Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Нововолинський деканат

Протоієрей Стефан Фульмес. Світлина Сергія Дубинки
ПАМ’ЯТАЙМО

28 серпня, у День шахтаря, в соборі Святого Духа Нововолинська декан протоієрей Стефан Фульмес відслужив панахиду по загиблих вуглярах. Разом з усіма молилися директори шахт, голова Волинського територіального комітету профспілки працівників вугільної галузі Юрій Калістратов.

Священик подякував вірянам, що в Господньому храмі у щирій молитві згадують загиблих. Її потребуємо всі, адже за Божим провидінням земне життя може обірватися будь-якої миті.

Наостанок душпастир подарував кожному з присутніх пам’ятні образки.

02 вересня 2011 р.
Духовенство парафії Архістратига Михаїла в Нововолинську – протоієрей Михайло Нідзельський (настоятель) і священик Олексій Гольчук – освячують Загальноосвітню школу № 6. Світлина Олександра Шараваги
ЄДИНОЮ СІМ’ЄЮ

Духовенство парафії Архістратига Михаїла в Нововолинську – протоієрей Михайло Нідзельський (настоятель) і священик Олексій Гольчук – освятило Загальноосвітню школу № 6. Усі приміщення великої будівлі панотці окропили святою водою. Про це інформаційній службі єпархії повідомила вчитель української мови та літератури цього закладу Вікторія Мелюх. Вона пише: «Мабуть, ще ніколи не було стільки світла у спортивному залі, як того дня. Кілька сотень свічок у дитячих та дорослих руках створили атмосферу святковості й таємничості. Божий глас линув, ніби з піднебесся. Побажання мудрості, працелюбства, слухняності, глибокої віри й любові до Господа звучали з уст пастирів. Сподівання на те, що єдиною, дружною сім’єю крокуватимемо до нових висот, висловив директор І. Пукля. Гадаємо, що церковне слово, мовлене рідною мовою, долинуло в найпотаємніші куточки серця і розуму присутніх – дітей, батьків, учителів, усіх працівників школи. Хай допоможе воно достойно провести Великий піст і підготує нас до зустрічі Христового Воскресіння».

24 березня 2011 р.
Сайт парафії Архістратига Михаїла в Нововолинську Cerkva-nv.com
ПОГЛЯНЬТЕ, ЯКА КРАСА

На сайті парафії Архістратига Михаїла в Нововолинську Cerkva-nv.com, у розділі «Новини», представлено дві так звані сферичні панорами: інтер’єру храму й території навколо нього. Про це інформаційній службі єпархії 8 лютого повідомив клірик парафії священик Олексій Гольчук, адміністратор цього веб-ресурсу. Виготовлення панорам потребувало серії якісних фотографій, з’єднаних спеціальною програмою в неперервне зображення. Таку технічну новинку в нашій єпархії використовують уперше.

10 лютого 2011 р.
Протоієрей Стефан Фульмес. Світлина Сергія Дубинки
З НОВИМИ СИЛАМИ

Нововолинський декан протоієрей Стефан Фульмес на запрошення місцевого міського голови Віктора Сапожнікова взяв участь у відкритті першої сесії нового, шостого скликання Нововолинської міськради. Душпастир благословив учасників зібрання й відслужив молебень на початок усякого доброго діла, побажавши народним обранцям «натхненно трудитися на благо міста і процвітання Церкви Христової, а також бути однодумцями у прийнятті рішень». На завершення отець Стефан вручив депутатам пам’ятні образки, а співці собору Святого Духа привітали присутніх «Многоліттям».

11 листопада 2010 р.
Храм Великомученика Димитрія Солунського в с. Заставне Нововолинського деканату (Іваничівський район). Світлина інформаційної служби єпархії
БОЖИЙ ДІМ У ВСІЙ КРАСІ

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив храм Великомученика Димитрія Солунського в с. Заставне Нововолинського деканату (Іваничівський район). Святиню побудовано ще 1997 року, але остаточно завершено лише нині: поставлено нові престіл, іконостас, з’явилося внутрішнє оздоблення.

За святковим Богослужінням із високопреосвященним співслужили декан протоієрей Стефан Фульмес, настоятель священик Степан Пилип та інше духовенство. Серед достойників, що долучилися до молитви, були заступник голови районної ради Іван Громик і голова сільської ради Галина Гресь...

19 жовтня 2010 р.
Сайт парафії Архістратига Михаїла в Нововолинську Cerkva-nv.com
НОВИЙ ПРАВОСЛАВНИЙ САЙТ

Відкрито сайт парафії Архістратига Михаїла в Нововолинську: Cerkva-nv.com. Про це інформаційній службі єпархії сьогодні повідомив клірик парафії священик Олексій Гольчук.

На сайті вже є чимало цікавого та корисного. Зокрема, у рубриках «Новини» й «Огляд ЗМІ» можна ознайомитися з вістями, устроєм, святами нашої Церкви. Розділ «Публікації» додасть вам наснаги від читання духовних творів. У «Галереї» за допомогою фотоілюстрацій можна ознайомитися з життям парафії. Рубрика «Відповіді священика» допоможе тим, хто потребує глибокої, змістовної відповіді на запитання щодо релігії, християнського вчення та повсякденного життя.

Тож знайомтеся, читайте, переказуйте іншим!

06 вересня 2010 р.
Нововолинського декана протоієрея Стефана Фульмеса нагороджують ювілейною медаллю «За заслуги»
ЗА ВУГЛЯРІВ

28 серпня, на Успіння Пресвятої Богородиці, напередодні Дня шахтаря, у нововолинському Свято-Духівському соборі, як і щороку, відслужено панахиду по всіх трагічно загиблих вуглекопах державного підприємства «Волиньвугілля». Помолитися за упокій колег, рідних і близьких прийшли директори шахт, керівники виробничих дільниць, профспілкові лідери, шахтарські родини, зокрема діти померлих гірників. Панахиду відправив клірик парафії священик Іван Боровий.

А 29 серпня, на День шахтаря й день міста (цього року це ще й 60-річчя Нововолинська), декан, настоятель собору Святого Духа протоієрей Стефан Фульмес взяв участь в урочистостях із цієї нагоди. З рук міського голови Віктора Сапожнікова душпастир отримав нагороду – ювілейну медаль «За заслуги».

01 вересня 2010 р.
Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл на території Нововолинської шахти № 10. Світлина священика Олексія Гольчука
ІЗ ШАХТАРЯМИ

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл у співслужінні з настоятелем парафії Архістратига Михаїла в Нововолинську протоієреєм Михайлом Нідзельським та іншими священнослужителями освятив нове приміщення місцевої шахти № 10.

Вітаючи присутніх із завершенням чергового етапу будівництва шахти, владика зазначив, що коли людина – з Богом, то їй підвладні будь-які труднощі на життєвому шляху. Якщо ж людина живе без Бога й розраховує лише на власні сили, зазвичай помічає: проблему, яка стоїть перед нею, самотужки здолати неможливо. Тож за все, що робимо, ми повинні завжди дякувати Богові, покладаючись на Божу поміч. Бо подяка – це своєрідне благословення для того, хто трудиться.

Наостанок архієрей побажав усім, хто працює у цій нелегкій сфері діяльності, не лише радіти виробничим успіхам, а й відчувати себе щасливими, насолоджуючись плодами праці.

30 серпня 2010 р.
Протоієрей Стефан Фульмес. Світлина Сергія Дубинки
ВІДНОВИЛИ ДЖЕРЕЛО

У селі Стара Лішня Іваничівського району (Нововолинський деканат) декан протоієрей Стефан Фульмес разом із настоятелем місцевої парафії Святителя Миколая Чудотворця священиком Романом Скіраком та іншим духовенством освятив давно забуте цілюще джерело Біла Криниця, відновлене завдяки фінансовій підтримці мешканців села Володимира і Галини Зрумів.

Минуло понад 100 років, як селяни згадали про унікальність та чудодійність цієї водиці. Адже колись старожили щороку в День Святого Духа після Богослужіння йшли хресним ходом до джерела, щоб утамувати спрагу свого немічного тіла й прославляти Ісуса Христа, Який явив Свою благодать на цьому священному місці. Старожили розповідають, що вода була помічною тим, хто мав проблеми з зором, її давали пити або купали у ній тих дітей, котрі погано спали.

Якогось року через негоду хресний хід не відбувся – і в сільських криницях зникла вода, коли ж прощу відновили – з’явилася знову. Остаточно ці богомілля заборонили за радянських часів...

01 червня 2010 р.
Протоієрей Стефан Фульмес. Світлина Сергія Дубинки
РАЗОМ ДО ДУХОВНОСТІ

З нагоди 60-річчя Нововолинська відбулася зустріч міського голови Віктора Сапожнікова з представниками релігійних організацій, у якій взяли участь нововолинський декан протоієрей Стефан Фульмес, інші священнослужителі. Подякувавши міському голові за «тісну співпрацю, за можливість розбудовувати храми Київського Патріархату», отець Стефан побажав і надалі плідно трудитися для процвітання міста та розквіту Церкви.

Як зазначено на сайті Нововолинської міськради Nevs-nmr.ucoz.ua, Віктор Сапожніков наголосив, що «міська влада не залишається осторонь проблем життя релігійних громад» і назвав священнослужителів «лікарями людських душ, які усіх нас наставляють на путь істини».

Також Нововолинський деканат було нагороджено почесною грамотою за вагомий внесок у справу відродження духовності та активне проведення просвітницької діяльності серед членів територіальних громад.

31 травня 2010 р.
1-10  11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-70  71-80  81-87
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо