Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Луцький районний деканат

ЗІ СЛОВОМ І ПОДАРУНКАМИ

15 листопада 2007 р.

Під час храмового свята парафії Мучениці Параскеви-П’ятниці у с. Милуші Луцького районного деканату. Світлина Віталія СарапінаЦерква Мучениці Параскеви-П’ятниці у с. Милуші Луцького районного деканату стара, чотирьохсотлітня, потребує реставрації, але на це потрібно чимало коштів. Громада ця одна з перших перейшла в лоно Київського Патріархату, але досі не було тут Євангелія українською та належного (української традиції) облачення для священика. Тож єпископ Луцький і Волинський Михаїл, прибувши до Милуш на храмовий празник, на Божественній Літургії молився сам і закликав усіх вірних просити Господа, щоб у цьому Божому домі ніколи не згасала полум’яна лампада Благочестя, щоб невдовзі храм постав оновленим. Преосвященний подарував громаді напрестольне Євангеліє рідною мовою та нові священичі ризи. Під час Відправи з владикою співслужили ієромонахи Замкового монастиря Різдва Христового в Луцьку та місцеве духовенство.

15 листопада 2007 р.
НАД ОДЕРАДАМИ – ЧИСТЕ НЕБО

2 листопада 2007 р.

В Одерадах Луцького деканату, невеличкому селі на яких сто дворів, нещодавно було неабияке пожвавлення. І старі і малі прямували до свого храму – бо досі свого не мали. На його освячення прибули єпископ Луцький і Волинський Михаїл, луцький районний декан протоієрей Віктор Пушко, інше численне духовенство.

Місце на церкву було освячено 1999 року, тимчасове ж приміщення (у дитсадку) – 2000 року і громада під керівництвом свого настоятеля священика Юрія Хлопецького відразу ж узялися за будівництво повноцінного храму, причім без меценатів, лише силами громади...

02 листопада 2007 р.
ПАМ’ЯТАЮЧИ ХОРОШИХ ЛЮДЕЙ

28 вересня 2007 р.

Храм Воздвиження Хреста Господнього в с. Боратин Луцького районного деканату. Світлина прот. Віталія СобкаВоздвиженський храм села Боратин Луцького районного деканату вирізняється ще здалеку: 100 років тому його спорудили чехи-колоністи в стилі, типовому для тогочасних протестантських споруд. Чехи жили в Боратині з 1872 року, а в 1947-му відбулося масове повернення волинських чехів на батьківщину предків. Ще й досі старші волиняни згадують добрим словом цих людей: вони були висококультурні, господарні, з українцями не конфліктували, більше того – багато з них прийняли православну віру. На стінах боратинської святині – написи чеською мовою: про її історію, молитви. І кожної відправи згадують боратинці тих чехів-євангеликів, молячись за «фундаторів і жертводавців святого храму цього».

27 вересня з нагоди престольного свята парафію відвідали єпископ Луцький і Волинський Михаїл, районний декан протоієрей Віктор Пушко та інші священнослужителі, які разом з настоятелем протоієреєм Іваном Пахолком відслужили урочисту Божественну Літургію. Під час проповіді, владика теж добрим словом згадав засновників цієї церкви і закликав боратинців підтримувати в ній вогонь віри.

28 вересня 2007 р.
ДО БОГОРОДИЦІ ПРИПАДІМО

21 вересня 2007 р.

Під час хресної ходи. Світлина Сергія ДубинкиЩороку 21 вересня, на Другу Пречисту, у лучан – особливе свято. Адже за церковним календарем це не тільки Різдво Пресвятої Богородиці, а й день ушанування Її чудотворного образа Холмського. Ця ж святиня всіх християн і найстаріша ікона в Україні (ХІ ст.) зберігається в Луцьку, в Музеї волинської ікони. Тож спочатку в кафедральному Троїцькому соборі служиться Божественна Літургія, а потому від нього та інших церков міста вірні хресним ходом прибувають до Холмської. Тут священнослужителі на чолі з єпископом Луцьким і Волинським Михаїлом безперервно відправляють загальний акафіст Діві Марії, миропомазують тисячі прочан, які прикладаються до реліквії. Цього року все відбувалося, як і минулими роками, за винятком однієї обставини: уперше в цьому...

21 вересня 2007 р.
ДОРОГОЦІННИЙ ДАР

19 липня 2007 р.

Храм Великомученика Пантелеймона Цілителя в с. Рованці Луцького районного деканату. Світлина прот. Віталія СобкаПарафія Великомученика Пантелеймона Цілителя в с. Рованці Луцького районного деканату одержала неоціненний дар – частинку мощей цього великого святого. На прохання волинян святиню передали з львівської церкви Успіння Пресвятої Богородиці.

Кілька днів тому настоятель Свято-Пантелеймонівського храму протоієрей Сергій Коць і клірик луцької парафії Святителя Феодосія Чернігівського протоієрей Богдан Гринів привезли частинку мощей святого в Рованці. Тут їх зустріли обласний декан протоієрей Іван Семенюк, місцеве духовенство й парафіяни. Святиню хресним ходом перенесли до церкви, де відправили акафіст Цілителю. Отець Сергій повідомив єпархіальній прес-службі, що для побожного зберігання й ушанування частинки має намір замовити спеціальний ковчег і що відтепер щосереди, з 18.00, у храмі відправлятимуть акафіст великомученику Пантелеймону.

19 липня 2007 р.
РІВНЯЙМО СТЕЖКИ

13 липня 2007 р.

Під час храмового свята в с. Лище Луцького районного деканату. Світлина Віталія СарапінаНа Різдво Хрестителя Господнього Йоана, єпископ Луцький і Волинський Михаїл здійснив архіпастирську візитацію в с. Лище Луцького районного деканату, громада якого того дня святкувала храмовий празник.

«Євангеліст Лука згадує слова пророка Ісаї: „Голос того, хто кличе: У пустині готуйте дорогу для Господа, рівняйте стежки Йому!“ – розпочав проповідь преосвященний. – Це йдеться про Йоана Хрестителя, або ж Предтечу, Попередника Ісуса Христа. Ми ж, молячись, чинячи добрі справи згідно з православною вірою, маємо рівняти стежки для все повнішої присутності Спасителя в наших душах, готувати дорогу своєму спасінню»...

13 липня 2007 р.
СВЯТИТЕЛЮ ЛУКО, МОЛИ БОГА ЗА НАС

2 травня 2007 р.

Єпископ Михаїл благословляє чудотворною іконою святителя Луки Кримського учасників хресної ходи. Світлина Сергія Дубинки27 квітня минуло 130 років з дня народження святителя Луки (Войно-Ясенецького), архієпископа Сімферопольського, сповідника. І хоча нечасто православні відзначають дні народження угодників Божих, а переважно дні їхньої смерті або дні знайдення мощей тощо, згадати про святого того дня, коли Господь привів його у світ, молитовно звернутися до нього саме в ту дату – теж добре діло. Тим більше, що не так давно в Луцьку замироточила ікона цього святого і від неї були численні зцілення, тож лучани не могли не згадати про святителя в день його ювілею. Те, що ікона замироточила в храмі Київського Патріархату, свідчить про неправдивість тих, хто заперечує його благодатність, а те, що вірні й духовенство нашого Патріархату так урочисто...

02 травня 2007 р.
БЛАГОСЛОВЕННЯ ПАСІЧНИКАМ

11 квітня 2007 р.

Настоятель Свято-Покровської парафії в с. Лаврів Луцького районного деканату серед учасників зустрічі бджолярів із школярами місцевої школи. Світлина Жоржа КовальськогоУ загальноосвітній школі с. Лаврів Луцького районного деканату відбулася зустріч учнівської молоді з представниками Братства землі волинської «Ройовий стан», яке займається пропагандою бджолярства. Оскільки захід відбувся незадовго до празника Теплого Олекси – покровителя пасічництва, до участі в ньому було запрошено священика Романа Микитюка, настоятеля місцевого храму Покрови Пресвятої Богородиці, який промовив молитву, окропив присутніх освяченою водою, побажав Господнього благословення на таку цікаву й потрібну справу – пасічництво.

11 квітня 2007 р.
ЗВІТНІ ДЕКАНАЛЬНІ ЗБОРИ

18 лютого 2007 р.

Звітні деканальні збори. Фото Данила Зінкевича7–17 лютого під проводом єпископа Луцького і Волинського Михаїла проходили звітні збори священнослужителів усіх деканатів. У Турійську, Горохові, Іваничах, Луцьку, Володимирі, Нововолинську, Локачах, Ковелі, Маневичах і Ківерцях духовенство прозвітувало про свою діяльність упродовж 2006-го року.

Виступаючи перед священиками преосвященний наголошував на актуальних питаннях загальноцерковного, єпархіального та суспільного життя. Зокрема йшлося про впорядкування церковної документації та статистики, підготовку кандидатів до чернецтва й вступу у Волинську духовну семінарію, відродження українських церковних традицій щодо...

18 лютого 2007 р.
ЄПИСКОП МИХАЇЛ У ПРОМЕНІ

22 листопада 2006 р.

Храм Архістратига Михаїла в с. Промінь Луцького районного деканату. Фото Віталія СарапінаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл відправив Божественну Літургію з нагоди престольного свята у храмі Архістратига Михаїла, що в селі Промінь Луцького районного деканату. Перед Богослужінням він освятив новий жертовник, який виготовили завдяки благодійному внескові місцевої сім’ї Герасимчуків. З владикою співслужили декан протоієрей Віктор Пушко, настоятель протоієрей Володимир Дрозд та інші священнослужителі. Окрім багатьох парафіян - учасників свята, за Службою Божою молилися директор Гнідавського цукрового заводу Сергій Бондарук і директор підприємства «Вікторія» Василь Стефанович...

 

22 листопада 2006 р.
81-90  91-100  101-110  111-120  121-130  131-140  141-150  151-160  161-170  171-175
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо