Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета

ВІРА У БОГА – НЕ ПРОСТО СЛОВА

Галина БОНДАРУК, Луцьк

Віра потрібна кожній людині, як чиста вода чи повітря. Без віри в Бога людина затьмариться в своїх щоденних проблемах. Не раз буває: над чимось важко працюємо, а воно все намарне, тому що більше вірили і покладали надію на свої, людські сили, ніж на Бога.

Віра в Бога – не в словах. Віра засівається в наших серцях через добрі вчинки. Потрібно над собою працювати, щоб цю віру в серці мати. Не забуваймо відвідати хворих, поспішаймо на допомогу тим, які потребують цієї допомоги, не чекаючи від них плати, цінуймо труд інших. Щоб не втратити віру, не потрібно піддаватися спокусам, які ведуть до гріха. Адже дуже легко потрапити в середовище спокус: азартні ігри, телевізор (бувають повчально-пізнавальні передачі, з них можна доброго навчитись, але поганого – не дивитись). Люди віддаються пиятиці, лихослів’ю, крадіжкам, ненависті до ближнього, тому серця заповнені злом, втрачають віру в Бога.

Віра – як молодий пагінок, який зростає від слухання Божого слова і виконання його. Ми стоїмо перед відчиненими дверима невидимої Божественної сили. Завдяки вірі ми відчуваємо і бачимо видиме творіння Всевишнього, тому лише по вірі багато людей одержують зцілення. Віра веде нас на дорогу правди і любові, яка є промінчиком незгасаючого світла вічного життя для кожного із нас!

Багато є невирішених проблем у країні. Аби зупинити цей безлад, від малого до старого, від чиновника до простого люду – з молитвою всі звернімося до Бога. Треба покласти віру на Божу допомогу, щоб не було в країні холоду, голоду, безробіття і кровопролиття. Не будьмо впевнені в людських силах, не покладаймось на владу, а рішуче, з вірою ідімо до Господа. Молитва – це найкращий засіб любові й миру в кожній родині, в усій нашій країні!

Бажаєте, щоб Вашого листа опублікували У «Волинських єпархіальних відомостях»? Якщо у Вас є коментарі з приводу статей або думки, якими Ви прагнете поділитися з читачами, – надсилайте їх до редакції (Градний узвіз, 1, Луцьк, 43025). Будь ласка, зазначайте Ваше ім’я, прізвище, місце мешкання, а також телефон. Листи можуть редагуватися, скорочуватися.

Волин. єпарх. відом.– 2009.– № 3 (52)

26 березня 2009 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо