Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Радимо придбати

Брошура Петра Вінцукевича «Дванадцята година. Новомученики і відступники»
Актуально, дуже актуально

Книжкові полиці єпархіального видавничого відділу «Ключі» поповнилися новим виданням: «Дванадцята година. Новомученики і відступники». Це – історична оповідь Петра Вінцукевича, обрамлена як особистими емоціями автора, так і документальними фактами відступництва духовенства Московської Патріархії, починаючи з XV ст.

Твір обсягом невеликий, усього 24 сторінки, однак у ньому міститься дуже цікава інформація. Виявляється, усім відомий вислів «Москва – третій Рим, а четвертому не бути» походить від слів ігумена Псковського Єлеазарського монастиря Філофея (ХV ст.), а в м. Свіяжськ (Росія) у 1918 р. стояв пам’ятник «першому ворогу християнства і першому революціонеру» Юді Іскаріоту.

В історичній розвідці автор викриває злочини таких відступників, як Феофан (Прокопович), Гришка Распутін, митрополити Сергій (Страгородський) й Олександр (Введенський) та ін. Тож брошура буде корисною для тих, хто цікавиться історією Православ’я, хто прагне розширити свої знання у цій галузі...

27 липня 2012 р.
Тут наші читачі

Презентацію книги новел «Тетрамерон» Брата Віктора, що вийшла цього року в єпархіальному видавництві «Ключі», вперше проведено в парафіяльному храмі: 3 й 10 червня – у тимчасовому храмі Великомучениці Катерини в Луцьку. Після Літургії настоятель протоієрей Юрій Близнюк розповів про збірку та запропонував її придбати й одержати автограф у присутнього автора. Багато парафіян скористалися порадою.

За словами Брата Віктора, подібне було декілька років тому і з поширенням збірки новел «Хрещате»: вона добре розходилась не у світських книгарнях, а в храмах після подібних презентацій.

12 червня 2012 р.
Книги просвітницько-видавничого центру Преподобного Миколи-Святоші, князя Луцького, що при чоловічому монастирі Святителя Миколая Чудотворця в с. Жидичин Ківерецького деканату. Світлина інформаційної служби єпархії
В обителі – видавництво

Указом митрополита Луцького і Волинського Михаїла при чоловічому монастирі Святителя Миколая Чудотворця в с. Жидичин Ківерецького деканату створено просвітницько-видавничий центр Преподобного Миколи-Святоші, князя Луцького. Мета – друк книг, проведення конференцій тощо. До складу центру ввійшли: намісник ігумен Константин (Марченко), кандидат богословських наук священик Володимир Вакін, ієромонахи Димитрій (Франків), Никодим (Мартинов).

Уже вийшло кілька видань. «Акафіст до Пресвятої Богородиці перед образом Її „Всецариця“» тотожний тому, що 2010 року побачив світ у єпархіальному видавництві «Ключі», але містить ще й іншу послідовність відправи, необхідну для священнослужителів і хору. «Преподобний Агапіт Печерський. Житіє. Канон. Акафіст» і «Акафіст до Пресвятої Богородиці перед образом Її „Економісса, ігуменя гори Афонської“» – цікаві спроби перекладацької майстерності о. Никодима...

08 червня 2012 р.
Священик Микола Савчук. Світлина Ігоря Сацика
Про холмщаків

30 травня настоятель парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці в Луцьку священик Микола Савчук взяв участь у презентації книги «Свої серед своїх» кандидата історичних наук Олега Савчука на його запрошення. Захід відбувся у Волинському краєзнавчому музеї.

У виданні йдеться про депортацію українців із Холмщини й Підляшшя в УРСР у 1944–1947 рр. Звертаючись до присутніх, о. Микола закликав усіх українців завжди шукати те, що об’єднує, а не роз’єднує.

31 травня 2012 р.
Віктор Гребенюк. Світлина Ігоря Сацика
Так довго чекали

16 травня у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти відбулася презентація доробку письменника Брата Віктора (В. Гребенюка), який працює літературним редактором інформаційно-видавничого центру єпархії. Це книги, що вийшли в 2011–2012 рр. у єпархіальному видавничому відділі «Ключі»: поетичний епос «Діяння небожителів», «Акафіст Пресвятій Богородиці перед Її іконою “Нерушима Стіна”», збірка новел «Тетрамерон».

Зі вступним словом до глядачів – викладачів основ християнської етики, української мови і літератури, історії, педагогів-організаторів, практичних психологів, шкільних бібліотекарів – звернулися ректор інституту Михайло Сташенко та голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко. М. Сташенко наголосив на неабияких здібностях Брата Віктора, адже не кожному до снаги написати такі високодуховні твори. У свою чергу о. Віталій закликав усіх прочитати ці книги, а перечитавши – передати іншим. Цим поширюватиметься християнське слово, що є неоціненним благом...

21 травня 2012 р.
Збірка «Пісні до Господа Бога», перша з серії «Церковні піснеспіви», випущена видавничим відділом єпархії «Ключі» спільно з Волинською православною богословською академією
Співаймо Творцеві!

4 травня видавничий відділ «Ключі» нашої єпархії спільно з видавництвом Волинської православної богословської академії випустив збірку «Пісні до Господа Бога», першу із серії «Церковні піснеспіви». Нотну добірку, яку уклала викладач церковного співу Валентина Нідзельська, призначено насамперед для хорів, духовних навчальних закладів, прочан. До неї входять прості для виконання твори, – як оригінальні, так і перекладені. Адже з давніх-давен життя віруючої людини в час відпочинку чи праці, подорожі, у хвилини смутку чи радості супроводжується побожними піснями.

Наступним виданням серії будуть молитовні пісні до Пресвятої Богородиці.

Зацікавленим звертатися до єпархіальної книгарні «Ключі» (Луцьк, просп. Волі, 2 – біля юнацької бібліотеки, тел. 050-339-73-66, 067- 570-57-97), запитувати в храмах єпархії.

07 травня 2012 р.
Книга Володимира Рожка «Дзвони Божих храмів історичної Волині X–XX ст.»
ПРЕЗЕНТАЦІЯ Й ПОСВЯТА

У Волинській православній богословській академії відбулася презентація нової книги її викладача, історика-архівіста Володимира Рожка «Дзвони Божих храмів історичної Волині Х–ХХ ст.». У заході взяли участь ректор протоієрей Ігор Швець, викладачі, студенти й гості.

Як зазначено на сайті Vpba.org, ця книга є унікальною у своєму роді, оскільки висвітлює ще мало досліджену тематику волинських дзвонів, їхню історію та сучасний стан. Завдяки дослідницьким поїздкам, зібраним фактичним матеріалам і ґрунтовній джерельній базі автор зміг висвітлити історію дзвонів, починаючи з давніх часів і закінчуючи сьогоденням.

Цього ж дня у студентів першого курсу відбулася посвята у студенти. Її було проведено біля пам’ятника святителю Миколаєві – покровителеві Луцька. На цьому місці архієпископ Луцький і Волинський Михаїл у співслужінні ректора та викладачів-священнослужителів академії відправив молебень.

26 вересня 2011 р.
Збірка творів Лесі Українки «Що дасть нам силу?»
НОВІ ВИДАННЯ «КЛЮЧІВ»

Днями вся країна й особливо наш край відзначили 140-річчя з дня народження Лесі Українки. Єпархіальне видавництво «Ключі» (керівник Дмитро Головенко) випустило до цієї нагоди збірку її творів «Що дасть нам силу?». Упорядник книги та автор передмови і приміток – літературний редактор інформаційно-видавничого центру єпархії Віктор Гребенюк. Презентація видання відбулася 1 березня під час прес-конференції архієпископа Михаїла в трапезній луцького жіночого монастиря Святителя Василія Великого.

Назва збірки – «Що дасть нам силу?» – це назва одного з порівняно мало відомих віршів Лесі. Дає нам силу Христова віра – кожному християнину й народові в цілому. До цієї думки підводять усі твори цієї книги: поезії, поеми, драматичні твори на біблійні теми та переклади зі Святого Письма.

Книжка вийшла накладом 1000 примірників. Її проілюстровано гравюрами славетних ілюстраторів Біблії XIX століття Гюстава Доре і Юліуса Шнорр фон Карольсфельда...

01 березня 2011 р.
Книга Володимира Рожка «Новітні мученики святого українського Православ’я на історичній Волині (ХХ ст.)» та брошура Василя Романчука і Ростислава Кушнірука «Свято-Покровська церква села Княгинінок-Маяки». Світлина інформаційної служби єпархії
ІЗ ЦЕРКОВНОГО КРАЄЗНАВСТВА

Вийшла у світ брошура Василя Романчука і Ростислава Кушнірука «Свято-Покровська церква села Княгинінок-Маяки». Так автори відзначили 70-річчя рідного храму, що в Луцькому районному деканаті. У збірнику вміщено архівні документи щодо побудови цього Божого дому, спогади про його зведення (Р. Кушнірук і сам брав участь у будівництві), розповіді про сучасне церковне життя Маяків (Княгинінка).

Видання написано просто й доступно, має чимало унікальних світлин, фотокопій. Воно буде цікавим для всіх, хто любить історію рідного краю. З питань придбання брошури можна звернутися до Ростислава Кушнірука за тел.: (0332) 79-16-89, (096) 533-98-73...

04 листопада 2010 р.
«Православний молитвослов», виданий Подільською парафією Покрови Пресвятої Богородиці в Києві
ВИДАНО «ПРАВОСЛАВНИЙ МОЛИТВОСЛОВ»

Подільська парафія Покрови Пресвятої Богородиці в Києві видала україномовний «Православний молитвослов». Книжку підготували до друку ще 1995 року з благословення блаженної пам’яті Патріарха Київського і всієї Руси-України Володимира (Романюка). Але за браком коштів це важливе видання побачило світ лише нині.

Тут наведено відомості про хресне знамення та поклони, Місяцеслов, Пасхалію тощо. Молитвослов відповідає всім вимогам для звершення повного домашнього (келійного) правила, для підготовки вірних до причастя, священнослужителів – до звершення Божественної Літургії, він може стати у пригоді співцям, буде корисним чернецтву.

Тексти перекладено з церковнослов’янської мови зі стародруків Успенської Києво-Печерської Лаври, інших вітчизняних та іноземних видань XV–XVIII ст. Подекуди їх звірено зі старогрецькими оригіналами...

06 жовтня 2010 р.
1-10  11-20  21-30  31-34
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо