Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Горохівський деканат

Освячення виносного хреста храму Вознесіння Господнього в Горохові. Світлина з архіву протоієрея Андрія Сидора
ДАВНІЙ ХРАМ ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Горохівський декан, настоятель парафії Вознесіння Господнього в Горохові протоієрей Андрій Сидор освятив виносний хрест її храму.

За Богослужінням душпастир молитовно подякував усім жертводавцям за допомогу в придбанні цієї реліквії, інші боговгодні справи.

Як зазначив священик, 1844 року за кошти парафіян у містечку було зведено Свято- Вознесенський храм. Відтоді двері святині не зачинялися для молитви, жодні житейські буревії – війни, тоталітарно-атеїстичний режим – не в силі були замкнути їх перед віруючими. Проте з часом увесь храм, особливо іконостас, кивоти, ікони стали потребувати реставрації. У 2010 році архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив відреставрований іконостас (покрито сусальним золотом). Уже відреставровано всі великі кивоти. Тож нинішня подія – черговий етап в оновленні цього Божого дому.

08 грудня 2011 р.
Освята новозбудованого храму Апостола Андрія Первозваного в с. Дубова Корчма Горохівського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії
Є ДЕ МОЛИТИСЬ

Тільки-но торік у квітні архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив місце під будівництво храму в с. Дубова Корчма Горохівського деканату. То було місце колишньої господарської споруди, від якої залишилося три стіни. Коли постало питання, чи зводити тут церкву, чи клуб, селяни віддали перевагу церкві (якої в Дубовій Корчмі ніколи не було). І ось трохи більш як за рік, 17 липня, новий храм на честь Апостола Андрія Первозваного сяє золотими верхівками, дзвони кличуть до Служби, а навколо Божого дому на впорядкованій території стоять ті, хто не вмістився всередині.

Після освячення святині, Божественної Літургії та хресного ходу, які разом із владикою відправили декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель парафії священик Андрій Шак та інше духовенство, було нагороджено головних жертводавців і натхненників будівництва. Зокрема, голова місцевої селянської спілки, депутат обласної ради Андрій Турак одержав орден Апостола Андрія Первозваного ІІ...

19 липня 2011 р.
Горохівська парафія Вознесіння Господнього разом із архієпископом Луцьким і Волинським Михаїлом відзначає храмовий празник. Світлина інформаційної служби єпархії
СВЯТО В ГОРОХОВІ

На Вознесіння Господнє архієпископ Луцький і Волинський Михаїл очолив святкову Літургію у Вознесенському храмі Горохова з нагоди престольного празника та Дня міста. Із ним співслужили декан протоієрей Андрій Сидор (настоятель парафії) та інші священнослужителі. У торжестві взяли участь голови райдержадміністрації Жанна Савчук, райради Леонід Андрійчук, міськради Віктор Годик, інші миряни.

Звертаючись до присутніх, владика наголосив, що ми повинні розуміти суть цього великого свята. Відтак кожен із нас має усвідомити мету свого перебування на землі, сповідуючи і своє вознесіння на Небеса, коли Господь прийде вдруге й оновить нас.

За Богослужінням архіпастир підніс у сан протоієрея священика Василя Ревагу, настоятеля парафії в с. Підбереззя цього ж деканату...

07 червня 2011 р.
Архієпископ Михаїл на луцькому міському меморіалі 9 травня 2011 р. Світлина інформаційої служби єпархії
ЇХНІ ЙМЕННЯ ЗНАЄ БОГ

9 травня, у день поминання полеглих воїнів, молитовні заходи в обласному центрі відбулися на міському меморіалі.

Спочатку архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, голова облдержадміністрації Борис Клімчук, голова обласної ради Володимир Войтович, представники громадськості поклали квіти до монументів. Потому владика, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, декан протоієрей Микона Нецькар й інші священнослужителі кафедрального собору Святої Трійці відправили заупокійні літії біля центрального пам’ятника комплексу та пам’ятного знака на честь українців, депортованих із Забужжя...

11 травня 2011 р.
Горохівський декан протоієрей Андрій Сидор освячує хрест «Чорнобильський Спас» у пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС
ВІДДАЮЧИ ШАНУ

Минулого тижня з нагоди 25-річчя аварії на ЧАЕС горохівський декан протоієрей Андрій Сидор освятив хрест «Чорнобильський Спас» у пам’ять ліквідаторів. Звертаючись до присутніх, о. Андрій закликав усіх згадувати в молитвах про душі спочилих, а державним органам не бути байдужими до проблем чорнобильців.

У спільній молитві звертались до Бога голова райради Жанна Савчук, голова райдержадміністрації Леонід Андрійчук, міський голова Віктор Годик, голова спілки «Союз – Чорнобиль» у Горохівському районі Григорій Кудря та інші.

03 травня 2011 р.
Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл у селищі Сенкевичівка Горохівського деканату освятив хрест на місці, де нещодавно на спиляній колоді люди побачили чітке зображення хресного знамення. Світлина інформаційної служби єпархії
БОЖИЙ ЗНАК

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл побував у селищі Сенкевичівка Горохівського деканату, де нещодавно на спиляній колоді люди побачили чітке зображення хреста. На цьому місці будуватимуть каплицю. Тож владика освятив хрест і відправив подячний молебень. Із ним співслужили декан протоієрей Андрій Сидор, ректор семінарії протоієрей Ігор Швець, настоятель місцевої парафії Великомученика Юрія Переможця протоієрей Богдан Яким, інші священнослужителі.

У проповіді архіпастир зазначив, що Господь Ісус Христос творив чудеса не лише протягом Свого земного життя, а й сьогодні в різний спосіб нагадує про Себе. Те, що на зрізаному дереві бачимо хрест, означає: Бог хоче від нас духовного зростання, укріплення у вірі. «Творець вибрав вас для того, щоб ви не просто раділи цьому знаменню, а й розуміли велику відповідальність, яка постає перед вами. А це – жити праведним християнським життям, любити ближнього свого, як самого...

11 квітня 2011 р.
У селищі Сенкевичівка Горохівського деканату на щойно спиляній колоді виявлено чітке зображення хреста. Причому це сталося перед Хрестопоклонною неділею. Світлина протоієрея Андрія Сидора
ЗНОВУ ДИВО?

Днями ми повідомляли про незвичайне явище, що сталося в с. Сьомаки Луцького деканату: на свіжозрізаній гілляці очевидці бачили лик Богоматері з Дитятком. І ось ще подібна новина: 25 березня у селищі Сенкевичівка Горохівського деканату на щойно спиляній колоді чітко видно зображення хреста. Причому це сталося перед Хрестопоклонною неділею.

Звісно, це явище потребує додаткового спостереження. Однак декан протоієрей Андрій Сидор і настоятель місцевої Свято-Юріївської парафії протоієрей Богдан Яким того ж дня відслужили на цьому місці молебень, а ввечері й акафіст чесному хресту.

Виявляється, на початку 90-х років саме тут мали намір спорудити храм, та передумали, земельну ділянку для зведення святині було виділено в іншому місці. Тепер же, після появи хреста таким дивним чином, парафіяни вважають: каплицю тут усе-таки треба збудувати.

25 березня 2011 р.
Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освячує каплицю Великомученика й цілителя Пантелеймона Горохівського психоневрологічного інтернату для інвалідів. Світлина інформаційної служби єпархії
З ТУРБОТОЮ ПРО НЕМІЧНИХ

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив каплицю Великомученика й цілителя Пантелеймона, споруджену на території Горохівського психоневрологічного інтернату для інвалідів. Із ним співслужили декан протоієрей Андрій Сидор, капелан інтернату протоієрей Роман Янів, місцеве духовенство. У богослужінні взяли участь голова райдержадміністрації Леонід Андрійчук, голова райради Ярослав Довгополов та інші достойники.

Після відправи владика подякував директорці інтернату Юлії Ковальчук за інціювання будівництва святині та всім, хто долучився до її спорудження. Архієрей побажав, щоб кожен, хто йтиме повз каплицю чи зупиниться тут для молитви, нехай отримає те, що проситиме. «Нехай Господь укріпляє, оздоровлює, оберігає усіх, хто звертатиметься до Нього по допомогу», – зазначив високопреосвященний...

05 жовтня 2010 р.
Протоієрей Андрій Сидор. Світлина інформаційної служби єпархії
БЕЗ КОРДОНІВ

Горохівський декан протоієрей Андрій Сидор з благословення архієпископа Луцького і Волинського Михаїла освятив пам’ятний хрест на межі Волинської та Львівської областей (на так званій Красній горі поблизу с. Журавники) з нагоди 96-річчя ліквідації тут кордону між Австро-Угорщиною та Росією, що призвело до об’єднання українських земель. Ініціатор встановлення святині – місцевий житель Василь Парохін.

Із о. Андрієм співслужили настоятель Воздвиженської парафії в Луцьку протоієрей Василь Клочак і духовенство Львівської єпархії. В урочистості взяли участь луцький міський голова Богдан Шиба, братства пасічників Волині та Галиччини, зусиллями яких оздоблено та поставлено цього хреста.

Вітаючи усіх присутніх, горохівський декан зазначив, що розвитку України, її Помісної Православної Церкви не повинні перешкоджати жодні кордони.

04 серпня 2010 р.
Престольне свято у Вознесенському храмі Горохова. Світлина Юрія Павлюка
ГОРОХІВСЬКЕ ТОРЖЕСТВО

На свято Вознесіння Господнього, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл у Вознесенському храмі Горохова очолив Божественну Літургію та освятив оновлений іконостас, який встановлено 1903 року. Громада оздобила його сусальним золотом (востаннє це робилося у 1906 році). Учасники престольного празника особливо молились за Горохів, усіх мешканців, адже цього дня тут відзначали день міста та його 770-річчя.

Із владикою співслужили декан протоієрей Андрій Сидор (настоятель парафії) та інші місцеві священнослужителі. У Службі взяв участь голова райради Ярослав Довгополов, хлібом-сіллю зустрічали архієрея діти в українському вбранні зі зразкового гурту-студії «Кобзарик» під керівництвом Любові Мосієвич...

14 травня 2010 р.
31-40  41-50  51-60  61-70  71-80  81-90  91-100  101-110  111-120  121-123
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо