Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Прес-конференція

Молебень під час антиабортної акції «Збережи і захисти життя дитини». Світлина прот. Віталія Собка
АБОРТИ ТРЕБА ЗАБОРОНИТИ!

Учора, в Міжнародний день захисту дітей, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, духовенство кафедрального собору Святої Трійці були учасниками заходів, спрямованих на законодавчу заборону абортів в Україні. У нижньому храмі собору владика взяв участь у прес-конференції, яку провела голова громадської організації «Християнський рух за життя» Антоніна Євтодюк, а пізніше на Театральному майдані Луцька очолив молебень під час протиабортної акції «Збережи і захисти життя дитини». Разом із священнослужителями нашої Церкви молились римсько-католицький єпископ Маркіян Трофим’як і греко-католицький священик о. Роман Бегей. На заході були присутні й представники УПЦ МП та протестантських спільнот, адже співорганізатором акції виступила Волинська рада Церков.

02 червня 2009 р.
ДАВАЙТЕ ПОРОЗУМІЄМОСЬ!

Прес-секретар єпархії протоієрей Віталій Собко оприлюднив заяву архієпископа Луцького і Волинського Михаїла з приводу ситуації, пов’язаної з виділенням земельної ділянки під спорудження церкви в Луцьку. Це сталося сьогодні на прес-конференції у нижньому храмі кафедрального собору Святої Трійці. Текст заяви – ось тут.

06 квітня 2009 р.
СМІТТЯ З ЦЕРКВИ – НА СТОРІНКИ ГАЗЕТ?

21 березня 2009 р.

Чергова прес-конференція архіпископа Луцького і Волинського Михаїла, що відбулася 18 березня, вичерпавши порядок денний, переросла у неформальне спілкування. Серед багатьох запитань владиці поставили таке: «Чи варто описувати у ЗМІ факти аморальної поведінки священнослужителів?»

На це архієрей відповів: «Священнослужителі мають бути зразком поведінки. Але буде помилковим занадто ідеалізувати їх: це теж люди, які можуть вчинити гріх. У той же час де б священик не був, він завжди на видноті. По ньому судять про всю Церкву, не розбираючись, до якого Патріархату він належить. Психологія ж обивателя така: якщо мирянин зайшов у ресторан і гульбанив усю ніч, то байдуже, а якщо...

21 березня 2009 р.
ПОМЕНШЕ ПОЛІТИКИ!

21 березня 2009 р.

Чи не планується другий Волинський церковно-громадський форум «За єдину Помісну Українську Православну Церкву» (перший відбувся 2007 року) або подібний масштабний захід? Таке запитання постивили архієпископові Луцькому і Волинському Михаїлові під прес-конференції, яка відбулася 18 березня. Владика відповів таке: «Нинішній рік проходитиме, вочевидь, у передвиборчій боротьбі. У цій атмосфері будь-які згадані заходи неминуче сприйматимуться в політичному контексті. Тому цього року ми утримаємося від них. Ми просто працюватимемо над втіленням цієї ідеї щоденною працею. І взагалі, що менше політики в церковному житті, тим краще і для Церкви, і для політики».

21 березня 2009 р.
З БОЖОЮ ДОПОМОГОЮ – ЗРОБИМО

21 березня 2009 р.

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл під час нещодавної прес-конференції представникам регіональних засобів масової інформації відповів на ряд запитань.

«Які плани на цей рік має єпархіальне управління?»

«Якщо не зупинятися на менших, рутинних справах, то варто виокремити таке. Цього року всі священнослужителі єпархії складають іспит. Вони з’їжджаються у центр деканату й там компетентна комісія на чолі з правлячим архієреєм приймає у них екзамен відповідно до...

21 березня 2009 р.
ЄПАРХІЯ У 2008-МУ

18 березня 2009 р.

На прес-конференції, яка відбулася сьогодні в нижньому храмі кафедрального собору Святої Трійці, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл розповів журналістам про діяльність нашої єпархії минулого року. Було зазначено, що минулий 2008 рік для Київського Патріархату на Волині став черговим роком росту. Правлячий архієрей, консисторія (управління єпархії), монастирі, деканати, духовні навчальні заклади, парафії, братства плідно діяли, розвиваючи духовність краю та беручи участь у його громадському житті...

18 березня 2009 р.
УНІКАЛЬНЕ ВИДАННЯ

18 березня 2009 р.

«Пасії. Страсний хресний хід» – книжка видавничого відділу «Ключі» Волинської єпархії Київського ПатріархатуСьогодні архієпископ Луцький і Волинський Михаїл під час чергової прес-конференції у нижньому храмі кафедрального собору Святої Трійці представив нову, особливу книгу видавничого відділу «Ключі» нашої єпархії «Пасії. Страсний хресний хід». Видання містить чинопослідування (повний виклад) двох православних богослужінь Великого посту – Пасій та Страсного хресного ходу.

Владика Михаїл і завідувачка «Ключів» Юлія Спіріна розповіли представникам ЗМІ, що Пасії – це служба, присвячена передсмертним стражданням Христа, яку в XVII ст. впорядкував святитель Петро Могила. Друга відправа – Страсний хресний хід – новостворене богослужіння, дещо подібне на так звану Хресну дорогу, що її відправляють у Католицькій Церкві. У різних варіантах цю службу звершують і в багатьох православних парафіях, однак у нас до сьогодні вона не була усталена. Тому архієпископ Михаїл благословив роботу групи упорядників, які опрацювали різноманітні тексти за прикладом св. Петра Могили...

18 березня 2009 р.
ВІДКРИТО ФОТОГАЛЕРЕЮ ВОЛИНСЬКОЇ ЄПАРХІЇ

5 грудня 2008 р.

Фотогалерея Волинської єпархії Київського Патріархату на Pravoslavja.lutsk.uaСьогодні у духовній консисторії відбулася презентація нового розділу офіційного сайта Волинської єпархії УПЦ КП www.pravoslavja.lutsk.ua – фотогалереї. Відтепер користувачі інтернету можуть оглядати якісні, належно впорядковані й описані світлини, які фіксують різноманітні церковні події, демонструють храми, монастирі та інші святині краю, персоналії, підрозділи єпархії тощо.

Фотогалерею створено з благословення єпископа Луцького і Волинського Михаїла. Автор концепції – прес-секретар єпархії протоієрей Віталій Собко, технічну роботу виконав Любомир Олійник (Львів) на базі власної системи управління сайтами SiteGist CMS...

04 грудня 2008 р.
ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ ЄПИСКОПА МИХАЇЛА

1 серпня 2008 р.

Єпископ Луцький і Волинський МихаїлСьогодні в нижньому храмі кафедрального собору Святої Трійці відбулася прес-конференція єпископа Луцького і Волинського Михаїла на тему «Святкування 1020-ліття Хрещення Руси». Журналісти одержали офіційний прес-реліз Київського Патріархату, у якому викладено його позицію щодо ювілейних заходів, участі в них Вселенського Патріарха Варфоломія І, глав і представників Помісних Православних Церков, відзначено ініціативи Президента України Віктора Ющенка стосовно відзначення цієї дати та об’єднання українського Православ’я. Наша Церква високо оцінює заяви Патріарха Варфоломія про те, що Константинопольська Церква залишається Церквою-Матір’ю для Української Церкви й прагне дієво сприяти єднанню православних українців. Також владика розповів журналістам про участь волинян у святкуванні 900-річчя Михайлівського Золотоверхого монастиря та 1020-річчя Хрещення Руси і відповів на різні запитання.

01 серпня 2008 р.
ВИБИРАЄМО ЖИТТЯ

20 червня 2008 р.

За почином Волинської громадської організації «Християнський рух за життя» триває акція духовного відродження України «Збережи і захисти життя дитини», у рамках якої збирають підписи під вимогою заборони абортів у нашій країні. Про те, як іде акція, які труднощі при цьому виникають, ішлося вчора на прес-конференції у Волинському прес-клубі. У ній взяли участь: Антоніна Євтодюк – кандидат філософських наук, голова організації-ініціатора; Ігор Дмитришин – заступник начальника управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації; Ігор Гузь – депутат обласної ради; протоієрей Віталій Собко – прес-секретар Волинської єпархії Київського Патріархату...

20 червня 2008 р.
1-10  11-20  21-30  31-40
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо