Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета

ПАМ’ЯТАЙМО ПРО ДОРОГУ ДОДОМУ

Віра ТКАЧУК,
голова луцького методоб’єднання вчителів християнської етики

Православна читанка «Дорога додому»Немає нічого кращого, як повертатися з далекої подорожі до рідної домівки, де тебе люблять, чекають, де все тобі таке рідне і миле. Таким поверненням додому є наша путь у Царство Небесне – вічне життя, нескінченну радість. Дорога туди тяжка й небезпечна, на ній трапляється безліч перешкод і труднощів. Та іншої у Царство Боже немає.

Як нам стати на цей найважливіший шлях, як іти і дійти, розповідає чудова книжка – православна читанка Ганни Куземської «Дорога додому» (К.: Фенікс, 2006).

Вона унікальна змістом і художнім оформленням. Складається із тридцяти авторських оповідань, які порушують сучасні й вічні проблеми духовного світу людини. Зміст оповідань поглиблюють творчі завдання, пояснення найголовніших засад православної віри, цитати зі Святого Письма, творів святих отців, авторська публіцистика.

Книжка укорінена в національні традиції України. Читач відкриває для себе духовні багатства нашого народу. Основним елементом художнього оздоблення читанки є розмаїття національної вишивки. Цікавою знахідкою є дитячі малюнки до оповідань. У книзі вміщено також словничок найпоширеніших релігійних термінів, список ілюстрацій.

Книжка складається з трьох частин: «Відкриті очі серця», «Знамена перемоги» і «Глибина мудрості». Автор «Дороги додому» намагається говорити з нами про призначення людини, про сенс життя та, найголовніше, про джерело всякого добра – Бога. Ця книжка допоможе нам зрозуміти, що ми ніколи не будемо самотніми, якщо в серці нашому оселиться Любов.

«Дорога додому» – книга для дітей і молоді, її можна порадити як своєрідний посібник для учнів і вчителів недільних шкіл, учителів, що викладають основи християнської етики, для позакласного читання учнів та усім, хто прагне духовного зростання.

Хотілося б, щоб знайшлися благодійники, й у кожній шкільній бібліотеці Луцька, нашої області була ця чудова книжка. Замовити її можна у видавництві «Фенікс», що в столиці, тел. (044) 501-93-01. Я ж її придбала у Володимирському соборі в столиці, чим дуже задоволена.

Волин. єпарх. відом.– 2008.– № 04 (41)

23 квітня 2008 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо