Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Ківерецький деканат

ЩО ПРИНЕСТИ ДО ВИФЛИЄМСЬКИХ ЯСЕЛ?

25 січня 2008 р.

Хресна хода навколо собору Різдва Христового у Володимирі. Світлина Володимира МолявчикаУ Різдвяний час єпископ Луцький і Волинський Михаїл очолював святкування в різних парафіях єпархії: 7 січня – у Троїцькому кафедральному соборі (тут із ним співслужили декан протоієрей Володимир Подолець і соборне духовенство, на відправі голова облдержадміністрації Микола Романюк, міський голова Богдан Шиба, інші високопосадовці); 8 січня – в соборі Різдва Христового у Володимирі (серед багатьох священнослужителів і парафіян у молитві взяли участь декан протоієрей Юрій Пилипець, настоятель протоієрей Микола Удуд, настоятелька місцевого монастиря Різдва Христового ігуменя Марія (Ігнатенко), районні та міські очільники); 9 січня – у храмі Апостола, первомученика й архідиякона Стефана, що в Торчині (у співслужінні з деканом протоієреєм Віктором Пушком, рожищенським деканом протоієреєм Василем Шняком...

25 січня 2008 р.
ЗАСЛУЖИВ – НАГОРОДИЛИ

2 листопада 2007 р.

Настоятель парафії Святителя Василія Великого в с. Хорлупи Ківерцівського деканату протоієрей Володимир Черенюк – один із найстаріших священиків нашої єпархії – днями йому виповнилося сімдесят. Він знаний пастир і патріот, у числі перших перейшов під омофор Київського Патріархату.

Нещодавно з благословіння єпископа Луцького і Волинського Михаїла ківерцівський декан протоієрей Олег Ткачусь нагородив цього невсипущого трудівника на ниві Божій орденом Князя Володимира ІІІ ступеня та відправив із цієї нагоди в Свято-Василівській церкві подячний молебень, а голова районної ради Андрій Манько – відзначив о. Володимира...

02 листопада 2007 р.
ЩЕ ОДИН СОБОР У ЄПАРХІЇ

14 жовтня 2007 р.

Собор Покрови Пресвятої Богородиці в Ківерцях. Світлина Володимира МолявчикаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл надав церкві Покрови Пресвятої Богородиці в Ківерцях статус собору. Урочистість відбулася під час Божественної Літургії у цьому храмі, яку також відправили з нагоди престольного свята та дня ангела архієрея. Цього року парафія відзначає 10-річчя освячення своєї святині.

Слово «собор» має багато значень. Зокрема, такі: головний храм міста, монастиря чи регіону (району); храм, у якому здійснюється соборне Богослужіння, тобто постійно правлять кілька священиків; головний осередок молитовних зібрань православних християн у місті чи районі. У штаті ківерецької Покровської церкви – чотири священнослужителі, вона стала духовним центром і міста, і всієї Ківереччини, де налічується 22 парафії Київського Патріархату. Це дало підставу архієреєві піднести...

14 жовтня 2007 р.
ХРЕСТ НА ОКОЛИЦІ – ХРЕСТ В ОСЕРЕДДІ

5 жовтня 2007 р.

Єпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив місце під будівництво храму Благовіщення Пресвятої Богородиці в селі Веснянка Ківерцівського деканату. З ним співслужили декан протоієрей Олег Ткачусь та інші священнослужителі.

Веснянка – село нове, церкви в ньому не було ніколи. Але й тут, як і в кожному населеному пункті, Божий дім повенен стати центром життя. Тож символічно, що хрест, будучи нині мало не на краю села, невдовзі, за планом розвитку Веснянки, має опинитися у його серцевині. Дай, Боже, щоб так сталось і в буквальному, і в духовному розумінні!

05 жовтня 2007 р.
НА СВЯТО У ЖУРАВИЧАХ

25 травня 2007 р.

Храм Святителя Миколая Чудотворця в с. Журавичі Цуманського деканату. Світлина Віталія СарапінаНа Весняного Миколи, 22 травня, у селі Журавичі Цуманського деканату – храмовий празник. Його очолив єпископ Луцький і Волинський Михаїл, з яким співслужили декан протоієрей Тарас Манелюк, духовенство Цуманського й Ківерецького деканатів. На проповіді владика нагадав парафіянам про обов’язки християнина, члена церковної громади, про потребу брати приклад із небесного заступника Журавич святого Миколая Чудотворця.

25 травня 2007 р.
ЗВІТНІ ДЕКАНАЛЬНІ ЗБОРИ

18 лютого 2007 р.

Звітні деканальні збори. Фото Данила Зінкевича7–17 лютого під проводом єпископа Луцького і Волинського Михаїла проходили звітні збори священнослужителів усіх деканатів. У Турійську, Горохові, Іваничах, Луцьку, Володимирі, Нововолинську, Локачах, Ковелі, Маневичах і Ківерцях духовенство прозвітувало про свою діяльність упродовж 2006-го року.

Виступаючи перед священиками преосвященний наголошував на актуальних питаннях загальноцерковного, єпархіального та суспільного життя. Зокрема йшлося про впорядкування церковної документації та статистики, підготовку кандидатів до чернецтва й вступу у Волинську духовну семінарію, відродження українських церковних традицій щодо...

18 лютого 2007 р.
ОСВЯЧЕНО ЦЕРКВУ В ХОПНЕВІ

5 лютого 2007 р.

Храм Апостолів Петра й Павла в селі Хопнів Ківерцівського деканату. Фото Віталія СарапінаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив новозбудований храм Апостолів Петра й Павла в селі Хопнів Ківерцівського деканату. З нагоди свята відправили Божественну Літургію. З владикою співслужили декан протоієрей Олег Ткачусь, настоятель священик Василь Бережний та місцеве духовенство. Разом із вірянами учасниками Богослужіння були й представники районної та сільської влади.

«Ще чимало з тут присутніх, – сказав архієрей на проповіді, – пам’ятають часи, коли пройти повз храм і не перехреститись було неможливо, бо так були всі виховані, такою була традиція. Пам’ятаємо й інші часи, коли доводилося таємно здійснювати навіть Хрещення, не кажучи про інші...

05 лютого 2007 р.
НЕОЦІНЕННИЙ ДАР

30 листопада 2006 р.

Єрусалимська чудотворна ікона Божої МатеріКіверцівська громада Покрови Пресвятої Богородиці отримала неоціненний дар. Справжню копію Єрусалимської чудотворної ікони Божої Матері привезла для храму парафіянка Людмила Семенюк, яка більше двох років перебувала на заробітках в Ізраїлі.

Свого часу в пошуках кращої долі виїхали 26 мешканців Ківерців. Майже щонеділі Людмила вирушала із земляками в Єрусалим, аби набратися сили від святих місць. Там вона молилася не тільки за свою родину, а й за весь український народ.

«Привезти ікону в подарунок для рідної церкви було першим моїм бажанням, коли остаточно вирішила поїхати в Ізраїль, – повідомила єпархіальній прес-службі Людмила Семенюк. – Коли стала вибирати – саме ікона Єрусалимської Божої Матері запала мені в душу»...

30 листопада 2006 р.
У СОКИРИЧАХ ОСВЯТИЛИ ХРАМ

6 жовтня 2006 р.

Єпископ Михаїл освячує храм Апостолів Петра й Павла в с. Сокиричі Ківерцівського деканату. Фото Віталія СарапінаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив новозбудований храм Апостолів Петра й Павла, що в селі Сокиричі Ківерцівського деканату. З нагоди свята владика, декан протоієрей Олег Ткачусь, настоятель храму протоієрей Сергій Сивий і місцеве духовенство відправили Божественну Літургію.

Виголошуючи проповідь, преосвященний зазначив, що храм – найсприятливіше місце для молитви християнина. Він закликав присутніх до благочестивого життя, аби Господь дарував корисне для спасіння й завжди прислухався до храмової молитви.

 

06 жовтня 2006 р.
У ГАЙОВОМУ РОЗПОЧАЛИ СПОРУДЖЕННЯ ЦЕРКВИ

8 вересня 2006 р.

Під час водосвяття на місці майбутнього храму Успіння Пресвятої Богородиці в с. Гайове Ківерцівського деканатуКіверцівський декан протоієрей Олег Ткачусь очолив Богослужіння з нагоди закладення наріжного каменя під будівництво храму Успіння Пресвятої Богородиці в с. Гайове. З нагоди свята отець декан, настоятель парафії священик Олександр Вронський і місцеве духовенство відправили Божественну Літургію та чин освяти каменя. До молитви долучилися голова сільради Юрій Беденюк, парафіяни з Гайового та навколишніх сіл.

Кілька місяців тому прес-служба єпархії повідомляла, що єпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив хрест, установлений на місці майбутнього...

08 вересня 2006 р.
1-10  11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-70  71-80  81-85
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо