святих речей», «Де стояти, як поводитись», «Під час відправи», «Спілкування зі священиком», «Православний етикет». Є й рисунки з поясненнями: як складати пальці для хресного знамення, як складати руки для благословення і таке інше. Брошуру написано простою мовою, зрозумілою всім читачам – від Волині до Криму, старшокласникам і професорам.

Придбайте «Перші кроки до храму» – може, собі, а може, рідним чи близьким. Нехай із цього видання розпочнеться чиясь дорога до Церкви, до Царства Небесного...

Волин. єпарх. відом.– 2009.– № 2 (51)

21 лютого 2009 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо