Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета

ЦЕ МІСЦЕ ОБРАЛА БОЖА МАТІР

Маріанна НЮНЯ

2 листопада виповнився рік від часу освячення владикою Михаїлом тимчасової каплиці та закладення наріжного каменя храму Покрови Божої Матері у селищі Головно Любомльського деканату (настоятель – протоієрей Святослав Нюня).

Місце спорудження вибрано невипадково. Побожній стариці, що проживає поряд церковці, рабі Божій Теклі було видіння. Вона побачила на берізці поряд із церквою ікону, з якої до неї зійшла жінка в блакитному одязі з покритою головою. В ній вона впізнала Богородицю, Яка попросила, щоб селянка не випасала там своє стадо, бо це місце Вона обрала для молитви.

Спершу молилися у зруйнованій каплиці на місцевому цвинтарі, по суті – просто неба. Але і там Господь утішив нас. Не забудемо, як прилітали соловейки, сідали на стіни каплиці і співали разом з молодіжним хором Божественну Літургію. Хвала Богу, підносилась вона до Неба тією мовою, якої навчила рідна матір.

Громада виробила всю документацію на землю, розробила проект Покровської церкви і з Божою милістю та благословінням Патріарха Філарета за отримані з його рук перші п’ять тисяч гривень почала заливати фундамент.

А нещодавно собором священиків було урочисто освячено дзвони – дарунок родини Д. Т. Шлапи. Коли їх установили на дзвіницю – божественний передзвін улився в молитву «Боже, Великий, Єдиний...», яку заспівав церковний хор. Невинні дитячі уста благали в Бога долі, єдності, миру для народу України.

Парафія молитовно дякує всім, хто долучається до відродження ще однієї української святині. Просимо надсилати пожертви за такими реквізитами: р/р 26000060514790, Приватбанк, МФО 303440, ідент. код: 1890310812 (Для Покровського храму смт. Головне).

Бажаєте, щоб Вашого листа опублікували У «Волинських єпархіальних відомостях»? Якщо у Вас є коментарі з приводу статей або думки, якими Ви прагнете поділитися з читачами, – надсилайте їх до редакції (Градний узвіз, 1, Луцьк, 43025). Будь ласка, зазначайте Ваше ім’я, прізвище, місце мешкання, а також телефон. Листи можуть редагуватися, скорочуватися.

Волин. єпарх. відом.– 2009.– № 11–12 (60–61)

22 грудня 2009 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо