Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Рожищанський деканат

Є ФУНДАМЕНТ – БУДЕ ХРАМ

7 червня 2007 р.

Під час освячення капсули й підмурівка майбутнього храму Апостолів Петра й Павла в с. Берегове Рожищенського деканату. Світлина Володимира МолявчикаУ селі Берегове Рожищенського деканату єпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив підмурівок церкви Апостолів Петра і Павла та пам’ятну капсулу в ньому. З ним співслужили декан протоієрей Василь Шняк, настоятель парафії священик Андрій Голуб, інше духовенство. Ще торік у липні владика у співслужінні цих же отців освятив наріжний камінь майбутнього храму. А перед тим громада, існуючи лише рік (доти  в Береговому церкви не було ніколи), облаштувала в приміщенні колишньої крамниці тимчасовий храм. Тож владика, маючи на увазі ці обставини, на проповіді сказав: «Коли починається якась важлива справа, особливо будівництво, завжди виникає безліч питань і сумнівів: а як це буде, а хто робитиме, а чи вистачить коштів і таке інше. Проте звести невелику сільську церкву – не так уже й складно, бо ж завбільшки вона – як добра теперішня хата. Тож...

07 червня 2007 р.
СПІЛЬНОЮ МОЛИТВОЮ

1 квітня 2007 р.

Вербної неділі, рожищенські священнослужителі й парафіяни різних Церков провели спільний хресний хід на спомин про страждання Христові. Серед ініціаторів доброї традиції, яку започаткували минулого року, – місцевий декан протоієрей Василь Шняк. Учасники ходи пройшли вулицями Рожища від костелу до храму Різдва Пресвятої Богородиці, просячи у Бога прощення і благодаті.

01 квітня 2007 р.
ЗВІТНІ ДЕКАНАЛЬНІ ЗБОРИ

18 лютого 2007 р.

Звітні деканальні збори. Фото Данила Зінкевича7–17 лютого під проводом єпископа Луцького і Волинського Михаїла проходили звітні збори священнослужителів усіх деканатів. У Турійську, Горохові, Іваничах, Луцьку, Володимирі, Нововолинську, Локачах, Ковелі, Маневичах і Ківерцях духовенство прозвітувало про свою діяльність упродовж 2006-го року.

Виступаючи перед священиками преосвященний наголошував на актуальних питаннях загальноцерковного, єпархіального та суспільного життя. Зокрема йшлося про впорядкування церковної документації та статистики, підготовку кандидатів до чернецтва й вступу у Волинську духовну семінарію, відродження українських церковних традицій щодо...

18 лютого 2007 р.
РОЖИЩЕ ВШАНОВУЄ ПОВСТАНЦІВ

7 листопада 2006 р.

Під час панахиди по вояках УПА в Рожищі. Фото представлено районною газетою «Наш край»Рожищенський декан протоієрей Василь Шняк і місцеве духовенство освятили Хрест на могилі вояків ОУН-УПА, що в Рожищі, і відправили по них панахиду.

Після поминального Богослужіння в храмі Різдва Пресвятої Богородиці, учасники заходу, серед яких керівники районної та міської влади, представники ветеранських і політичних організацій, громадськості, прибули хресним ходом до місцевого цвинтаря, де за новим проектом облаштовано могилу українських героїв. Полеглі, як пише рожищенський громадсько-політичний тижневик «Наш край», «боронили Україну від ненависного ворога, а потім після арешту й тортур у застінках НКВС були...

07 листопада 2006 р.
ДУХОВНЕ ПІДНЕСЕННЯ СЕЛА БЕРЕГОВЕ

18 серпня 2006 р.

Єпископ Михаїл, рожищенське духовенство та парафіяни с. Берегове біля тимчасового храму Апостолів Петра й ПавлаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив наріжний камінь майбутнього храму Апостолів Петра й Павла в с. Берегове Рожищениського деканату. З ним співслужили декан протоієрей Василь Шняк, настоятель священик Андрій Голуб, місцеве духовенство.

Під час Богослужіння владика звернувся до присутніх із проповіддю, в якій, зокрема, висловив задоволення тим, що громада, яка створена лише торік, достойно облаштувавши в приміщенні колишньої крамниці тимчасовий храм, активно взялася за будівництво нового.

Духовний голод в Береговому зрозумілий, адже тут не тільки ніколи...

18 серпня 2006 р.
ХРЕСНИЙ ХІД У РОЖИЩІ

9 квітня 2006 р.

У Рожищі відбувся загальноміський страждальний хресний хід. Особливістю події стало те, що його спільно організували й очолили духовенство Київського Патріархату на чолі з деканом протоієреєм Василем Шняком та місцеві священнослужителі Римсько-Католицької Церкви. Під час благоговійної ходи від костелу Преображення Господнього до церкви Різдва Христового молільники вшанували хресні страждання Господа Ісуса Христа та помолилися за світле майбутнє України.

09 квітня 2006 р.
1-10  11-20  21-30  31-40  41-46
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо