Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета

ПРАЗНИК У КОВЕЛІ

Празник у Ковелі. Світлина інформаційної служби єпархії

8 листопада з нагоди храмового празника у день спомину великомученика Димитрія Солунського архієпископ Луцький і Волинський Михаїл відвідав Свято-Димитрівський собор у Ковелі (світлина інформаційної служби єпархії). У співслужінні з деканом і настоятель парафії протоієреєм Анатолієм Александруком, районним деканом протоієреєм Іваном Бонисом, камінь-каширським деканом протоієреєм Володимиром Мицьком та іншим духовенством владика відслужив Божественну Літургію. Разом з усіма молилися і новообраний міський голова Олег Кіндер, голова райдержадміністрації Іван Смітюх та інші достойники. За Богослужінням архієрей виголосив проповідь про зміст життя. Зокрема, зазначив, що кожен у своєму житті ставить мету і ціль, до яких прагне дійти й отримати духовне задоволення від здійсненого. Однак, досягнувши довгоочікуваного, цікавість зникає й людина шукає собі інші пріоритети. Жити потрібно праведно, беручи приклад з угодників Божих, які втішались найменшим, а у повсякденні послуговувались словом та заповідями Божими, наголосив архіпастир. Вони, розпочинаючи свій день, завжди пам’ятали про мить, коли потрібно буде залишити цей світ. «Бо за нашими вчинками визначатиметься Царство Небесне або пекельні муки, – підкреслив високопреосвященний. – Тому, щоб змінилося щось навколо нас, потрібно змінитися самому, бо завтрашній день базується лише на любові до Бога, до ближнього, на вшануванні святих».

Волин. єпарх. відом.– 2010.– № 11–12 (72–73)

30 листопада 2010 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо