Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета Лист до редакції

НЕ ПОЛИШАЙТЕ ОДНЕ ОДНОГО!

Галина БОНДАРУК

Бог створив чоловіка Адама і жінку Єву як одну плоть. Богом дано жінці пізнати материнство і бути берегинею свого дому. Не зовнішні прикраси, а скромність, чисті, лагідні слова – окраса жіноцтва. Часто обставини змушують жінку ходити на роботу та ще й додаються домашні невідкладні справи. Теплий клімат у сім’ї – коли чоловік йому сприяє. Теплі слова чоловіків – це ліки для жіночого серця. Жінка немовби квітка, яка потребує уваги і тепла своєї половини. Любі чоловіки, як часто ви даруєте квіти дружині?

У Священному Писанні сказано, що муж – голова жони, яка повинна підкорятися йому. Тому відповідальність чоловіка – матеріальне забезпечення сім’ї, любов до жінки. Чоловік не панує над жінкою, а веде тверезий спосіб життя і тримає штурвал сімейного корабля. Адже в житті не завжди сонячні дні, бувають вітри, грози. Серед суєти жінка чи чоловік можуть заблукати своїм серцем, спокуситися, тобто впасти в гріх. Тоді втрачається орієнтир і корабель рухається в неправильному напрямку. Не варто при цьому осуджувати один одного і не слід підтримувати в спокусі. Шукаймо захист у сім’ї у взаєморозумінні між жінкою й чоловіком.

Із любові й Божого веління народжуються діти. Але як часто ми чуємо про розлучення, через яке діти відчувають біль, бачать, як гасне іскорка любові між татом і мамою. Дітям це важко зрозуміти: то до матері схиляються, то до батька біжать. Якщо в хаті постійна пиятика, то там і сварка, нестриманість гніву, який розсівається, наче бур’ян по землі. Цей бур’ян, щоб не розмножувався, потрібно старанно полоти, і така праця полягає в молитві.

Не залишайте одне одного! Бог створює сім’ю і благословляє її. Дотримуйтесь святого правила – терпіння. В основі терпіння лежить молитва до Господа і смирення. А коли молоде галуззя живиться від здорового коріння під опікою батьківського тепла і Божого благословіння, тоді панує сімейна гармонія любові.

Бажаєте, щоб Вашого листа опублікували У «Волинських єпархіальних відомостях»? У Вас є коментарі з приводу статей або думки, якими Ви прагнете поділитися з читачами? Звертайтесь до редакції: Градний узвіз, 1, Луцьк, 43025; (0332) 72-21-82; pres-sluzhba@ukr.net

Волин. єпарх. відом.– 2010.– № 9 (70)

27 вересня 2010 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо