Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Локачинський деканат

Ікона преподобної Параскеви Сербської в однойменному храмі с. Затурці Локачинського деканату. Світлина Тараса Процюка
На парафії рідкісного ймення

У Затурцях відзначили храмовий празник, 90-річчя освяти храму Преподобної Параскеви Сербської та освятили її ікону з частинкою мощей...

30 жовтня 2012 р.
6 жовтня 2012 р. Хресний хід навколо щойно освяченого храму Преображення Господнього у селищі Локачі. Богослужіння очолює митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Світлина інформаційної служби єпархії
Шукаючи Бога

У Локачах освячено новий храм Преображення Господнього. Богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл...

12 жовтня 2012 р.
У капличці Великомученика Пантелеймона Цілителя, що в Локачинській районній лікарні, відправляють богослужіння в день пам’яті святого. Світлина з архіву протоієрея Ігоря Дружинця
З вірою і молитвою

9 серпня, в день пам’яті великомученика й цілителя Пантелеймона, локачинський декан протоієрей Ігор Дружинець разом із іншими священнослужителями відправив водосвятний молебень та акафіст цьому святому в Пантелеймонівській капличці районної лікарні. У богослужінні взяли участь начальник управління охорони здоров’я райдержадміністрації Григорій Карась, головний лікар Олег Франчук, працівники та пацієнти медзакладу.

У пастирському слові о. Ігор наголосив, що праця, підкріплена вірою і молитвою на допомогу ближнім, має велику силу й приносить плоди.

На закінчення духовенство окропило присутніх освяченною водою та помазало єлеєм.

10 серпня 2012 р.
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, понад 250 інших священнослужителів і багато мирян із єпархії взяли участь у хресному ході та молебні, які відбулися в Києві з нагоди свята хрещення Русі-України. Світлина інформаційної служби єпархії
Свято єднання

28 липня волиняни вже вп’яте активно відзначили День Хрещення Київської Русі-України в столиці. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, понад 250 інших священнослужителів і багато мирян із нашої єпархії взяли участь у хресному ходу, який очолив Патріарх Філарет, від кафедрального Володимирського собору до пам’ятника рівноапостольному князеві Володимиру та молебню біля нього.

Як зазначив владика Михаїл 29 липня у недільній проповіді в луцькому соборі Святої Трійці, якщо ми відзначаємо це свято разом, це означає, що воно стає загальнодержавним, в іншому випадку – то була б просто задекларована подія. Святкування Дня Хрещення – це усвідомлення самої події, акцент на нас самих, на Християнстві, підкреслив високопреосвященний.

30 липня 2012 р.
Парафія Архістратига Михаїла в с. Конюхи Локачинського деканату відзначає 20-річчя освячення свого храму. Світлина інформаційної служби єпархії
З нагоди ювілею

16 червня парафія Архістратига Михаїла в с. Конюхи Локачинського деканату відзначила 20-річчя освячення свого храму. Святкове Богослужіння з цієї нагоди очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Із ним співслужили декан протоієрей Ігор Дружинець, настоятель свяшеник Микола Гаківник та інше духовенство. Радість торжества розділив голова сільської ради Руслан Прокопчук.

Під кінець Літургії владика виголосив проповідь про віру. Він підкреслив, що лише своїм добрим прикладом ми дієво зможемо спонукати інших до істинного християнського життя.

На завершення архієрей вручив благословенні грамоти парафії й жертводавцям храму.

19 червня 2012 р.
Добродійний концерт колядок у Локачах. Світлина з архіву протоієрея Ігоря Дружинця
БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ У ЛОКАЧАХ

У районному будинку культури відбувся добродійний концерт колядок за участю церковних хорів деканату. Мета заходу – збір коштів на допомогу в реабілітації після операції Іринки Голованюк, що проживає в с. Михайлівка.

Розпочалося свято з вітання декана протоієрея Ігоря Дружинця. У дійстві взяли також участь хорова капела «Осіннє золото» РБК, хори дитячої музичної школи та ветеранів. До концерту долучилися представники місцевої влади.

Під час благодійного концерту було зібрано 6300 грн і передано мамі хворої дівчинки.

18 січня 2012 р.
У Локачах зустрічають ікону преподобного Меркурія Бригинського з частинкою його мощей. Світлина з архіву протоієрея Ігоря Дружинця
ДАРУНОК ЛОКАЧАМ

На Волині, в Локачах, мешкає правнучка рідного брата нещодавно канонізованого преподобного Меркурія Бригинського (про нього ми нещодавно розповідали). Як повідомив декан протоієрей Ігор Дружинець, з її ініціативи локачинська парафія Преображення Господнього одержала ікону святого з частинкою його мощей.

20 грудня о. Ігор та інші священнослужителі Локачинського деканату побували в Чернігові й відправили молебень і акафіст перед мощами святого Меркурія в Катериненському храмі. Владика Іларіон, зваживши на прохання Ольги Киричук – правнучки Єфрема, рідного брата преподобного Меркурія – подарував парафії в Локачах ікону святого для молитовного шанування і родичами, і всіма іншими вірянами селища...

26 грудня 2011 р.
Декан протоієрей Ігор Дружинець освячує дитячий садок у Локачах. Світлина з архіву священика.
НОВИЙ ДИТСАДОК – ДО МИКОЛАЯ

19 грудня, в день пам’яті святителя Миколая, локачинський декан протоієрей Ігор Дружинець на запрошення селищного голови Богдана Іуса освятив приміщення дитячого садка в райцентрі. У заході взяли участь перший заступник райдержадміністрації Михайло Скопюк, завідуюча дошкільним закладом Віта Парминьонова.

Душпастир привітав педагогічно-виховательський колектив, дітей та батьків зі святом, подарував малюкам іконки cв. Миколая і книжечки-розмальовки.

21 грудня 2011 р.
Духовнество відправляє панахиду в Новому Загорові Локачинського деканату. Світлина з архіву протоієрея Ігоря Дружинця
СПОМ’ЯНУЛИ ГЕРОЇВ

Щороку під стінами напівзруйнованого монастиря у с. Новий Загорів Локачинського деканату, де 1943 року відбувся нерівний бій українських повстанців із нацистськими загарбниками, проходять заходи пам’яті тих подій. І цього року, вчора, декан протоієрей Ігор Дружинець, настоятель місцевої парафії Різдва Пресвятої Богородиці священик Володимир Новіцький та інше духовенство відслужили панахиду по загиблих воїнах. Молилися сотні вірян, зокрема представники обласної та районної влади, політичних партій, громадськості.

У повчальному слові о. Ігор сказав, що незалежність дарував нам Сам Господь Бог. А пам’ятаючи героїчний подвиг борців за волю України, ми повинні своїми вчинками, християнським життям розбудовувати нашу Церкву й державу.

12 вересня 2011 р.
Освячено дзвони храму Преображення Господнього в Локачах. Світлина інформаційної служби єпархії
І ХРЕСТ, І ДЗВІН, І ВІРА

Минулої суботи архієпископ Луцький і Волинський Михаїл побував у Локачах, де освятив надкупольні хрести і дзвони храму Преображення Господнього. З ним співслужили декан протоієрей Ігор Дружинець (настоятель парафії) та інше духовенство.

В архіпастирському слові владика, зокрема, сказав: «Віра, як відомо, без діл мертва. Свідченням вашої віри є й ці діла: Божий дім, що постає на очах, і хрест, яким він увінчується, і дзвони, що кликатимуть вас на службу. Господь-серцевидець бачить усе й усіх, і ці ваші побожні справи теж. Нехай щоразу, коли дзвони лунатимуть, під цього хреста сходитиметься стільки ж людей, як сьогодні»...

19 липня 2011 р.
1-10  11-20  21-30  31-39
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо