Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Любомльський деканат

Копія Тростянецької чудотворної ікони Божої Матері – у Любомлі. Світлина з архіву протоієрея Віктора Возняка
До Тростянецької святині

У храмі Архістратига Михаїла м. Любомль майже тиждень перебувала копія Тростянецької чудотворної ікони Божої Матері «Одигітрія».

Зустрічало образ духовенство Любомльського та Шацького деканатів. Щодня декан і настоятель парафії протоієрей Віктор Возняк, інші священики відправляли акафіст Богородиці, а пізніше святиню перенесли до храму Святої Трійці цього міста.

Як зазначив о. Віктор, прикластися до святині йшли як віряни нашої Церкви, так і УПЦ (Московського Патріархату), що приємно вражало...

14 травня 2012 р.
9 травня 2012 р. в Луцьку пом’янули жертв Другої світової війни. Світлина інформаційної служби єпархії
Згадати молитвою
(оновлено)

У містах, селищах і селах єпархії відбулося поминання жертв Другої світової війни.

8 травня митрополит Луцький і Волинський Михаїл, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап та голова інформаційно-видавничого центру протоієрей Віталій Собко взяли участь в урочистостях в обласному муздрамтеатрі ім. Т. Шевченка.

9 травня владика, канцлер, декан протоієрей Микола Нецькар та інше духовенство кафедрального собору Святої Трійці відправили заупокійні літії на Меморіальному комплексі обласного центру – біля центрального монумента і пам’ятного знака на честь українців...

Храм Апостолів Петра й Павла в с. Римачі Любомльського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії
НОВЕ ЖИТТЯ СВЯТИНІ

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив новий храм Апостолів Петра й Павла в с. Римачі Любомльського деканату.

Цей дім Божий має непросту історію. Настоятель священик Роман Ставінський розповів інформаційній службі єпархії, що Римачі за Польщі були населені переважно поляками. 1933 року за кошти кьондза Станіслава Брайчевського тут спорудили досить великий костел. Але після Другої світової війни між Польщею, що почала будувати соціалізм, і Радянською Україною було здійснено обмін польським і українським населенням, тож у Римачах поляків майже не залишилося. Зрозуміло, що «совєти» костел закрили, а церкви не відкрили. Згодом у цьому приміщенні був клуб, млин, зерносклад. Певний час мури стояли пусткою...

25 серпня 2010 р.
Освята хреста й місця під будівництво Троїцького храму в Любомлі. Світлина Леоніда Самолюка
ДОРОГОЮ БУДІВНИЦТВА

На свято Трійці в Любомлі провели хресний хід та освятили хрест і місце під будівництво Троїцького храму. З благословення архієпископа Луцького і Волинського Михаїла богослужіння очолив любомльський і шацький декан протоієрей Віктор Возняк. З ним співслужили настоятель парафії священик Тарас Свистович й інші священнослужителі цих деканатів.

Вітаючи вірних із урочистою подією, о. Віктор зазначив, що не кожному дано побудувати храм Божий. На них же Сам Господь благословляє й покладає цю святу місію, увіковічнивши як засновників та будівничих церкви Христової.

25 травня 2010 р.
ЗВОДИТИ МОСТИ

20 грудня цього року втретє у Львові проходив міжконфесійний фестиваль церковних хорів «Духовні мости єднання». Цього разу, як і попереднього, у ньому взяв участь сімейний ансамбль протоієрея Святослава Нюні, настоятеля парафій Святої Трійці в Головні та Великомученика й цілителя Пантелеймона в с. Гуменці Любомльського деканату.

Священик, паніматка Тамара й донька Маріанна виконали низку піснеспівів: «Святий отче наш Миколаю» невідомого автора, «Не маємо іншої допомоги» О. Архангельського, «За Україну молюсь» О. Каліщука, «Моїй мамі» Ю. Стеця, «З далекого краю лелеки летіли» Б. Лепкого...

25 грудня 2009 р.
Хресний хід у Києві. Світлина прот. Віталія Собка
ТОРЖЕСТВО КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ

28 липня – день рівноапостольного великого князя Володимира і свято Хрещення Руси-України.

У Патріаршому Володимирському соборі відправили Божественну Літургію, після якої відбувся велелюдний хресний хід до Володимирської гірки, де височить пам’ятник хрестителю нашого народу. На чолі з Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом урочиста хода усіх єпископів, близько 1500 священиків, дияконів і 15 тисяч мирян Української Церкви (дані сайта Cerkva.info) пройшла бульваром Шевченка, вулицею Володимирською, повз стіни Софії Київської та Золотоверхої Михайлівської обителі. Протяжністю, кількістю учасників хресний хід перевершив усі попередні церковні заходи в столиці. Під монументом рівноапостольному Володимирові було звершено молебень...

30 липня 2009 р.
Новозбудований храм Великомученика Димитрія Солунського в с. Ладинь Любомльського деканату
НОВИЙ, УКРАЇНСЬКИЙ ХРАМ

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив храм Великомученика Димитрія Солунського в с. Ладинь Любомльського деканату. З ним співслужили декан і настоятель парафії священик Віктор Возняк та інші священнослужителі. У проповіді під час Богослужіння владика наголосив на важливості богослужінь рідною, зрозумілою мовою.

У цьому селі та приписному селі Пустинка досі храмів не було. Нині ж за підтримки кримського підприємця Анатолія Власюка, вихідця із Ладиня, громада звела Божий дім. Місцевий житель Петро Дорош подарував дзвони. Першому з них архієрей вручив орден Миколи Чудотворця, другому, а також голові сільради Юрію Вітрукові та багатьом іншим – благословенні грамоти за ревну працю на Господній ниві.

23 липня 2009 р.
ГОЛОВНЕ У ГОЛОВНІ

4 листопада 2008 р.

Єпископ Михаїл освячує місце під майбутній храм Покрови Пресвятої Богородиці в Головні Любомльського деканату. Світлина Данила ЗінкевичаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив місце під храм у селищі Головно Любомльського деканату. Торік місцевий священик протоієрей Святослав Нюня з частиною громади перейшов із УПЦ МП у лоно Київського Патріархату. Поки що хвалу Богові по-українськи головенці возносять у каплиці-вагончику, та одразу ж запалилися бажанням спорудити велику, повноцінну церкву.

«Оце ви, мабуть, уперше побачили всю Літургію: і те, що відбувається у храмі вірних, і те, що у вівтарі, за іконостасом, – звернувся після Служби владика до парафіян. Адже правили Обідню просто неба, бо в капличці не могли б поміститися всі охочі. – А те, якою гарною є відправа нашою рідною мовою, коли слова стають зрозумілими, ви вже не раз могли переконатися»...

04 листопада 2008 р.
МОЛИТИСЯ, ПАМ’ЯТАТИ

17 жовтня 2008 р.

У Любомлі освятили стели з іменами загиблих вояків УПА. Світлина з сайта www.volynnews.comНещодавно в Любомлі відбулась нерядова подія: священик Віктор Возняк (любомльський і шацький декан) та настоятель місцевої парафії Святої Трійці священик Тарас Свистович освятили стели з іменами загиблих вояків УПА на пам’ятникові героям та відправили панахиду по них. Після цього тут відбувся концерт із духовно-патріотичних творів, які виконали співці храму Архістратига Михаїла та хор будинку культури на чолі з Лідією Климович. Було чимало вірян, серед них колишні воїни Української повстанської армії та Червоної армії, а також голова міськради Анатолій Гірикович, голова райради Василь Веремчук, голова райради Володимир Солом’янюк. Отець Тарас у проповіді зазначив, що нині, на відміну від воєнних часів, маємо боротися духовно, бо наша боротьба – «проти духів злоби піднебесної». Про полеглих же за волю України маємо пам’ятати і молитися за них.

17 жовтня 2008 р.
А РАЗОМ – ОДИН ЛЮД БОЖИЙ

20 грудня 2007 р.

Під час освячення бані храму Святої Трійці в с. Липини Луцького районного деканату. Світлина Володимира МолявчикаВолинська єпархія, як і Волинська область, неоднорідна. Південні райони завжди були більш розвинені, мали й вищу національну свідомість, на відміну од Полісся. Якщо глянути на спеціальну карту, що показує розміщення парафій, одразу впадає у вічі: в  південних районах кількість громад і храмів Київського Патріархату вже перевищує кількість приходів Патріархату Московського. Проте що далі на Полісся, то становище все більше не на користь УПЦ КП. Щоправда, останніми роками ситуація виправляється й тут.

Тож коли єпископ Луцький і Волинський Михаїл приїздить у парафії південних районів, щоб освятити нову церкву чи наріжний камінь на початок будівництва, він радіє з цієї події, а коли на глибоке Полісся – радіє подвійно...

20 грудня 2007 р.
1-10  11-20  21-30  31-35
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо