Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Нововолинський деканат

СПОМ’ЯНІМО ЧОРНОБИЛЬ

30 квітня 2007 р.

Чорнобильці моляться за упокоєння своїх загиблих колег у кафедральному соборі Святої Трійці. Фото Петра КривошеяВ області відбулися заходи з нагоди 21-ї річниці аварії на ЧАЕС. У Свято-Троїцькому кафедральному соборі відправили поминальне Богослужіння. Його очолив єпископ Луцький і Волинський Михаїл. На проповіді преосвященний сказав: «Сьогодні день нашої пам’яті й любові до тих, хто віддав своє життя, аби Чорнобильська трагедія не завдала ще більшого лиха і не повторилася. Серцевидець Господь нехай почує нашу молитву за цих людей, дарує їм Царство Небесне, а нас береже і милує».
  
Напередодні, 25 квітня, у волинському краєзнавчому музеї відбувся вечір-реквієм «Чорнобильська сльоза». На цьому заході побував старший капелан єпархії протоієрей...

30 квітня 2007 р.
ПРАВОСЛАВ’Я ВОСКРЕСАЄ

31 березня 2007 р.

Під час освячення хреста й місця під будівництво храму Воздвиження Хреста Господнього у Нововолинську. Світлина Віталія СарапінаУ Лазареву суботу, єпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив хрест і місце під будівництво храму Воздвиження Хреста Господнього у Нововолинську. З ним співслужили декан протоієрей Стефан Фульмес, настоятель парафії священик Віталій Голян, місцеве духовенство. У Богослужінні взяв участь представник влади – заступник міського голови Андрій Сторонський.

Владика у проповіді сказав: «Сьогодні, у день спомину воскрешення Господом праведного Лазаря, доречно згадати про воскресіння віри Христової в нашій Батьківщині й зокрема у цьому місці. Одним із проявів воскресіння віри є спорудження нових домів Божих. Часом питають – скільки ще храмів потрібно? Відповідь тут проста: стільки, скільки у них буде вірних, щоб церкви не стояли порожні, а були наповнені, щоб у них...

31 березня 2007 р.
ЗВІТНІ ДЕКАНАЛЬНІ ЗБОРИ

18 лютого 2007 р.

Звітні деканальні збори. Фото Данила Зінкевича7–17 лютого під проводом єпископа Луцького і Волинського Михаїла проходили звітні збори священнослужителів усіх деканатів. У Турійську, Горохові, Іваничах, Луцьку, Володимирі, Нововолинську, Локачах, Ковелі, Маневичах і Ківерцях духовенство прозвітувало про свою діяльність упродовж 2006-го року.

Виступаючи перед священиками преосвященний наголошував на актуальних питаннях загальноцерковного, єпархіального та суспільного життя. Зокрема йшлося про впорядкування церковної документації та статистики, підготовку кандидатів до чернецтва й вступу у Волинську духовну семінарію, відродження українських церковних традицій щодо...

18 лютого 2007 р.
ЧОРНОБИЛЬСКА МОЛИТОВНА ПАМ’ЯТЬ

26 квітня 2006 р.

У Нововолинську біля пожежної площі урочисто відкрили пам’ятний знак з нагоди 20-річчя Чорнобильської катастрофи. Його освятив настоятель Свято-Духівського храму протоієрей Стефан Фульмес, нововолинський декан. До поминальної молитви по героях Чорнобиля долучилися міський голова Віктор Сапожніков, представники місцевої влади та громадськості.

26 квітня 2006 р.
У НОВОВОЛИНСЬКУ ПОКРАЩУЮТЬ УМОВИ НАВЧАННЯ

20 квітня 2006 р.

Нововолинський декан протоієрей Стефан Фульмес освятив нове приміщення філії Київського інституту Міжнародної економіки та підприємництва, яка кілька років тому розпочала діяльність на базі Нововолинського міжшкільного навчально-виробничого комбінату, але досі не мала свого мешкання. З нагоди свята священик подарував закладові ікону та книгу Закон Божий, закликаючи керівництво, викладачів та студентів дотримуватися заповідей Господніх. До урочистостей долучилися міський голова Віктор Сапожніков, ректор Київського інституту Міжнародної економіки та підприєництва Анатолій Малашенко, інші достойники.

20 квітня 2006 р.
МОЛИТВА НА БЛАГО МІСТА

5 квітня 2006 р.

Відбулася перша сесія Нововолинської міської ради 5-го скликання. У її відкритті на запрошення новообраного міського голови Віктора Сапожнікова та депутатів взяв участь місцевий декан протоієрей Стефан Фульмес. Він відправив молебень та благословив нововолинських очільників на плідну працю.

05 квітня 2006 р.
АРХІЄРЕЙСЬКІ СЛУЖІННЯ В СІЧНІ

24 січня 2006 р.

Освячення хреста на місці будівництва Свято-Благовіщенського храму в Луцьку. Фото прот. Віталія СобкаДругого дня різдвяних свят єпископ Михаїл відправив Божественну Літургію у Володимир-Волинському соборі Різдва Христового з нагоди престольного свята. 9 січня, на свято первомученика й архідиякона Стефана, владика очолив Службу Божу в соборі Святого Духа в Нововолинську й привітав його настоятеля, протоієрея Степана Фульмеса, з Днем ангела.

12-14 січня преосвященний та священнослужителі кафедрального собору Святої Трійці вдруге здійснили різдвяну паломницько-просвітницьку поїздку до Києва й Чернігова, де з віншуванням і колядками вітали зі святами працівників різних закладів та установ...

24 січня 2006 р.
1-10  11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-70  71-80  81-87
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо