Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета

БУДЕМО ВДЯЧНІ ЗА ВСЕ

Від імені парафіян Воздвиженської церкви в Нововолинську Марія МАТВЄЄВА

У Нововолинську будується Хресто-Воздвиженська церква. І великою мірою за кошти родини Володимира і Надії Голянів. Настоятель цієї церкви – їх син, протоієрей Віталій. Молода, грамотна людина, з університетським дипломом історика. Його проповіді ми завжди слухаємо, затамувавши подих.

Його батько Володимир Михайлович багато років їздив на заробітки, забезпечив себе і дітей житлом. А тепер вирішив побудувати храм. Не всі ж, виходить, переводять гроші в закордонні банки, а насправді люблять свою країну і дбають про її духовне відродження.

Церкву змурували в рекордні строки – за шість тижнів. Більше 80 тис. цеглин звантажили 60–80-літні бабусі.

Носили дружно й жартома,
Забувши про хвороби,
Бо ця робота всім була
До серця, до вподоби.

Церква вже накрита, незабаром будуть вставляти вікна. А поки що служиться в тимчасовій каплиці.

Ми, парафіяни, також допомагаємо, хто чим може: і грішми, і рушниками, й іконами... Хочеться, щоб гарно і привітно було в нашій святині.

А може б, хтось знайшовся з добрим серцем, з вірою в Бога і допоміг би закінчити будівництво? Тепер залишаються внутрішні роботи і впорядкування території. Ми будемо вдячні за все: і за добре слово, і за допомогу. Подаємо наші банківські реквізити. Ідентифікаційний код за ЄДРПОУ: 33467127, МФО 303398, розрахунковий рахунок № 260093013819.

Бажаєте, щоб Вашого листа опублікували У «Волинських єпархіальних відомостях»? Якщо у Вас є коментарі з приводу статей або думки, якими Ви прагнете поділитися з читачами, – надсилайте їх до редакції (Градний узвіз, 1, Луцьк, 43025). Будь ласка, зазначайте Ваше ім’я, прізвище, місце мешкання, а також телефон. Листи можуть редагуватися, скорочуватися.

Волин. єпарх. відом.– 2009.– № 3 (52)

25 березня 2009 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо