Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Паломництво

ТАМ ЛЕЖАТЬ НАШІ

6 вересня 2007 р.

На Холмщині. Світлина з сайту Pramol.rel.org.uaЧлени православного братства Преподобного князя Миколи Святоші на чолі з їхнім духівником ієромонахом Марком (Левківим) побували на Холмщині, де здійснили молодіжну акцію «Пам’ять без кордонів – 2007». Про це повідомляє братський сайт Pramol.rel.org.ua.

Окрім лучан, в акції, що відбулася під патронатом луцького міського голови Богдана Шиби, взяла участь юнь з Києва, Черкас, Полтави, Одеси, Львова та Рівного. Українці були неприємно вражені жалюгідним станом цвинтарів, на яких поховані наші співвітчизники. Тож першим ділом візитарі приступили до впорядкування могил. 20 молодих людей відновили два занедбаних кладовища – у селах Ласків і Вершин Люблінського воєводства: очистили їх від сміття і зайвої рослинності, на тих місцях, де були віднайдені пошкоджені хрести, – встановили нові тощо. Відтак учасники зібралися на панахиду, яку відслужив о. Марк, на завершення ж промовив у проповіді: «Як цей цвинтар ми побачили захаращеним, так часто і душа людини буває заросла бур’янами. І так, як сьогодні ми не полінувалася взятися до праці, так не потрібно боятися працювати над своєю душею. А коли буде лад у душі, то зможемо і навколо себе тримати лад».

06 вересня 2007 р.
«ДО ТУРКОВИЧ СПІШИТЬ НАРОД...»

26 липня 2007 р.

Паломники з Волині принесли в дар турковецькій православній церкві Вишгородську ікону Божої МатеріГрупа паломників – членів товариства «Холмщина» з Луцька, Нововолинська, Володимира, Луцького, Ківерцівського, Горохівського та інших деканатів нашої єпархії, а також члени товариств холмщан зі Львівщини та Рівненщини були учасниками свята Положення риз Пресвятої Богородиці, ушанування Турковицької ікони Божої Матері, що відбулося в холмському селі Турковичі (нині у Польщі) на місці знищеного православного монастиря.

Настоятель парафії Архістратига Михаїла в с. Гірка Полонка Луцького районного деканату протоієрей Володимир Присяжнюк, який духовно окормлював наших богомільців у цій прощі, та голова волинської організації «Холмщина» Микола Онуфрійчук розповіли...

26 липня 2007 р.
1-10  11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-70  71-80  81-82
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо