Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета

ЧОГО ШУКАЄМО, ВІД ЧОГО ВТІКАЄМО?

Галина БОНДАРУК,
м. Луцьк

У Святому Письмі сказано: шість день працюй, а сьомий – відпочивай від життєвих справ і присвяти його служінню Богові й ближньому. Проте люди розуміють по-різному недільний відпочинок. Далеко не всі зранку поспішають до храму, щоб помолитись за себе і за інших. Одні – на риболовлю, в бар, на футбол, до телевізора, а інші – на базар.

Чи коли-небудь ви спостерігали за такими простими речами? Якщо працюємо у святкові й недільні дні, то чи приносить користь така праця? Наприклад, базар: не завжди в неділю купиш те, що тобі необхідне. Робота на городі: чи то орати, чи сапати, а в наступний день линув дощ або град – і все змило.

Маємо частіше з молитвою звертатись до Бога, адже перевагу віддаємо, щоб смачно поїсти, гарно і модно одягнутись, більше піклуємось за тіло, ніж за чистоту свого серця. В потоці такого бурхливого життя всі спішать, біжать, а слідом і проблеми не відстають. Телевізор щодня не забуваємо вмикати, а до Бога – лиш як тривога.

Чого ми чекаємо і чого ми шукаємо у цьому земному житті? Прийшов час уже визначитись. Шукаємо багатства, влади або насолоди для тіла – чи правди й любові у своєму серці? Бог є Любов! Любов перемагає все. Якщо немає любові – то шукаймо, якщо є – зберігаймо.

Не тратьмо свого дорогоцінного часу на різні марноти, а йдімо до світла Божої любові!

Бажаєте, щоб Вашого листа опублікували У «Волинських єпархіальних відомостях»? Якщо у Вас є коментарі з приводу статей або думки, якими Ви прагнете поділитися з читачами, – надсилайте їх до редакції (Градний узвіз, 1, Луцьк, 43025). Будь ласка, зазначайте Ваше ім’я, прізвище, місце мешкання, а також телефон. Листи можуть редагуватися, скорочуватися.

Волин. єпарх. відом.– 2008.– № 11–12 (48–49)

22 листопада 2008 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо