Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Камінь-Каширський деканат

На Покрову у Камені-Каширському пом’янули тих, хто загинув за волю України. Світлина з архіву протоієрея Володимира Мицька
«НА НАШІЙ – НЕ СВОЇЙ ЗЕМЛІ»?

На Покрову Пресвятої Богородиці у храмі Святителя й чудотворця Миколая Мирлікійського, що в м. Камінь-Каширський, після Божественної Літургії відбувся концерт духовних піснеспівів, який виконали співці Будинку культури й Дитячої школи мистецтв. Потому парафіяни рушили до хреста на місці загибелі українських патріотів. Цю могилу в перші роки незалежності було приведено в належний порядок, поставлено пам’ятний знак. Але вона була в огорожі храму УПЦ Московського Патріархату, за нею не доглядали, панахид не служили. Тож два роки тому вірні Київського Патріархату домоглися, щоб огорожу було переміщено так, аби занедбана могила не входила до прихрамової ділянки. Тепер місце останнього спочинку українських героїв прибрано, декан, настоятель Миколаївської парафії протоієрей Володимир Мицько править тут заупокійні служби. Тому і на Покрову, що традиційно є святом українських військовиків, наші віряни зі своїми душпастирями о. Володимиром Мицьком і священиком Миколою Козаченком (кліриком парафії) прийшли помолитися за тих, хто поклав життя...

16 жовтня 2010 р.
Хресний хід у Києві. Світлина прот. Віталія Собка
ТОРЖЕСТВО КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ

28 липня – день рівноапостольного великого князя Володимира і свято Хрещення Руси-України.

У Патріаршому Володимирському соборі відправили Божественну Літургію, після якої відбувся велелюдний хресний хід до Володимирської гірки, де височить пам’ятник хрестителю нашого народу. На чолі з Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом урочиста хода усіх єпископів, близько 1500 священиків, дияконів і 15 тисяч мирян Української Церкви (дані сайта Cerkva.info) пройшла бульваром Шевченка, вулицею Володимирською, повз стіни Софії Київської та Золотоверхої Михайлівської обителі. Протяжністю, кількістю учасників хресний хід перевершив усі попередні церковні заходи в столиці. Під монументом рівноапостольному Володимирові було звершено молебень...

30 липня 2009 р.
ОСВЯЧЕННЯ У КАМЕНІ-КАШИРСЬКОМУ

Протоієрей Володимир Мицько. Світлина прот. Віталія СобкаНещодавно камінь-каширський декан протоієрей Володимир Мицько освятив відділення гемодіалізу міжрайонної лікарні після реконструкції та штучну нирку – апарат, який очищає кров і надовго продовжує життя колись безнадійно хворим. Раніше їм доводилося їздити на процедуру до Луцька чи Ковеля. У районі є близько двадцяти недужих, що потребують цей апарат кожних кілька днів.

На освяченні був присутній головний лікар Роман Шпарик, медперсонал, хворі. Отець Володимир виголосив проповідь про важливість милосердя у християнському житті.

04 червня 2009 р.
БОЖЕ, ЄДНАЙ УКРАЇНУ!

23 січня 2009 р.

Ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Ігор Швець, її секретар протоієрей Ігор Скиба і старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний взяли участь в урочистостях з нагоди Дня Соборності України та 90-річчя Акта злуки УНР і ЗУНР, що відбулися в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Т. Шевченка.

Цього дня до святкування визначної дати в деканатах долучалися й інші священнослужителі. Зокрема у Камені-Каширському декан протоієрей Володимир Мицько відкрив урочисте зібрання молитвою за Україну й вітальним словом, зазначивши, що 90 років тому землі України було об’єднано територіально, а сьогодні ми повинні просити у Бога об’єднання духовного й робити для цього все можливе.

23 січня 2009 р.
ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ

12 листопада 2008 р.

Нещодавно у Камені-Каширському провели круглий стіл, присвячений Голодомору 1932–33 рр. Брав участь у його роботі і місцевий декан протоієрей Володимир Мицько. У своєму слові він наголосив на тому, що наша Церква завжди молиться по жертвах цієї страшної трагедії, яку скоїла злочинна радянська влада, і закликає молитися інших. До роботи столу долучилися голова райдержадміністрації Віктор Суса, представники політичних партій і громадськості. А пізніше учасники заходу взяли участь у поминальному Богослужінні, яке очолив о. Володимир.

12 листопада 2008 р.
ЩАСЛИВОЇ ДОРОГИ!

17 вересня 2008 р.

Рік тому ми повідомляли про освячення частини дороги в Карпилівському лісництві на Поліссі. Відтоді шлях через ліс було продовжено, і нещодавно камінь-каширський декан протоієрей Володимир Мицько освятив її нову ділянку. Були присутні представники влади, Держлісгоспу, підприємець Анатолій Бусько, який вклав свої кошти в прокладання траси (до речі, відомий як жертводавець на потреби Церкви), лісники, дорожні працівники. У пастирському слові о. Володимир сказав, що «ця дорога серед лісу є прообразом дороги життєвої, і як освячено сьогодні цю путь, так і наша життєва стезя має бути постійно освячувана Богом»...

17 вересня 2008 р.
КОМУ ЛАСОЩІ, А КОМУ Б І РІЗОЧКУ...

21 грудня 2007 р.

Під час молебня перед пам’ятником святителеві Миколаю в Луцьку. Світлина Володимира МолявчикаСпредковіку 19 грудня для лучан – свято особливе. Адже святий Миколай, день молитовного спомину якого відзначають християни, це небесний покровитель міста. Тож і цього року, як і завжди, багато вірних зібралося до кафедрального Троїцького собору, де відбулась урочиста Літургія. Її очолив єпископ Луцький і Волинський Михаїл, співслужило численне духовенство. «Хай святитель Миколай береже нас і надихає на добрі справи. Просімо Божого благословення й неустанного заступництва цього великого мужа віри», – сказав на проповіді владика. Відтак хресний хід – священнослужителі, семінаристи, миряни – з ковчегом із частинкою мощей цього святого рушив до його статуї, що височіє навпроти міської ради. Там, теж, як завжди, преосвященний очолив молебень до небесного заступника лучан. Проте, на загальний подив, уперше до молебню не...

21 грудня 2007 р.
ЩОБ НЕ ЗАБЛУКАТИ

18 вересня 2007 р.

Учора Камінь-Каширський декан протоієрей Володимир Мицько освятив нову дорогу – не шосе, не автобан, а звичайнісіньку ґрунтівку, котра, проте, дуже спростила шлях через Корнилівське лісництво. До молитви долучилися голова Державного комітету лісового господарства України Віктор Сівець та голова Волинського лісгоспу Богдан Колісник.

18 вересня 2007 р.
СВЯТО У КАМЕНІ-КАШИРСЬКОМУ

24 липня 2007 р.

Храм Святителя Миколая Чудотворця у Камені-Каширському. Світлина Віталія СарапінаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл здійснив архіпастирську візитацію до Каменя-Каширського. Тут він очолив Божественну Літургію у храмі Святителя Миколая Чудотворця. З владикою співслужили камінь-каширський декан протоієрей Володимир Мицько, ковельський міський і старовижівський декан протоієрей Анатолій Александрук, любомльський декан священик Юрій Устимчук та інші священнослужителі. Архієрей виголосив велику проповідь про духовний подвиг первоверховних апостолів Петра й Павла, які показують нам приклад дієвої віри, і від імені Патріарха Філарета вручив ордени Архістратига Михаїла двом жертводавцям – голові райради Романові Чечотці та комерційному директорові підприємства «Каскад-продакшн» Ярославу Федорченкові.

24 липня 2007 р.
НАЧЕ АНГЕЛИ-ОХОРОНЦІ...
(оновлено 22 червня)

16 червня 2007 р.

Єпископ Михаїл вітає працівників обласної лікарні. Світлина прот. Вітлаія СобкаНещодавно українська спільнота відзначала День медичного працівника. У святкових зборах колективу обласної клінічної лікарні взяли участь єпископ Луцький і Волинський Михаїл, капелан цього лікувального закладу священик Назар Бабій, інші священнослужителі, архієрейський хор «Оранта». У вітальному слові владика, порівнявши медиків із ангелами-охоронцями, які дають змогу довше радіти Божим даром земного життя, закликав на них Господнє благословення.

Того ж дня в актовому залі обласної дитячої лікарні відправили Божественну Літургію старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, капелан закладу священик Юрій Крохмаль-Брилевський та інші священнослужителі...

22 червня 2007 р.
1-10  11-20  21-22
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо