Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Іваничівський деканат

НЕ ЗАБУВАЙМО!

4 жовтня 2007 р.

Учасники Богослужіння. Світлина Тетяни МельничукКожного року останньої неділі вересня в урочищі Долинка, що в Іваничах, молитовно згадують загиблих воїнів Української повстанської армії. На тому місці, де покоїться прах трьох вояків, стоїть хрест. Минулої неділі по закінченні Літургії настоятель парафії Казанської ікони Божої Матері протоієрей Андрій Мельничук відправив там панахиду за їхнє впокоєння. На цій службі були присутні ветерани УПА, односельці та представники влади, зокрема голова районної ради Людмила Лазаренко, селищний голова Віктор Вілентко. Отець Андрій у проповіді наголосив: «Наше покоління не повинно забувати подвиг тих людей, які віддали своє життя за незалежність Батьківщини».

04 жовтня 2007 р.
СОЛОДКЕ ОСВЯЧЕННЯ

29 вересня 2007 р.

В Іваничах освятили цукровий завод. Світлина Тетяни МельничукВ Іваничах розпочав сезонну роботу цукровий завод. Щороку вона розпочинається з молитви. Цього ж року на запрошення директора підприємства «Європацукор» Ярослава Каузи відбулась молитва та освячення всієї цукроварні. Настоятель парафії Казанської ікони Божої Матері протоієрей Андрій Мельничук, який звершив це священнодійство, у проповіді наголосив: «Усяке добре діло повинно розпочинатися з молитви, тоді воно буде благословенне Богом!»

29 вересня 2007 р.
ХАЙ ГОСПОДЬ БЕРЕЖЕ

4 липня 2007 р.

Під час хресної ходи. Світлина Тетяни МельничукБагато різних бід коїться на автодорогах. У селищі Іваничі найбільше лих трапляється на вулиці 8 Березня. Тож її на прохання жителів та місцевої влади було освячено. Хресну ходу розпочали від Свято-Казанського храму. Упродовж усієї вулиці йшла процесія, яка піснеспівом молила Бога та Матір Божу, аби Вони оберігали від подібних нещасть. А настоятель парафії протоієрей Андрій Мельничук читав молитви, Євангеліє та щедро окроплював святою водою. Попереду хресного ходу з хрестом у руках ішов селищний голова Віктор Вілентко.

04 липня 2007 р.
У ДОБРУ ПУТЬ, ПРАВОСЛАВНЕ ЮНАЦТВО!
(оновлено 2 липня)

1 липня 2007 р.

Єпископ Михаїл очолює подячну молитву випускників. Світлина Данила ЗінкевичаЦими днями у середніх школах області відбулися випускні вечори. Священики Волинської єпархії, багато випускників, їхніх батьків і вчителів використали цю нагоду для подячної молитви Богові.

27 червня з ініціативи капеланської служби єпархії одинадцятикласники луцьких шкіл були запрошені до кефедрального собору Святої Трійці. Після молебня подяки єпископ Луцький і Волинський Михаїл нагадав молоді про заповідь шанувати батьків та побажав щасливої життєвої дороги. Радісно було бачити, що сотні юнаків і юнок, їх родичі, вихователі слухали архіпастирські настанови. Та, на превеликий жаль, чимало випускників залишилися й поруч на Театральному майдані, з тих чи тих причин не наважившись переступити за церковну огорожу...

02 липня 2007 р.
В ІВАНИЧАХ БУДУВАТИМУТЬ ПАНТЕЛЕЙМОНІВСЬКУ КАПЛИЦЮ

1 липня 2007 р.

Під час освячення хреста на місці будівництва каплиці Великомученика Пантелейона Цілителі в Іваничівській районній лікарні. Світлина Віталія СарапінаНещодавно у селищі Іваничі єпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив хрест на території районної лікарні, де буде зведено каплицю Великомученика Пантелеймона Цілителя. В освяченні взяли участь декан протоієрей Ярослав Мельничук, інші священнослужителі. Разом з персоналом і пацієнтами лікарні молилися представники районної влади та директор Іваничівського відділення «Приватбанку», що буде спонсором будівництва, Сергій Марчук. Владика в архіпастрському слові заохотив вірян до швидшого завершення цієї Боговгодної справи й нагородив благословенною грамотою головну лікарку Лідію Томашевич.

01 липня 2007 р.
НАЧЕ АНГЕЛИ-ОХОРОНЦІ...
(оновлено 22 червня)

16 червня 2007 р.

Єпископ Михаїл вітає працівників обласної лікарні. Світлина прот. Вітлаія СобкаНещодавно українська спільнота відзначала День медичного працівника. У святкових зборах колективу обласної клінічної лікарні взяли участь єпископ Луцький і Волинський Михаїл, капелан цього лікувального закладу священик Назар Бабій, інші священнослужителі, архієрейський хор «Оранта». У вітальному слові владика, порівнявши медиків із ангелами-охоронцями, які дають змогу довше радіти Божим даром земного життя, закликав на них Господнє благословення.

Того ж дня в актовому залі обласної дитячої лікарні відправили Божественну Літургію старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, капелан закладу священик Юрій Крохмаль-Брилевський та інші священнослужителі...

22 червня 2007 р.
ХАЙ З БОГОМ СПОЧИВАЮТЬ

27 травня 2007 р.

Іваничівські священнослужителі відправили панахиду в урочищі Прощаниця. Світлина Тетяни МельничукУ день Перенесення мощей святителя й чудотворця Миколая, в урочищі Прощаниця, що в Іваничівському деканаті, місцеві священнослужителі на чолі з деканом протоієреєм Ярославом Мельничуком відправлили панахиду по загиблих у цих місцях козаках та воїнах УПА. Як повідомив прес-службі єпархії клірик парафії Казанської ікони Божої Матері в Іваничах протоієрей Василь Мельничук, цього року окрім духовенства Київського Патріархату віддали шану героям представники обласної та районної влади, ветерани УПА, активісти партії «Свобода» та багато інших.

Про урочище Прощаниця в історії села згадується ще у XVII столітті. В одному із документів описується: «На цьому місці загін запорозьких козаків порятував од смерті й неволі знемагаючих у бою з татарами польських вояків. Тут, прощаючись із козаками...

27 травня 2007 р.
УШАНУВАЛИ ЗА ТРУД НА БОЖІЙ НИВІ

22 травня 2007 р.

Настоятель парафії Казанської ікони Божої Матері в Іваничах протоієрей Андрій Мельничук вітає церковного старосту Віктора Лотоцького. Світлина прот. Василя МельничукаНещодавно святкував свій 75-й рік народження староста парафії Казанської ікони Божої Матері в Іваничах Віктор Лотоцький. Із цієї нагоди під час Божественної Літургії на Вознесіння Господнє, 17 травня, його привітав настоятель протоієрей Андрій Мельничук, який зазначив: «Багато праці вклав староста у будівництво храму, який постав на віки, і ця праця є недаремною, тому що її буде зараховано на Небесах». Насамкінець імениннику і його родині виголосили многоліття. Нехай Господь благословляє Вас, шановний ювіляре!

22 травня 2007 р.
ВОЗНЕСЛИ МОЛИТВИ ЗА ПОЛЕГЛИХ
(оновлено 14 травня)

10 травня 2007 р.

Єпископ Михаїл і духовенсто Троїцького кафедрального собору відправляють панахиду по всіх загиблих у Другій світовій війні. Світлина прот. Віталія Собка9 травня, у день поминання спочилих воїнів, єпископ Луцький і Волинський Михаїл, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, обласний декан протоієрей Іван Семенюк та духівництво кафедрального Троїцького собору звершили панахиду по всіх загиблих у Другій світовій війні. Уперше священство Київського Патріархату служило на міському Меморіалі вічної слави перед головним монументом (у попередні роки ці моління відбувалися лише перед пам’ятниками загиблим «афганцям» та жертвам акції «Вісла»). Богослуження пройшло відразу після мітингу з нагоди 62-ї річниці з дня перемоги над нацистською Німеччиною. Дуже шкода, що на заклик міського голови Богдана Шиби, який вів мітинг, до спільного моління священнослужителів обох Патріархатів не відгукнулися наші брати з УПЦ МП: вони слідом на цьому місці провели свою панахиду...

14 травня 2007 р.
«СПІВАЙТЕ БОГУ НАШОМУ, СПІВАЙТЕ»

11 травня 2007 р.

Іваничівський хор поїздку на фестиваль розпочав з молитви. Світлина Тетяни МельничукУ ляльковому театрі Луцька відбувся обласний фестиваль хорового мистецтва, читців серед ветеранів війни та праці, учасників національно-визвольних змагань «Пісня подвигу, пам’яті і болю». У ньому взяв участь хор ветеранів «Надвечір’я» Іваничівського районного будинку культури. Цю поїздку до обласного центру хористи розпочали із храму Казанської ікони Божої Матері свого селища, адже тут частина аматорів співу прославляє своїми устами Господа, а їхній керівник Надія Ковальчук є також регентом професійного хору цієї церкви. Настоятель протоієрей Андрій Мельничук, звертаючись до співаків, зазначив, що український народ завжди виділявся співучістю у славленні Господа, побажав успіху і закликав Боже благословіння на них...

11 травня 2007 р.
1-10  11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-70  71-76
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо