Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Локачинський деканат

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освячує в Локачах три накупольні хрести для нового храму. Світлина інформаційної служби єпархії
ЗУПИНИСЬ, ПЕРЕХРЕСТИСЬ!

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив у каплиці Преображення Господнього, що в Локачах, три накупольні хрести для нового храму, який будують у цьому селищі. Із ним співслужили декан, настоятель парафії протоієрей Ігор Дружинець та інше духовенство.

За Богослужінням архіпастир виголосив проповідь про значення хреста. Підкреслив, що місця, де стоять ці знамення, – святі. Тому перш ніж пройти повз храм, треба перехреститися. «Ми хрестимося, щоб на нас спочила благодать Святого Духа, щоб силою хресного знамення прогнати всі супротивні сили диявольські й показати знак перемоги життя над смертю», – зазначив архієрей.

Після відправи владика також освятив на подвір’ї церковці пам’ятний хрест на молитовну згадку про трьохсот дівчат, які, не скорившись загарбникам, були замордовані монголо-татарами. На місці...

14 грудня 2010 р.
Пам’ятний знак, присвячений воїнам УПА, загиблим у бою з німецькими нацистами 9–11 вересня 1943 року. Світлина з сайта Ntion.org.ua
МОЛИТИСЬ І БЕРЕГТИ

Минулої неділі настоятель парафії Різдва Пресвятої Богородиці Локачинського деканату в с. Новий Загорів священик Володимир Новіцький у співслужінні з місцевим духовенством під стінами Загорівського монастиря відправив панахиду по загиблих воїнах УПА, які 9–11 вересня 1943 року полягли тут у нерівному бою з німецькими загарбниками. Перед пам’ятним знаком разом з усіма молилися луцький міський голова Богдан Шиба, ветерани УПА, інші небайдужі люди. Отець Володимир виголосив проповідь про необхідність не лише молитися за душі полеглих, а й берегти наші українські духовні святині.

14 вересня 2010 р.
СВЯТО В ЗАТУРЦЯХ

28 серпня, на свято Успіння Пресвятої Богородиці, у с. Затурці Локачинського деканату урочисто освятили хреста, який стоятиме на центральному куполі нового храму Преподобної Параскеви Сербської. Хресний хід від старої церкви й освяту очолив декан протоієрей Ігор Дружинець. Із ним співслужили настоятель парафії священик Василь Кравець та місцеве духовенство. Під час відправи о. Ігор виголосив проповідь про те, чому потрібно освячувати хрести.

02 вересня 2010 р.
Локачинське духовенство відправляє панахиду. Світлина з сайта Volynnews.com
МОЛИТВА ПАТРІОТІВ

Щороку під стінами напівзруйнованого монастиря у с. Старий Загорів на Локачівщині, де 1943 року невеликий загін бандерівців три дні тримав оборону проти німецьких військ (проти гармат, танків, літаків й піхоти), проходять заходи пам’яті тих подій. Зійшлися патріоти й цього року. Насамперед місцеве духовенство на чолі з деканом протоієреєм Ігорем Дружинцем відслужили панахиду за убієнних, а настоятель парафії Різдва Пресвятої Богородиці в с. Новий Загорів священик Володимир Новіцький виголосив проповідь.

Розповідаючи єпархіальній прес-службі про цю подію, о. Ігор зазначив, що в щорічному відзначенні організаторам варто посилити духовну складову. Також, на думку декана, важливо, щоб влада й громадськість звернули увагу на місцеві зруйновані святині і спільно з Церквою подбали про їхнє відновлення.

10 вересня 2009 р.
Хресний хід у Києві. Світлина прот. Віталія Собка
ТОРЖЕСТВО КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ

28 липня – день рівноапостольного великого князя Володимира і свято Хрещення Руси-України.

У Патріаршому Володимирському соборі відправили Божественну Літургію, після якої відбувся велелюдний хресний хід до Володимирської гірки, де височить пам’ятник хрестителю нашого народу. На чолі з Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом урочиста хода усіх єпископів, близько 1500 священиків, дияконів і 15 тисяч мирян Української Церкви (дані сайта Cerkva.info) пройшла бульваром Шевченка, вулицею Володимирською, повз стіни Софії Київської та Золотоверхої Михайлівської обителі. Протяжністю, кількістю учасників хресний хід перевершив усі попередні церковні заходи в столиці. Під монументом рівноапостольному Володимирові було звершено молебень...

30 липня 2009 р.
ПРИКЛАД БОРЦІВ ЗА СВОБОДУ

26 листопада 2008 р.

У селі Кремеш Локачинського деканату духовенство освятило пам’ятник краянам, які загинули в боротьбі за волю і незалежність Вітчизни, та відслужило заупокійну літію. Ці Богослужіння відправили в день храмового свята місцевої Михайлівської парафії (настоятель – священик Ярослав Новіцький). Звертаючись до присутніх із проповіддю, декан протоієрей Ігор Дружинець наголосив на жертовності борців, якої, за його словами, так не вистачає в наші дні. «Пам’ятаючи про їхній подвиг, і ми мали б більше уваги приділяти служінню Богові й ближнім», – сказав на завершення душпастир...

26 листопада 2008 р.
ОСВЯТИТИ ОСНОВИ

6 грудня 2007 р.

Під час освячення підмурівок храму Преображення Господнього в Локачах. Світлина Володимира МолявчикаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл побував у селищі Локачі й освятив підмурівки Преображенського храму. «Вірою має бути освячене все наше життя, кожен вчинок християнина повинен співвідноситися з Божим Словом. Усе життя нашого народу повинно бути святим. І те, як швидко йде діло зі спорудженням вашого храму, засвідчує живу віру вашої громади», – сказав владика.

Справді, лише у вересні цього року розпочалось будівництво храму (поки що громада молиться в пристосованій каплиці), а вже є перші результати цієї праці. Протоієрей Ігор Дружинець, декан і настоятель парафії, зумів запалити дух вірних. У церковної новобудови з’явилися добродійники: заступник голови облдержадміністрації Борис Загрева, директор луцького заводу будівельних конструкцій Леонтій Іванішин...

06 грудня 2007 р.
ПАМ’ЯТЬ ЖИВЕ У МОЛИТВІ

21 вересня 2007 р.

Щороку у вересні до села Новий Загорів, що в Локачинському деканаті, приїжджають колишні вояки УПА та інші небайдужі люди, щоб пом’янути бійців, які цього місяця 1943 року загинули в нерівному бою з німецькими загарбниками під стінами Загорівського монастиря. Тож локачинський декан протоієрей Ігор Дружинець у співслужінні з настоятелем місцевої громади священиком Володимиром Новіцьким відправив панахиду на символічній могилі загиблим. Він також промовив проповідь про небхідність молитися за душі полеглих та за те, щоб Господь дарував нашому народові побожну владу. Разом з усіма молився заступник голови обласної ради Борис Загрева та інші високопосадовці.

21 вересня 2007 р.
ЛИПИНСЬКИЙ ОБ’ЄДНУЄ

19 квітня 2007 р.

Єпископ Михаїл виголошує слово під час панахиди по В’ячеславу Липинському в с. Затурці Локачинського деканату. Світлина прот. Віталія СобкаВолинь вшановує славетного земляка – В’ячеслава Липинського, видатного українського історика, політолога і дипломата, філософа і релігієзнавця, автора теорії еліт у розвитку суспільства, одного з найоригінальніших мислителів ХХ століття. Нині виповнюється 125 років з дня його народження.

У рамках багатоденних урочистих заходів 17 квітня в селі Затурці Локачинського деканату, на батьківщині В. Липинського, відбулась панахида, яку очолив єпископ Луцький і Волинський Михаїл. З ним співслужили декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Володимир Подолець, локачинський декан протоієрей Ігор Дружинець, настоятель місцевої парафії Преподобної Параскеви Сербської священик Василь Кравець, інші священнослужителі. Також, у цьому поминальному Богослужінні взяли...

19 квітня 2007 р.
1-10  11-20  21-30  31-39
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо