Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Благодійність

Лікарняний клоун організації «SOS Smile» із Данії з важкохворою дитиною. Луцьк. Світлина інформаційної служби єпархії
СОНЦЕ НА КРИЖИНІ

На запрошення відділу організації благодійності та соціального служіння єпархії (завідувачка Валерія Лесюк) до Луцька завітали добровольці організації «SOS Smile» із Данії. У перекладі назва їхнього міжнародного благодійного проекту називається «Рятівна усмішка». Вони – не звичайні волонтери. Їх називають ще «докторами-клоунами». Однак це не циркові клоуни, які зосереджують увагу лиш на собі. Для цих понад усе – посмішка хворої дитини. За словами керівника делегації Беріт Остін, їхнє головне завдання – знайти підхід до кожної дитини й зосередити увагу на маленькому страждальцеві, для якого позитивні емоції мають стати важливою складовою одужання.

Кілька днів для наших волонтерів данці проводили тренінги на такі теми: «Чим лікарняні клоуни відрізняються від циркових?», «Різні види контакту з хворими дітьми», «Психологічні аспекти роботи в дитячій лікарні» та ін...

19 травня 2011 р.
Підбито підсумки доброчинної акції «Подаруй дитині книгу в лікарню!», яку проводив єпархіальний відділ організації благодійності та соціального служіння. Світлина інформаційної служби єпархії
ДОБРОДІЙНИКИ НЕ ЗАБАРИЛИСЯ

Учора в єпархіальному відділі організації благодійності та соціального служіння (завідувач Валерія Лесюк) підбили підсумки доброчинної акції «Подаруй дитині книгу в лікарню!», яку проводив цей підрозділ консисторії з 21 березня по 15 квітня. Мета заходу – створення бібліотечки при онкогематологічному центрі дитячої обласної клінічної лікарні та поповнення книгозбірні у Волинському центрі реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи і дітей-інвалідів у с. Жабка Ківерцівського району.

Загалом пожертвувано 228 книжок. Це художня, навчально-пізнавальна (зокрема духовна) та науково-популярна література. Крім цього, подаровано три набори пазлів.

Управління єпархії дякує всім, хто долучився до цієї доброчинної справи. Хай Господь віддячить благодійникам сторицею!

06 травня 2011 р.
Завідувач відділу організації благодійності та соціального служіння єпархії Валерія Лесюк (перша справа в першому ряду) бере участь у міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні питання дитячої онкології», що проходила в Києві
СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ

28–29 квітня завідувач відділу організації благодійності та соціального служіння єпархії Валерія Лесюк взяла участь у міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні питання дитячої онкології», що проходила в Києві. Для обміну науковим і практичним досвідом зібралися провідні фахівці та представники громадських і волонтерських організацій з України, Білорусі, Росії, Італії.

Валерія Лесюк, як єдиний представник релігійних організацій, була учасницею секції «Громадські та волонтерські організації», де, зокрема, розглядали питання інформаційно-просвітницької роботи щодо раннього виявлення онкозахворювань у дітей, стратегії забезпечення зв’язку з благодійниками, відповідальності та збору коштів, проведення успішних доброчинних акцій.

За результатами конференції укладено резолюцію, у якій перераховано ряд конструктивних рішень щодо покращення в галузі дитячої онкології. Учасники дійшли до висновку, що боротися проти...

03 травня 2011 р.
Протоієрей Микола Гінайло передає архієпископові Луцькому і Волинському Михаїлові документи про передачу автобуса. Світлина інформаційної служби єпархії
ЗАВДЯЧУЮЧИ БЛАГОДІЙНИКАМ

Паломницький центр єпархії «Осанна» завдяки Володимирському благодійному фонду Матері Божої неустанної помочі (голова правління – протоієрей Микола Гінайло) отримав великий автобус для прощ. Транспортний засіб надано як допомогу від однієї з німецьких благодійних організацій. Також один автобус передано Волинському обласному ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, два – територіальній громаді Володимира.

05 квітня 2011 р.
Медичне обладнання, устаткування тощо прибули до Володимира
СПАСИБІ, ПРАЦЮЄМО ДАЛІ

Раніше ми повідомляли, що один із медичних закладів французького міста Безансон пропонує благодійну допомогу для Володимир-Волинської центральної районної лікарні. Це, зокрема, сучасне медичне обладнання, устаткування, автомобіль «швидкої допомоги». Але щоб доправити французьку допомогу до України, потрібно було 32–35 тисяч гривень, і ми оголошували прохання про збір цієї суми.

Днями голова правління благодійного фонду Матері Божої неустанної помочі протоієрей Микола Гінайло, який закликав усіх небайдужих долучитися до збору коштів на отримання цієї допомоги, повідомив інформаційній службі єпархії, що завдяки жертводавцям, які відгукнулися, сучасне медичне обладнання, устаткування, постіль уже доставлено до Володимира...

04 квітня 2011 р.
ПОДАРУЙ ДИТИНІ КНИГУ В ЛІКАРНЮ!

21 березня – 15 квітня відділ організації благодійності та соціального служіння єпархії проводить доброчинну акцію «Подаруй дитині книгу в лікарню!»

Нерідко хворим діткам доводиться перебувати в лікарняному закладі довгі тижні, а то й місяці. Ми могли б урізноманітнити їхній час, запросивши у світ казок, винаходів, пригод.

Мета акції – створити бібліотечки при онкогематологічному центрі дитячої обласної клінічної лікарні, Волинському центрі реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи і дітей-інвалідів у с. Жабка Ківерцівського району та інших медичних закладах...

17 березня 2011 р.
Протоієрей Микола Гінайло
ДОЛУЧІТЬСЯ ДО БОЖОГО ДІЛА!

Суттєву благодійну допомогу для Володимирської центральної районної лікарні пропонує один із медичних закладів французького міста Безансон. Це, зокрема, сучасне медичне обладнання, устаткування, автомобіль «швидкої допомоги». Але щоб доправити французьку допомогу до України, потрібно 32–35 тисяч гривень.

Міський голова Петро Саганюк, головний лікар ЦРЛ Олександр Клачук та голова благодійного фонду «Матері Божої неустанної помочі» протоієрей Микола Гінайло закликають усіх небайдужих допомогти коштами. Адже, як повідомив священик інформаційній службі єпархії, придбати усе це обійдеться куди дорожче, тож негоже упустити такий чудовий шанс поліпшити лікарняні умови.

Кошти необхідно переказувати: Володимир-Волинський міський благодійний фонд «Матері Божої неустанної помочі», р/р 26002230246001, МФО 303440, ВРУ КБ Приватбанк, ідент. код 25088094.

19 лютого 2011 р.
Протоієрей Віктор Михалевич. Світлина з сайта Vnu.edu.ua
РОЗПОЧАЛИ З ДОБРОЧИННОСТІ

Учора в бібліотеці Волинського національного університету ім. Лесі Українки відбувся благодійний концерт «З Різдвом Христовим, Україно!». Його мета – збір коштів на спорудження каплиці Святої Софії – Премудрості Божої на території вузу. В заході взяли участь університетські творчі колективи й окремі виконавці.

Перед присутніми виступив капелан цього вишу протоієрей Віктор Михалевич. Він подякував благодійникам і, зокрема, сказав: «Починати новий рік належить із добродійності. Так ми не руйнуватимемо, а будуватимемо. Тож спаси, Боже, всіх тих, хто сьогодні на крок ближче став до Царства Небесного, склавши пожертву на Господній дім. Нехай весь рік, браття й сестри, горить у ваших душах вогонь доброти й милосердя».

18 січня 2011 р.
ЩОБ МОГЛИ ЧИТАТИ

На Волині стартував благодійний марафон «Незрячій дитині – тактильну книгу», який триватиме по 20 січня 2011 р. Його проводить обласний осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів із вадами зору «Генерація успішної дії».

Основна мета марафону – придбання для спеціалізованого Крупівського навчально-реабілітаційного центру брайлівського дисплея вартістю понад 30 тис. грн. За допомогою цього пристрою, який під’єднується до комп’ютера, можна прочитати будь-який текст в електронному форматі. Дисплей буде суттєвою підтримкою незрячим дітям в оволодінні шкільною програмою...

28 грудня 2010 р.
Працівники духовної консисторії спільно з волонтерами Волинського інституту економіки та менеджменту провели благодійну акцію до дня святого Миколая в онкогематологічному центрі обласної клінічної дитячої лікарні. Світлина інформаційної служби єпархії
МИКОЛАЙ ПОРУЧ ІЗ НАМИ
(оновлено)

18 грудня працівники духовної консисторії спільно з волонтерами Волинського інституту економіки та менеджменту провели благодійну акцію до дня святого Миколая в онкогематологічному центрі обласної клінічної дитячої лікарні.

У цьому закладі лікують дітей із захворюваннями крові та кровотворних органів, а також із онкологічними хворобами. Як зазначив завідувач центру Сергій Миронюк, «найгострішою на сьогодні проблемою для хворих є проблема донорства. Адже родичі цих діток не можуть здавати кров, бо, можливо, надалі буде потрібна трансплантація. Батьки змушені самі шукати донорів». Тому будь-яка увага чи матеріальна підтримка зможуть значно полегшити їхнє перебування в лікарні, підкреслив лікар...

21 грудня 2010 р.
71-80  81-90  91-100  101-110  111-120  121-130  131-140  141-150  151-160  161-164
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо