Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета Молодіжна сторінка

СПОКУСА НЕ ТІЛЬКИ ОДЯГОМ

Олена КУЛИЧКОВА, 16 років

Спокуса не тільки одягомЯк одягнені мої ровесниці? Короткі, вище колін спіднички, топики, босоніжки на високій шпильці... Запитати таку дівчину, чому вона одягається саме так – відповідь буде проста: зараз це модно. Мода оточує нас повсюди й ми поступово, непомітно для себе, починаємо їй підкорятися у всьому.

Продавці модних молодіжних магазинів стверджують: чим менше одяг покриває тіло, тим він модніший і бажаніший. Хто ж придумує таку дивну «моду»?

Сучасна мода полягає не тільки в манері одягатися. Останнім часом молодь надає перевагу прикрашати себе в найнесподіваніший спосіб. Широку популярність у молодіжному середовищі набули пірсинґ і татуювання. Звичай проколювати вуха, ніс, губи, а також створювати різноманітні малюнки на власному тілі існував ще в древні часи в язичників. Одні вважали, що чим більше сережок і малюнків на тілі, тим людина виглядає привабливіше, інші таким чином відлякували злих духів (а насправді, напевно, тільки приваблювали їх).

Пірсинґом або татуюванням «прикрасили» своє обличчя й тіло вже кілька моїх знайомих. А ще декілька хлопців і дівчат переконані, що це дуже «круто» і також мають намір змінити свою зовнішність подібним чином. Захоплюючись цим сумнівним «прикрашуванням», вони зовсім втрачають почуття міри й просто-напросто спотворюють себе.

Тому перш, ніж змінювати свою зовнішність, варто задуматися: а навіщо мені це потрібно?.. Адже Бог створив людину за Своїм образом і подобою, тому кожна людина прегарна своєю натуральною, природною красою. А якщо людина гарна внутрішньо, коли в неї добре серце, благочестиві помисли й душа наповнена чистотою та вірою – «прикрашати» зовнішність зовсім нема потреби.

Волин. єпарх. відом.– 2006.– № 11 (24)

24 листопада 2006 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо