Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Церква і освіта

У ВЕЛИКЕ ПЛАВАННЯ

2 липня 2008 р.

Волинські випускники «Острозької академії»У Національному університеті «Острозька академія» відбувся черговий випуск релігієзнавців і богословів. Із цієї нагоди в академічному храмі Преподобного Федора, князя Острозького, відбулись урочиста Літургія, подячний молебень, які очолив митрополит Рівненський і Острозький Євсевій, і вручення дипломів. Серед випускників – чимало представників Волинської єпархії. Дипломи магістра отримали протоієреї Микола Цап, Олександр Безкоровайний, Михайло Бучак, Іван Пахолок, священик Володимир Удуд, паніматка Оксана Цап, спеціаліста – священик Олександр Доброскок, бакалавра – протоієреї Михайло Мельничук, Володимир Дрозд, священики Микола Цап’юк, Василь Фурман, Роман Микитюк.

Благослови, Господи, випускників у добру путь!

02 липня 2008 р.
«...І В УСЬОМУ – БРАТЕРСЬКА ЛЮБОВ»

24 березня 2008 р.

У Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти відбулося чергове засідання комісії з викладання християнської етики в ЗОШ, створеній Волинською радою Церков. У ньому взяли участь представники Православної Церкви (обох Патріархатів, від УПЦ КП – директор Центру християнського виховання дітей і молоді священик Андрій Ротченков), Римсько-Католицької та голова обласної Асоціації педагогів-християн Н. Волков. Ішлося про вдосконалення викладання в нашому краї цього важливого предмету. Наголос було зроблено на толерантному ставленні викладачів один до одного та до школярів за умов поліконфесійності.

24 березня 2008 р.
З БОГОМ – У ШИРОКИЙ СВІТ!

13 липня 2007 р.

Випускники Острозької академіїУ Національному університеті «Острозька академія» відбувся черговий випуск бакалаврів, спеціалістів і магістрів релігієзнавства та перший – магістрів богослів’я. Переважно це духівництво й миряни Київського Патріархату, але є чимало з УПЦ МП та вірних різних протестантських деномінацій. Серед випускників – релігієзнавці із Волинської єпархії УПЦ КП: отці Михайло Бучак, Іван Пахолок (спеціалісти), Микола Цап, Олександр Безкоровайний, Роман Нестер, Олександр Доброскок, Володимир Удуд, паніматка Оксана Цап (бакалаври).

Урочистості розпочалися Божественною Літургією в університетському храмі Преподобного Федора Острозького. Її очолив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні кількох єпископів. Відтак відбувся подячний молебень...

13 липня 2007 р.
УРОК БЛАГОЧЕСТЯ

31 травня 2007 р.

Протоієрей Петро Атаманів, настоятель парафії Святителя Йоана Золотоустого в Луцьку, взяв участь у проведенні відкритого виховного уроку «Роль Церкви у формуванні та вихованні родини» в одному з курсів Луцького комерційного технікуму. На уроці були присутні представники керівництва закладу, викладачі й батьки. Наводячи різні приклади, священик розповів, як Церква готує юнаків і дівчат до прийняття таїнства Шлюбу, якими мають бути стосунки між членами християнської сім’ї та про благочестиве виховання дітей. Насамкінець о. Петро подарував курсові ікону «Ісус Христос із дітьми», а всім учасникам зокрема – образки Святої Трійці.

31 травня 2007 р.
ЦЕРКВА ВДОСКОНАЛЮЄ ДУХОВНУ ОСВІТУ

12 березня 2007 р.

Освіта у нашому Православ’ї, на жаль, рідко коли була на належному рівні. Але тепер з’явилися умови для виправлення становища. Чимало наших священиків до прийняття сану вже мають світську вищу освіту або здобувають її після закінчення семінарії. У нашому Патріархаті діє два вищих навчальних заклади – Київська і Львівська духовні академії. Але цього мало. Адже був час (наприкінці XVIII століття), коли в українському Православ’ї священнослужителем міг стати тільки випускник вищої школи. У сучасному секуляризованому світі успішно вести апостольське служіння можна тільки високоосвіченій людині, тож Учбовий комітет Київської Патріархії взяв курс на докорінне поліпшення стану справ у семінаріях. 2002 року чотири з них...

12 березня 2007 р.
НА КОВЕЛЬЩИНІ ОСВЯЧЕНО КОМП’ЮТЕРНИЙ КЛАС

6 лютого 2007 р.

Ковельський районний декан протоієрей Іван Бонис взяв участь в урочистостях з нагоди відкриття комп’ютерного класу в загальноосвітній школі села Дубове. Це перша у районі школа, яка матиме клас із сучасним технічним оснащенням, адже тут поглиблено вивчають інформатику. Священик освятив комп’ютерний клас, побажав присутнім соломонової мудрості, аби здобуті знання використовувати на славу Божу й користь ближнім, та подарував ікону «Ісус Христос із дітьми».

06 лютого 2007 р.
СВЯТО СТУДЕНТІВ

24 жовтня 2006 р.

Волинський інститут імені В’ячеслава Липинського МАУП провів традиційне свято студентів у таборі села Дачне Ківерцівського деканату. В урочистостях з нагоди вручення дипломів випускникам, залікових книжок – заочникам, студентських квитків – першокурсникам взяли участь капелан інституту протоієрей Віктор Михалевич та капелан Волинського державного університету імені Лесі Українки протоієрей Михайло Бучак.

Вітаючи студентів, отець Віктор побажав бути достойними вихованцями навчального закладу відповідно до прийнятого ними Кодексу честі МАУП, наслідувати небесного покровителя інституту – святого Йоана...

24 жовтня 2006 р.
ДЕНЬ ЗНАНЬ

1 вересня 2006 р.

Духовенство на чолі з єпископом Михаїлом відпрвлає молебень на прохання Волинського інституту ім. В. Липинського МАУП. Фото прот. Віталія СобкаСвященнослужителі Київського Патріархату взяли участь в урочистостях з нагоди Дня знань і початку навчального року. Різні навчальні заклади і в Луцьку, і в регіонах Волині розпочали навчання з молитви й благословення.

Цього дня єпископ Луцький і Волинський Михаїл побував у Волинському державному університеті імені Лесі Українки та Волинському інституті імені В’ячеслава Липинського МАУП. Разом із духовенством кафедрального собору Святої Трійці він відправив молебні й, вітаючи викладачів і студентів з початком навчання, закликав наполегливо працювати над собою, аби в майбутньому зростити достойний плід знань.

 

01 вересня 2006 р.
СВЯЩЕНИКИ-ВОЛИНЯНИ ЗДОБУВАЮТЬ ВИЩУ ОСВІТУ

9 липня 2006 р.

Канцлер єпархії протоієрей Микола Цап взяв участь в урочистостях з нагоди випуску релігієзнавців у Національному університеті «Острозька академія».

Свято розпочалося Божественною Літургією в академічному храмі преподобного Федора Острозького. Після подячного молебня відбулося урочисте зібрання.

Вітаючи присутніх від імені єпископа Луцького і Волинського Михаїла, отець Микола зазначив, що теперішнє...

09 липня 2006 р.
СВЯЩЕНИК З ВОЛИНІ ВЗЯВ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

4 квітня 2006 р.

У Міжрегіональній академії управління персоналом, що в Києві, відбулася IV Міжнародна науково-практична конференція «Православні духовні цінності в умовах глобалізму», яку окрім вищезгаданого закладу ораганізували Міжнародна кадрова академія, Київська духовна академія (УПЦ МП), Інститут філософії НАН України, Центр пам’яткознавства НАН України, Конфедерація недержавних вищих закладів освіти. Конференція зібрала провідних науковців, духовенство, дипломатів, працівників освітніх та культурних установ України, Білорусі, Вірменії, Грузії, Македонії, Молдови, Польщі, Румунії, Сербії...

04 квітня 2006 р.
1-10  11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-61
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо