Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета

ТРОСТЯНЕЦЬКА ІКОНА ПОВЕРНУЛАСЯ

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл перед тростянецькою чудотворною іконою Богоматері, яка після восьмирічної реставрації повернулася в рідний храм. Світлина інформаційної служби єпархії

Оригінал Тростянецької чудотворної ікони Богоматері «Одигітрія» (на світлині інформаційної служби єпархії) перед днем її особливого шанування після восьмирічної реставрації повернувся в рідний храм Святої Трійці с. Тростянець Ківерецького деканату. Від руйнації образ рятувала художник-реставратор обласного краєзнавчого музею Лариса Обухович. 18 серпня святиню зустріли на околиці села настоятель парафії священик Сергій Ледвовк, миряни з цього й сусідніх сіл. Було відправлено акафіст. За словами душпастиря, люди прикладалися до святині зі сльозами зворушення.

А 21 серпня, в неділю перед Успінням Пресвятої Богородиці, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл очолив у Тростянецькій церкві урочисте Богослужіння. Як і щороку, торжество стало кульмінацією пішого паломництва з Луцька. Із владикою співслужили декан протоієрей Іван Семенюк, настоятель та інше духовенство. Радість торжества розділили сільський голова Валерій Ткачук, директор місцевої школи Микола Глинський.

Вітаючи присутніх зі святом, архієрей зазначив, що пройшовши різні випробування, цей храм вистояв і поволі оновлюється. Під час реставраційних робіт, зокрема розчищення підвалин, віднайдено старе церковне начиння, останки наших пращурів, які в часи лихоліть переховувалися в цьому святому місці. Оновилася чудотворна ікона, оновлюється й храм.

Не завжди і не всюди Всевишній укріпляє людей явленнями, дивами, чудотворними іконами, а лише тих, котрі мають глибоку віру та любов до Бога, підкреслив архіпастир. Так Господь проявляє Своє милосердя, зцілюючи через образи. У цьому бачимо силу і любов Творця. Людина постійно шукає Бога, тягнеться до духовних джерел. Тому, перебуваючи коло ікони Тростянецької Божої Матері, ми часто не знаходимо слів, щоб висловитися, нам хочеться перебувати лише в німій тиші, отримуючи благодать, що сходить через цей чудодійний образ.

За Божественною Літургією владика підніс у сан протоієрея о. Сергія. За значний внесок у розбудову церкви жертводавця Сергія Мусійчука нагороджено орденом Святителя Миколая Чудотворця, патріаршими та архієрейськими благословенними грамотами відзначено багатьох інших парафіян.

Волин. єпарх. відом.– 2011.– № 9–10 (82–83)

31 жовтня 2011 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо