Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Чернецтво

Чоловічий монастир Святителя і чудотворця Миколая в с. Жидичин Ківерецького деканату. Світлина ієромонаха Константина (Марченка)
У ЖИДИЧИНІ БУДЕ СОБОР

14 жовтня, на Покрову Пресвятої Богородиці, у чоловічому монастирі Святителя Миколая Чудотворця в с. Жидичин Ківерецького деканату буде освячено хрест і місце під будівництво (відновлення) собору Воскресіння Христового.

З цієї нагоди о 9.00 відправлять Божественну Літургію в домовому Миколосвятошинському храмі обителі, а чин освяти, який очолить архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, розпочнеться о 14.00. На завершення тут відбудеться козацьке свято з відтворенням деяких давніх звичаїв. Намісник монастиря ігумен Константин (Марченко) з братією запрошує вірних розділити радість торжества.

06 жовтня 2011 р.
Чоловічий монастир Святителя і чудотворця Миколая в с. Жидичин Ківерецького деканату. Світлина ієромонаха Константина (Марченка)
МИКОЛАЇВСЬКІ ЧИТАННЯ

29 жовтня у чоловічому монастирі Святителя Миколая Чудотворця в с. Жидичин Ківерецького деканату відбудуться ІV Миколаївські читання – семінар, який спільно із монастирем організовує обласна організація Українського товариства охорони пам’яток історії і культури в рамках спільної пам’яткоохоронної програми. Цьогоріч захід присвячено пам’яті преподобного Миколи Святоші, князя Луцького, та Святителя і Чудотворця Миколая Мирлікійського, всіх святих землі Волинської.

На семінарі передбачається розглянути такі теми: «Святі угодники землі Волинської», «Іконографія святих», «Образи святого Миколая Мирликійського та Миколи Святоші, князя Луцького, у літературі мистецтві», «Культ християнських святих», «Жидичинський Свято-Миколаївський чоловічий монастир: минуле, сучасне, перспективи розвитку», «Святий Миколай на гербах і печатках міст», «Свято-Миколаївські храми – пам’ятки архітектури»...

28 вересня 2011 р.
Священнослужителі й ченці нашої єпархії привезли до Тернополя точну копію Холмської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці з одноіменної луцької парафії. Світлина інформаційної служби єпархії
НАША РЕЛІКВІЯ – У ТЕРНОПОЛІ

Наприкінці минулого тижня архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, священнослужителі й ченці нашої єпархії привезли до Тернополя точну копію Холмської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці з одноіменної луцької парафії (оригінал образа перебуває у Музеї волинської ікони). У супроводі святині взяли участь кацлер протоієрей Микола Цап, декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецькар, ківерецький декан протоієрей Іван Семенюк, декан монастирів єпархії ігумен Константин (Марченко), настоятель згаданої парафії протоієрей Михайло Онищук, багато інших священнослужителів.

Урочиста зустріч ікони відбулась на майдані Перемоги, де її зустрічали архієпископ Тернопільський і Кременецький Іов, єпископи Вінницький і Брацлавський Онуфрій, Тернопільський і Теребовлянський Павло, Дніпропетровський і Павлоградський Симеон. Як зазначено на сайті Tk-eparhia.org.ua, не оминули увагою цю подію і представники державної влади, зокрема міський...

28 вересня 2011 р.
У жидичинській обителі під проводом архієпископа Луцького і Волинського Михаїла відзначають Успіння Богородиці за давньою монастирською традицією. Світлина інформаційної служби єпархії
ВІДРОДЖЕНИЙ ЗВИЧАЙ

28 серпня, на Успіння Пресвятої Богородиці, в чоловічому монастирі Святителя Миколая Чудотворця в с. Жидичин Ківерецького деканату удруге врочисто відправлено, за давньою монастирською традицією, Ранню з чином погребіння плащаниці Богоматері та хресним ходом до Свято-Духівського скиту цієї обителі.

Очолив торжество архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. Із ним співслужили намісник монастиря ігумен Константин (Марченко), скитоначальник ієромонах Макарій (Дядюсь) та інші священнослужителі. У святкуванні взяли участь намісниця луцького монастиря Святителя Василія Великого ігуменя Анастасія (Заруденець), ченці й черниці, миряни, зокрема, члени козацького стрілецького братства.

30 серпня 2011 р.
Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зустрічається з чернецтвом нашої єпархії у скиту Святого Духа Миколаївського чоловічого монастиря в с. Жидичин Ківерецького деканату. Світлини інформаційної служби єпархії
КОМУ БАГАТО ДАНО...

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет під час візиту на Волинь зустрівся з чернецтвом нашої єпархії. Це сталось у новозбудованому скиту Святого Духа Свято-Миколаївського чоловічого монастиря в с. Жидичин Ківерецького деканату. Сюди прибули монахи й монахині, а також послушники, з трьох чоловічих і двох жіночих обителей.

Первосвятитель, побачивши немалу як на теперішній час кількість ченців і черниць, сказав: «Приємно, що монаший чин приймають нині й старші віком, і особливо молодь». Звертаючись до чорноризців, Його Святість зазначив, що вони обрали цей нелегкий життєвий шлях, аби досягти Царства Небесного. Прийнявши  «ангельський образ», вони вже багато знають про цю вузьку стежку до Раю, про Церкву, про її вчення. «Отже, вам уже багато дано, але з вас і багато спитається. Адже ви повинні бути зразком благочестя». Спокуси обступають і в монастирях...

13 червня 2011 р.
Скит Святого Духа Миколаївського чоловічого монастиря в с. Жидичин Ківерецького деканату. Світлина інформаційної служби єпархії
ПОДВІЙНЕ СВЯТО

Учора, на Переполовення П’ятдесятниці, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив престіл храму та келії скиту Святого Духа Миколаївського чоловічого монастиря в с. Жидичин Ківерецького деканату. Із ним співслужили декан монастирів єпархії ігумен Константин (Марченко), настоятель обителі ігумен Яків (Мільян), скитоначальник ієромонах Іов (Богуш), інші священнослужителі. З ними молилися намісниця монастиря Різдва Христового у Володимирі ігуменя Марія (Ігнатенко), сільський голова Олег Данкевич та інші миряни.

За Богослужінням архієрей зазначив: ми стоїмо не просто на місці, яке освятили й де лунала молитва. Ми перебуваємо на пагорбі, де звершували молитву наші пращури, куди набиратися духовної сили приїжджав князь Данило Галицький. Це був величний осередок духовності на Волині, підкреслив владика. Воскресімо ж на цьому місці дім молитви!..

19 травня 2011 р.
Антун Лісец
ГУЧНИМ ГОЛОСОМ

У чоловічому монастирі Святителя Миколая Чудотворця с. Жидичин Ківерецького деканату відбулася зустріч ченців і парафіян з відомим доктором медицини Антуном Лісцем (Хорватія).

Як інформує сайт Chernectvo.org, доктор А. Лісец – один із флагманів світового руху християн за збереження життя людини від моменту її зачаття, непримиренний борець із абортивною контрацепцією. 20 років тому він припинив хірургічну практику й повністю присвятив себе просвітницькій діяльності у різних країнах, розкриваючи правду про гріх аборту та про Божий план щодо шлюбу й сім’ї.

У проникливому й змістовному виступі доктор Лісец зосередив увагу присутніх на новітній формі світового геноциду, який, на жаль, не обминув і Україну. Ім’я його – абортивно-контрацептивна свідомість, жертвами якої вже стали мільярди немовлят, убитих у материнських лонах...

19 травня 2011 р.
Освята хреста на місці, де постане скит Ікони Божої Матері «Живоносне джерело»
ОБЕРІГАЮТЬ ЧИСТОТУ ДЖЕРЕЛ

Нещодавно між селами Жидичин і Липляни (Ківерецький деканат) освячено хрест під побудову нового скиту Жидичинського Свято-Миколаївського чоловічого монастиря. Освяту звершив декан монастирів єпархії ігумен Константин (Марченко) у співслужінні з насельниками обителі.

Скит – це невеличкий храм із кількома келіями ченців у малолюднішому місці, аніж той, де спасається решта братії. Один скит Жидичинського монастиря – Святого Духа – вже діє, це буде другий, а згодом, якщо Богові вгодно, постануть інші.

Новий скит має з’явитися поруч із цілющим джерелом, яке, як і решту численних ключів у цій місцевості, христобратія має взяти під свою опіку. Монахи піклуватимуться про стан і чистоту водних джерел, як і про живу воду Христового вчення. Новий скит зватиметься на честь чудотворної ікони Божої Матері «Живоносне джерело». На місці його побудови браття вже давно...

29 квітня 2011 р.
ІНТЕРНЕТ: ДОБРО ЧИ ЗЛО?

У луцькому жіночому монастирі Святителя Василія Великого прочитали лекцію для молоді на тему «Православ’я та інтернет». Її організував декан монастирів єпархії ігумен Константин (Марченко).

У заході взяли участь намісник жидичинського Свято-Миколаївського чоловічого монастиря, духівник Молодіжного православного братства Преподобного Миколи-Святоші, князя Луцького, ігумен Яків (Мільян), насельник цієї обителі ієромонах Макарій (Дядюсь), доцент кафедри автоматизованого управління виробничими процесами Луцького національного технічного університету Володимир Лотиш, члени Братства та інші...

05 квітня 2011 р.
Ігумен Константин (Марченко). Світлина Сергія Дубинки
ДЛЯ МОЛОДІ

Декан монастирів єпархії ігумен Константин (Марченко) проведе лекцію для молоді на тему «Православ’я та інтернет». Захід відбудеться 3 квітня о 15.00 у трапезній жіночого монастиря Святителя Василія Великого (на території луцького кафедрального собору Святої Трійці). Молодіжне православне братство Преподобного Миколи-Святоші, князя Луцького, запрошує усіх юнаків і дівчат на цю зустріч.

29 березня 2011 р.
41-50  51-60  61-70  71-80  81-90  91-100  101-110  111-120  121-130  131-152
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо