Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Маневицький деканат

Протоієрей Андрій Закидальський. Світлина інформаційної служби єпархії
Пам’ятаємо про героїв

13 травня з нагоди 69-ї річниці створення Колківської республіки маневицький декан і настоятель парафії Святителя Миколая Чудотворця в Колках протоієрей Андрій Закидальський відслужив біля пам’ятного хреста «Борцям за волю України» заупокійну літію по спочилих героях. Разом з усіма молилися члени Братства ветеранів ОУН–УПА ім. Клима Савура, інші представники громадськості. У пастирському слові о. Андрій закликав не забувати у своїх молитвах загиблих воїнів.

21 травня 2012 р.
Рідним матусям

13 травня учні недільної школи парафії Святителя Миколая Чудотворця в Колках Маневицького деканату вітали своїх мам та бабусь із Днем матері. З дитячих вуст прозвучало найщиріше поетичне, прозове та співане слово, адресоване.

Декан і настоятель храму протоієрей Андрій Закидальський, вітаючи парафіянок, подякував їм за терпіння та закликав Боже благословення. Сльози радості було помітно на очах матерів, коли їх діти співали многії літа.

21 травня 2012 р.
Храм Успіння Пресвятої Богородиці в с. Старий Чорторийськ Маневицького дек. Світлина інформаційної служби єпархії
ПРИПИНІТЬ БЕЗЗАКОННЯ!

Учора Волинська обласна рада підтримала депутатський запит протоієрея Віталія Собка до прокурора області з вимогою перевірити законність одного з рішень Старочорторийської сільської ради Маневицького району і вжити відповідні заходи.

У запиті, зокрема, йдеться, що парафія Успіння Пресвятої Богородиці в Старому Чорторийську з 2009 року звертається до сільради з проханням надати в постійне користування земельну ділянку для обслуговування храму. Однак кожного разу одержує відмову. В останньому рішенні з цього приводу клопотання відхилено з посиланням на те, що «ці землі відносяться до Національного реєстру пам’яток культурної спадщини, є пам’яткою археології, тому не підлягають наданню у...

07 березня 2012 р.
Протоієрей Андрій Закидальський. Світлина прот. Віталія Собка
НА СПІЛЬНЕ БЛАГО

Маневицький декан протоієрей Андрій Закидальський взяв участь у засіданні, що відбулося в райдержадміністрації. Зустріч із керівниками релігійних організацій району провели голова районної ради Петро Зінчук та керівник її апарату Олександр Коробчук.

Як зазначив о. Андрій, під час наради було розглянуто питання щодо ефективнішої співпраці релігійних громад із органами місцевої влади, впорядкування кладовищ і т. ін. Також священик звернувся до голови райради із проханням посприяти у викладанні основ християнської етики в школах району та розглянути питання щодо надання житла для дітей, котрі покидають сиротинці.

05 березня 2012 р.
У храмі Вознесіння Господнього с. Козлиничі Маневицького деканату проходить благодійний різдвяний концерт на підтримку дітей-сиріт Маневиччини. Світлина з архіву протоієрея Андрія Закидальського
НЕ ПОКИНУТИ СИРОТУ

У храмі Вознесіння Господнього с. Козлиничі Маневицького деканату відбувся благодійний різдвяний концерт на підтримку дітей-сиріт Маневиччини.

П’ять місцевих церковних хорів вітали присутніх різдвяними піснеспівами, а діти недільних шкіл із Колок та Маневич представили глядачам прекрасні вертепні дійства.

Окрім збору коштів, такі зустрічі важливі ще й тим, що, за словами декана протоієрея Андрія Закидальського, нечасто церковні громади мають можливість зустрічатись і вітати одна одну. Тому взаємних побажань міцного здоров’я й духовної кріпості з уст священиків та мирян прозвучало чимало.

Дякуючи за участь та розуміння, душпастир закликав на всіх Боже благословення та побажав сили й рішучості у служінні Богу і рідному народові. «Нехай Господь допоможе усім нам любити і тих...

24 січня 2012 р.
Парафія Успіння Пресвятої Богородиці в с. Старий Чорторийськ Маневицького деканату відзначає храмове свято, яке очолив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. Світлина інформаційної служби єпархії
ПЕРЕМІГ «НЄВЄЖЕСТВО»

28 серпня архієпископ Луцький і Волинський Михаїл побував у с. Старий Чорторийськ на Маневиччині, де Успінська парафія відзначала престольний празник. Його радо зустрічало духовенство, зокрема, декан протоієрей Андрій Закидальський, настоятель священик Антон Таранченко, не дуже велика, але дружна громада.

Це село – одне з дуже небагатьох у єпархії, де ще злегка тліє міжправославне протистояння. Дев’ять років тому тут сталася вельми прикра подія: хреста, освяченого на місці спорудження храму Київського Патріархату, фанатики УПЦ МП поламали і вкинули в річку. Відтоді багато що змінилося: храм таки поставлено, парафія зростає, нещодавно придбала житло для священика, а головне – куди меншою стала напруга між двома православними громадами...

30 серпня 2011 р.
ПУЛЬСУЄ ЦЕРКОВНЕ ЖИТТЯ

Нещодавно архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив надкупольні хрести двох храмів Маневицького деканату: Святителя Миколая Чудотворця в селищі Колки та Великомученика Юрія Переможця в селі Новоукраїнка (настоятель – декан протоієрей Андрій Закидальський).

Владика привітав віруючих із важливою та знаменною подією. Наголосив на тому, що увінчуючи храм святим хрестом, ми радіємо перемозі Господа над смертю та сподобляємось благодаті Божої. Після належних священнодій парафіяни цілували ці заквітчані символи нашого спасіння.

Найбільш хвилюючим моментом стало підняття та встановлення хрестів. У багатьох були сльози радості, чулися слова подяки Творцеві. Встановлення стало можливим завдяки спецтехніці, наданій начальником УМНС України у Волинській області генералом Володимиром Грушовінчуком...

19 липня 2011 р.
Протоієрей Андрій Закидальський. Світлина прот. Віталія Собка
ГОТУЄМОСЬ ДО ЮВІЛЕЮ

Маневицький декан протоієрей Андрій Закидальський провів дві лекції у селищі Колки з нагоди 450-ліття Пересопницького Євангелія, що святкуватимемо наступного року. Його слухали учні вищого професійного училища та дев’ятих-десятих класів школи-ліцею (усього близько 270 чоловік).

Священик розказав, ілюструючи розповідь слайд-шоу, що ця пам’ятка, яку ще звуть «українською першокнигою», – одна з найраніших спроб перекласти Святе Письмо на мову, близьку до живої української. Працю над нею було завершено в містечку Пересопниця (тепер Рівненська область) 29 серпня 1561 року. Молодь із цікавістю довідалась також, що на Пересопницькому Євангелії присягають на вірність народові новообрані президенти нашої країни.

Цю пергаментну книгу було створено в одному екземплярі на високому мистецькому рівні в українському орнаментальному стилі. За останні десятиліття її видано двічі невеликими тиражами, нині готується третє видання...

24 грудня 2010 р.
СВЯТО ОСЕНІ

Учора на подвір’ї храму Святителя Миколая Чудотворця селища Колки Маневицького деканату вдруге проходила виставка «Благодатна осені пора». У заході взяли участь декан і настоятель парафії протоієрей Андрій Закидальський, учні місцевої недільної школи, парафіяни.

Виставка розпочалася спільною молитвою після Божественної Літургії. З вітальним словом до присутніх звернувся о. Андрій. Він наголосив на тому, що «пори року надзвичайно співзвучні із людським життям, адже в наші душі у весняному дитинстві і батьками, і священиками, і вчителями сіється найкраще зерно. Коли минає літо, що потребує величезної праці над самим собою, настає пора осені – час, коли варто подумати про плоди нашого життя». Наостанок душпастир побажав усім «бути добрими трудівниками в житницях, у яких будуть складені терпіння, прощення, любов, милосердя, вдячність і щира молитва»...

01 листопада 2010 р.
Ковчежець із частинкою мощей святителя й чудотворця Миколая – у маневицькому храмі Святої Трійці. Світлина Андрія Раля
ПО ВІРІ ВАШІЙ

Під час перебування в Маневичах ковчежця з частинкою мощей святителя й чудотворця Миколая, архієпископа Мирлікійського, сталися два чуда, – повідомив інформаційній службі єпархії настоятель місцевої парафії Святої Трійці священик Михайло Мельничук.

30 вересня громада відзначала 10-річчя та престольний празник храму, який вона будує на честь мучениць Віри, Надії, Любові та Софії. На запрошення настоятеля у святі взяв участь церковний хор із Рівненської єпархії, серед співців якого була Надія Волощук, директорка Будинку дозвілля в Кузнецовську. Після Служби Божої вона воліла якнайшвидше прикластися до мощей святого й просити лише одного: зцілення для рідних. Онука нещодавно зламала ногу, внаслідок чого перестала ходити, а молодша дочка саме перебувала на операції в Києві, наслідки якої не могли передбачити...

12 жовтня 2010 р.
1-10  11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-66
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо