Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Патріарх Філарет

Любов Ганейчук нагороджено орденом Святителя Миколая Чудотворця. Світлина Леоніда Максимова
МНОГІЇ ЛІТА!

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет нагородив голову Волинської обласної організації Союзу українок, депутата Луцької міськради Любов Ганейчук орденом Святителя Миколая Чудотворця. Високу відзнаку вручив 26 лютого, в день її 70-річчя, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, вітаючи пані Любов зі славним ювілеєм і дякуючи за ревні труди на благо Української Православної Церкви Київського Патріархату.

28 лютого 2010 р.
Єпархіальний архієрей коментує для волинських ЗМІ відкритий лист Патріарха Філарета до російського Патріарха Кирила й інших ієрархів Московського Патріархату. Світлина прот. Віталія Собка
НЕ ХУЛІТЬ СВЯТОГО ДУХА!

У неділю Торжества Православ’я Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет знову звернувся з відкритим листом до російського Патріарха Кирила й інших ієрархів Московського Патріархату щодо неприпустимості перехрещування людей, над якими це таїнство вже звершено в УПЦ КП. Наш Предстоятель укотре й дуже аргументовано пояснив, що практика перехрещування – це не що інше як хула на Духа Святого, що в Біблії визначено як найбільший гріх.

На прохання прес-служби нашої єпархії архієпископ Луцький і Волинський Михаїл дав коментар місцевим засобам масової інформації з приводу цього звернення. Владика зазначив: на Волині теж нерідко буває, що священики Московського Патріархату вчиняють повторне Хрещення, Вінчання та інші таїнства і треби (похорон, освячення тощо) після священиків Київського Патріархату. Це не тільки неправильно з церковної точки зору. Це, трапляється, призводить до непоправного. Так, після таких перехрещувань одна дитина осліпла, а друга померла. Тож архієрей закликав і священиків УПЦ МП...

23 лютого 2010 р.
Епідемія грипу
«НЕ ДАЙ ЗАГИНУТИ»

«Господи Боже наш, душ і тіл наших Лікарю, що не хочеш смерті грішних, милостиво споглянь на рабів Твоїх і відверни згубну смертоносну хворобу, що на нас насувається, не дай загинути нам до кінця через гріхи наші, але до покаяння наверни нас, зі сльозами молимось Тобі, вислухай нас і помилуй». Таку молитву додаватимуть відтепер у всіх храмах Київського Патріархату під час усіх богослужінь, повідомив учора офіційний сайт Cerkva.info. Зазначено, що в зв’язку з розповсюдженням в Україні смертельно небезпечної епідемії, Святійший Патріарх Філарет благословив усім свяшеннослужителям долучати це прохання до потрійних єктеній (це різновид молитви з різних відправ, що містить низку прохань, після кожного з яких вірні тричі співають: «Господи, помилуй»). Разом із тим можна додавати й інші моління за зцілення хворих, а також відправляти окремі молебні.

31 жовтня 2009 р.
Всеукраїнська молитва «Під Покровом Божої Матері» в Києві. Світлина прот. Віталія Собка
У КИЄВІ. НА ПОКРОВУ

З нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці учора в столиці на майдані перед собором Святої Софії відправлено всеукраїнську молитву «Під Покровом Божої Матері». Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет разом із єпископатом, духовенством нашої Церкви відслужив молебень з акафістом Пресвятій Богородиці, звернувся до пастви з вітальним словом.

Наша єпархія взяла найактивнішу участь у цій молитовній акції. Під проводом архієпископа Луцького і Волинського Михаїла до Києва прибули 150 священнослужителів, зокрема, канцлер протоієрей Микола Цап, обласний декан протоієрей Іван Семенюк, декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецкар, намісник луцького Замкового монастиря Архангелів ігумен Святополк (Канюка), декани єпархії. Разом із душпастирями в богослужінні взяли участь близько 400 мирян із нашого краю.

15 жовтня 2009 р.
Покрова Божої Матері
«ПІД ПОКРОВОМ БОЖОЇ МАТЕРІ»

З нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня, о 14.00, у Києві, на майдані перед собором Святої Софії відправлять всеукраїнську молитву «Під Покровом Божої Матері». Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет разом із єпископатом, духовенством нашої Церкви, відслужить молебень з акафістом Божій Матері.

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл закликає православних волинян долучитися до цього важливого богослужіння. Сьогодні владика провів збори деканів єпархії і благословив повідомити настоятелям парафій про святкування в Києві та належно приготуватися до його проведення. З питань організації поїздки віряни можуть зголошуватись до настоятелів парафій, лучани – до паломницької служби (головна координаторка Лариса Савчук) за тел. 71-83-77.

Під час зібрання, в якому також взяли участь канцлер протоієрей Микола Цап, ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Ігор Швець, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, розглядалися й інші поточні...

12 жовтня 2009 р.
ПАТРІАРХ ПРО НАШУ ЄПАРХІЮ

Патріарх Київський і всієї Руси-України ФіларетСьогодні Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет дав розширене інтерв’ю інтернет-виданню «Релігія в Україні». Здебільшого мова йшла про перспективи об’єднання Українських Церков, візит Предстоятеля РПЦ в Україну та його діяльність. Ішлося й про розвиток Київського Патріархату, згадано й нашу єпархію. Зокрема, на запитання, яка єпархія нашої Церкви найсильніша, Святійший владика відповів: «Київська, Вінницька, Волинська, Рівненська, обидві Львівські, дві Івано-Франківські та дві Тернопільські». Також Патріарх відзначив архієреїв молодшого покоління: «Якщо ж оцінювати служіння архієреїв у єпархіях, то особливо слід відзначити молодий єпископат. Він у нас потужний і активний».

07 вересня 2009 р.
Священнослужителі супроводжують Патріарха Філарета, який іде до кафедрального собору. Світлина прот. Віталія Собка
ПАТРІАРХ ФІЛАРЕТ У ЛУЦЬКУ
(оновлено)

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав волинську паству з нагоди престольного свята луцького кафедрального собору Святої Трійці.

7 червня Святійший владика освятив хрест у сквері навпроти Гімназії № 4. Тут будуватимуть храм Холмської ікони Божої Матері. Докладніше про цю подію – ось тут.

Наступного дня Первоієрарх очолив урочисту Божественну Літургію у Свято-Троїцькому соборі. З ним співслужили митрополит Рівненський і Острозький Євсевій, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, єпископи Чернігівський і Ніжинський Іларіон та Кіровоградський і Голованівський Марк, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, ректор духовної семінарії протоієрей Ігор Швець, декани єпархії, намісник Замкового монастиря Архіангелів ігумен Святополк (Канюка), інші священнослужителі. У Богослужінні взяли участь міський голова Богдан Шиба, представники облдержадміністрації та облради, багато вірних...

09 червня 2009 р.
Прес-конференція Патріарха Філарета. Світлина Леоніда Максимова
ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ ПЕРВОІЄРАРХА

Вчора у рамках візиту до Луцька Патріарх Київський і всієї Руси-України зустрівся з волинськими журналістами, привітав їх зі святом Трійці, висловивши задоволення тим, що кожного року цього дня має змогу відвідувати наш край.

Відповідаючи на запитання про ставлення Київського Патріархату до приїзду російського Патріарха Кирила в Україну, Його Святість зазначив, що цей візит можна привітати лише в тому разі, коли він сприятиме утворенню єдиної Помісної Української Православної Церкви. «Якби Предстоятель РПЦ їхав у нашу країну тільки до своєї пастви, то це б не викликало заперечень. Але він прибуває сюди, заявляючи, що не є іноземцем для України. Тобто виходить, що для нього наша країна не є незалежною державою». Для Патріарха Кирила Київ – південна столиця «русского Православия», а не українського. Тому ми розцінюємо це, як зазіхання на нашу Помісну Церкву...

09 червня 2009 р.
Патріарх Філарет виголошує проповідь у луцькому кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина Леоніда Максимова
ДИТИНА ВОСКРЕСНЕ, ЗМІЯ ПОМРЕ

Сьогодні під час Божественної Літургії у луцькому кафедральному соборі Святої Трійці з нагоди престольного свята Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет виголосив велику проповідь про дії благодаті Святого Духа у минулому та сьогоденні.

Спочатку Святійший владика нагадав походження празника П’ятидесятниці. У старозавітній Церкві то був день завершення жнив і спомину про дарування Господом Богом на горі Синай Десяти Заповідей пророкові Мойсею. В це свято Творець послав Духа Святого на апостолів, це день народження Церкви Христової.

«Минуло дві тисячі років, а ми маємо ту ж Божественну благодать, що й апостоли. Що вас привело нині до храму? Віра. А віра – результат дії Святого Духа. Хто ж сміє казати, що ми безблагодатні?!.. Ми – духовна основа незалежної України. Маємо віру – маємо й благодать. А благодать Божу ніщо не переможе», – підкреслив Первоієрарх...

08 червня 2009 р.
Патріарх Філарет освячує хрест, де споруджуватимуть храм Ікони Холмської Богоматері. Світлина прот. Віталія Собка
ПАТРІАРШЕ БЛАГОСЛОВЕННЯ ХОЛМЩАКАМ

Учора Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет прибув до Луцька й освятив хрест на місці, де будуватимуть храм Холмської ікони Божої Матері. У Богослужінні взяли участь архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, місцеве духовенство, луцький міський голова Богдан Шиба, представники обласної влади, громадськості, ЗМІ, багато вірян.

Після освячення Патріарх Філарет, звертаючись до присутніх із словом, зазначив: «Цей храм важливий тим, що він буде єднати українців, які переселились сюди із Холмщини, з тими українцями, які перебувають там. І між нами, між Україною і Польщею, повинні бути дружні стосунки, бо ми християни».

Ініціаторами спорудження церкви на честь ікони Холмської Богоматері в сквері навпроти Гімназії № 4 (просп. Волі) виступило товариство «Холмщина». Це вихідці з етнічних українських земель у Польщі, яких насильно переселили по інший бік Західного Бугу. Саме вони зберегли найунікальнішу святиню – образ Холмської Богородиці. Здебільшого це люди вже похилого віку, тому хочуть залишити нащадкам пам’ять про себе і про чудотворну тисячолітню ікону Божої Матері. Храм має бути двоповерховим у традиціях української архітектури. Але перш ніж він постане, парафія на...

08 червня 2009 р.
11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-70  71-80  81-90  91-100  101-109
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо