Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Маневицький деканат

НАГОДА ЗАДУМАТИСЬ

2 лютого 2009 р.

Священик Михайло Мельничук. Світлина прот. Віталія СобкаУ Маневицькій централізованій районній бібліотеці для дітей відбулося чергове засідання клубу «Книголюб». Тема цього разу була надзвичайно важлива: «Що означає жити щасливо?» Як уже траплялося раніше, бібліотекарі запросили на спілкування зі школярами (цього разу то були дев’ятикласники) і священика – о. Михайла Мельничука, настоятеля місцевої парафії Вознесіння Господнього.

«Нині повсюди насаджується думка, що найважливіше в житті – матеріальні блага, що нібито в цьому – людське щастя. Проте людина складається не лише з тіла, а й з душі. Ніхто не заперечує потреби тіла. Та справжнє щастя не можливе без забезпечення потреб духовних, того, що відкриває нам шлях до вічного блаженства у Царстві Небесному», – розповів душпастир дітям.

02 лютого 2009 р.
ІЗ ВІФЛЕЄМА

6 січня 2009 р.

Наприкінці минулого року Миколаївська парафія в Колках Маневицького деканату зустріла вогонь із Віфлеєма. Його доправили члени місцевої станиці «Пласту», які в свою чергу отримали цей пломінь на українсько-польському кордоні під час своєрідної естафети: вогник із міста, де народився Христос, запалюють від країни до країни, від ґнотика до ґнотика.

Настоятель місцевої парафії священик Андрій Закидальський (декан) подякував скаутам і побажав їм духовного зростання задля утвердження Христової Церкви, на радість батькам...

06 січня 2009 р.
...А ДУША БАГАТА І МІЦНА

15 грудня 2008 р.

Маневицький декан священик Андрій Закидальський. Світлина прот. Віталія СобкаКілька разів на рік у маневицькій районній бібліотеці проходить засідання клубу «Довіра», члени якого – люди з обмеженими можливостями, майже всі – молоді. Це християни різних конфесій. Нещодавно вони запросили до себе місцевих поетів, серед них і декана священика Андрія Закидальського. У виступі священик наголосив на важливості таких зустрічей, на тому, що тут панує дух єдиної християнської родини. Нашій прес-службі душпастир розповів: ці люди хоч і мають дуже серйозні проблеми зі здоров’ям, але залишаються сповнені глибокої віри, активної життєвої позиції, що спрямована на добро ближньому. «Їхні душі тонко сприймають духовний світ, вони пройняті роздумами про сенс людського буття», – каже панотець.

На цьому засіданні звучало чимало творів з уст поетів Василя Більчика, Валентини Лисюк та інших авторів. Читав свої вірші на християнську тематику й отець Андрій.

15 грудня 2008 р.
НЕ ЗАНЕДБУВАТИ, А РОЗВИВАТИ

14 листопада 2008 р.

Священик Михайло Мельничук. Світлина прот. Віталія СобкаНещодавно настоятель маневицької парафії Вознесіння Господнього священик Михайло Мельничук взяв участь у засіданні районної ради, на якому розробляли стратегічний довгостроковий план розвитку району. Звертаючись до депутатів, представників райдержадміністрації, сільських рад та учасників ініціативних груп, душпастир наголосив, що поруч із розвитком пріоритетних та економічно вигідних галузей важливо не занедбувати соціальних проектів. Спираючись на останні статистичні дані, о. Михайло вказав на невтішні цифри, які свідчать про ріст наркоманії й алкозалежності. Отже, гостро необхідно розвивати мережу закладів, де діти та юнацтво зможуть проводити своє дозвілля без наркотиків і хмільного, розвиватись духовно й тілесно.

14 листопада 2008 р.
ПАНОТЕЦЬ У КНИГОЗБІРНІ

28 жовтня 2008 р.

Настоятель парафії Вознесіння Господнього в Маневичах священик Михайло Мельничук – у районній централізованій бібліотеціНастоятель парафії Вознесіння Господнього в Маневичах священик Михайло Мельничук любить книжку – добру, високодуховну. У районній централізованій бібліотеці він не просто активний читач, він опікується її колективом, бере участь у її заходах як співведучий. Останнім часом тут проведено зустрічі з інвалідами, вечори до 1020-річчя хрещення Русі-України, «Благословенне ім’я Твоє, Маріє» тощо. І кожного разу в о. Михайла була змога промовити душпастирське слово, поспілкуватися з читачами.

Минулого тижня у цій книгозбірні відбувся захід «Добро починається з дитинства». У ньому взяли участь учні 5–7 класів Маневицької загальноосвітньої школи № 1. «Хто у світі є джерелом добра, як ви думаєте?» – розпочав свій виступ священик. «Хороші люди!»...

28 жовтня 2008 р.
ОЗНАКА НОВОГО ЧАСУ

22 жовтня 2008 р.

Дедалі частіше ми отримуємо повідомлення про припинення конфліктів між прибічниками Київського та Московського Патріархатів у нашому краї та про освячення спільних пам’ятників тим, хто віддав своє життя в останній війні під різними прапорами. Ось іще одна така новина.

Маючи яких 110 дворів, село Козлиничі на Маневиччині має і два православні храми, парафіяни яких донедавна не дружили, адже церкви – різних Патріархатів. Але подія, що сталася днями, віддалила міжправославні негаразди і змусила поєднатися у спільній молитві. Того дня настоятель парафії Вознесіння Господнього УПЦ КП священик Володимир Курчин освятив...

22 жовтня 2008 р.
ДОБРИЙ ПРИКЛАД

1 жовтня 2008 р.

Протоієрей Сергій Коць. Світлина Сергія ДубинкиУ храмі Великомученика Пантелеймона Цілителя, що в с. Рованці (Гнідава) Луцького районного деканату вже другий рік є ковчежець із часткою мощей цього святого і відомо чимало одужань після молитов перед нею. Однак настоятель парафії протоієрей Сергій Коць вважає цю реліквію великим духовним скарбом не лише своєї громади, а й усього Божого люду. Він поділився з єпархіальною прес-службою міркуваннями, що священики принаймні Волинської єпархії могли б на певну нагоду брати святиню у свої церкви, до своїх духовних дітей, щоб кожен потребуючий міг доступитися до неї.

Так, наприклад, учинив священик Михайло Мельничук – настоятель маневицької парафії Мучениць Віри, Надії, Любові й Софії. 29 вересня у гнідавському храмі духовенство відслужило молебень із акафістом великомученику і реліквію повезли до Маневич. Там її зустріли вірні на чолі з деканом протоієреєм Андрієм Закидальським і пронесли хресним ходом через селище. Потім у храмі душпастирі відслужили молебень, вечірню з акафістом та оливопомазанням. Наступного дня, на престольний празник, було відправлено водосвяття, Літургію та, як годиться, хресний хід. До...

01 жовтня 2008 р.
З ПОВАГОЮ ДО ІНШИХ

16 вересня 2008 р.

У Маневицькій райдержадміністрації відбувся семінар учителів християнської етики, який організувала та провела методист відділу науки й освіти Неоніла Каліс. На захід запросили настоятеля місцевої парафії Вознесіння Господнього священика Михайла Мельничука, який уже 2 роки викладає цей предмет у маневицькій гімназії № 2 ім. А. Бринського. У своїй доповіді душпастир торкнувся актуальних проблем викладання. Основна, на думку о. Михайла, – це поліконфесійність класів, адже на сьогодні спектр релігійних організацій маневицького району дуже широкий. Окрім представників двох гілок українського Православ’я, багато дітей з протестанських сімей і навіть мусульмани. Відтак акцент необхідно, на жаль, робити на позаконфесійності предмету.

16 вересня 2008 р.
ПОКАРАНИМ ТАЛАНТАМ

3 вересня 2008 р.

Покараним талантам. Світлина з сайта Kvs.gov.ua1 вересня День знань святкували не лише у звичних усім навчальних закладах. Учитися бажають і люди, які в своєму житті вчинили злочини й тепер ув’язнені в Маневицькій виправній колонії № 42. Уперше за роки незалежності України на свято першого дзвінка до учнів та студентів за гратами прибув священик. На запрошення заступника начальника виправної колонії Олександра Рибака священик Михайло Мельничук, настоятель місцевої парафії Вознесіння Господнього, прибув до ув’язнених, аби закликати на них Боже благословення перед початком навчального року та підбадьорити їх повчальним словом. Прочитавши притчу з Євангелія про таланти, о. Михайло закцентував увагу на тому, що кожному з присутніх Господь уділив дар, який не можна занедбувати...

03 вересня 2008 р.
«І В НАС БУДЕ ЦЕРКВА!»

23 квітня 2008 р.

За «совєтів» побутувала приказка: «як село без сільради». Так говорили про темних, неосвічених людей. Але насправді це переінакшена дорадянська приказка: колись казали – «як село без церкви».

Сільце Новоукраїнка – таки сільце, бо всього-на-всього шістдесят хат – ніколи не мало свого храму. То й релігійний стан був, м’яко кажучи, невисоким: старі люди не відрізняли Богородиці від Спаса, а молоді казали – «Дайте мені іконку з дівчинкою». Навіть на Великдень до церкви Московського Патріархату в сусідньому селі переважно не ходили, а лише передавали свої кошички...

23 квітня 2008 р.
1-10  11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-66
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо