Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета Лист до редакції

СІМ’Я – ЦЕ СКАРБ

Ірина ВАСИЛИШИН,
с. Маковичі Турійського деканату

Коли людина обирає своє сімейне життя, свою стежину щастя, чи задумується вона над цим? Бо то не одна з найлегших доріг, а навпаки. Доказ цього – наше сьогодення. Адже багато молодих пар стверджують у державних документах свій сімейний стан, стверджують перед Богом у церкві, беручи таїнство Шлюбу, але невдовзі їхнє щастя закінчується. Останньою краплею в їхніх стосунках стає розлучення.

Молоді люди! Сім’янини! Задумуйтеся, перш ніш щось зробити. Не варто через дрібниці руйнувати свого щастя, адже так хочеться, щоби шлюб тривав довіку і щасливо. Коли ви любите і створили християнську сім’ю – бережіть її до смерті. Бережіть чистоту свого шлюбу. Бережіть свою відданість, цінуйте свої почуття. Бережіть свій шлюб. Бережіть його так, як би оберігали найдорожчий скарб. Переступайте і переборюйте з Божою допомогою всі сімейні труднощі й негаразди. Ніколи не лишайте одне одного у важку хвилину. У шлюбі народжуйте дітей, адже діти – це дар Божий, це переживання, але водночас радість, щастя й утіха. Дорожіть своїм сімейним теплом, сімейним щастям. Дорожіть кожним днем, даним Богом, прожитим у парі. Дякуймо Творцеві за все, що маємо, за все, що Він нам дає. Поважайте одне одного. Ніколи не піддавайтеся лукавим помислам і злим вчинкам, бо єдиним неправильним кроком можете зламати свою гілочку щастя.

Cім’янини, будьте вірні, бережіть подружжя, бо сім’я – це один із тих небагатьох скарбів, які ми отримуємо у цьому житті.

Бажаєте, щоб Вашого листа опублікували У «Волинських єпархіальних відомостях»? У Вас є коментарі з приводу статей або думки, якими Ви прагнете поділитися з читачами? Звертайтесь до редакції: Градний узвіз, 1, Луцьк, 43025; (0332) 72-21-82; pres-sluzhba@ukr.net

Волин. єпарх. відом.– 2010.– № 4–5 (65–66)

19 травня 2010 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо