Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Цуманський деканат

ОСВЯЧЕНО ДЗВІНИЦЮ

25 липня 2007 р.

Дзвіниця біля храму Святого Йоана Хрестителя в Цумані. Світлина Віталія СарапінаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл відвідав Цумань, де освятив дзвіницю і нового дзвона в парафії Святого Йоана Хрестителя. Тепер на молитву вірних скликають шість дзвонів, куплених за допомогою Цуманського лісгоспу, причому одного з них придбав за свої кошти начальник обласного лісового господарства Богдан Колісник. Тож на Літургії владика, з яким співслужили цуманський декан протоієрей Тарас Манелюк та місцеві священики, виголосив проповідь про важливість дзвонів у православному служінні, про їхню благодатну дію. На відправі разом з усіма вірянами молився голова селищної ради Олександр Кобелан.

25 липня 2007 р.
НЕ ПІДЛЯГАЄ ЗАБУТТЮ

27 червня 2007 р.

Хресний хід до колишньої в’язниці. Світлина ієродиякона Якова (Мільяна)Щороку християни Луцька приходять до стін, де нині розміщується Замковий чоловічий монастир Різдва Христового, а за радянської влади була в’язниця, щоб помолитися за невинно убієнних безбожною владою в перші дні радянсько-німецької війни. Тут утримувалися «вороги народу», яких при відступі Червоної армії без суду і слідства було знищено на тюремному подвір’ї. І цього року багато лучан не забули прийти на це місце. Священнослужителі Київського Патріархату відправили панахиду, до якої долучилися представники РКЦ і УГКЦ. Єпископ Луцький і Волинський Михаїл виголосив проповідь, у якій закликав нинішнє покоління українців завжди пам’ятати ті трагічні події.

Таке ж моління напередодні звершили у Володимирі біля обеліска на площі Героїв священики міста й району, – повідомив прес-службі єпархії протоієрей Микола Гінайло...

27 червня 2007 р.
НА СВЯТО У ЖУРАВИЧАХ

25 травня 2007 р.

Храм Святителя Миколая Чудотворця в с. Журавичі Цуманського деканату. Світлина Віталія СарапінаНа Весняного Миколи, 22 травня, у селі Журавичі Цуманського деканату – храмовий празник. Його очолив єпископ Луцький і Волинський Михаїл, з яким співслужили декан протоієрей Тарас Манелюк, духовенство Цуманського й Ківерецького деканатів. На проповіді владика нагадав парафіянам про обов’язки християнина, члена церковної громади, про потребу брати приклад із небесного заступника Журавич святого Миколая Чудотворця.

25 травня 2007 р.
ВІДРОДИЛИ ЧУДОВУ ТРАДИЦІЮ

11 травня 2007 р.

Дощ в маю – все росте, як в раю, – каже народне прислів’я. Цьогорічна ж весна хоч і рання, але холодна й суха, і це неабияк турбує селян. А кілометрів за сім від села Сильно, що на Ківереччині, у лісі є криничка, де віддавна молилися в разі посухи, зокрема у день Великомученика Юрія Переможця, – і завжди Господь вже того дня посилав дощ. Відомі також кілька зцілень на тому місці. Та якось занедбалася ця традиція останніми роками. Тож цуманський декан протоієрей Тарас Манелюк і настоятель місцевої парафії Апостола Йоана Богослова протоієрей Петро Герасимук цього року на Юрія вирішили відновити давній благочестивий звичай. Два хресні ходи, вийшовши з Цумані та Сильна і з’єднавшись у лісі, рушили до кринички. Там священики відправили молебень за дощ – і Господь подав того дня довгождану небесну вологу...

11 травня 2007 р.
ЗВІТНІ ДЕКАНАЛЬНІ ЗБОРИ

18 лютого 2007 р.

Звітні деканальні збори. Фото Данила Зінкевича7–17 лютого під проводом єпископа Луцького і Волинського Михаїла проходили звітні збори священнослужителів усіх деканатів. У Турійську, Горохові, Іваничах, Луцьку, Володимирі, Нововолинську, Локачах, Ковелі, Маневичах і Ківерцях духовенство прозвітувало про свою діяльність упродовж 2006-го року.

Виступаючи перед священиками преосвященний наголошував на актуальних питаннях загальноцерковного, єпархіального та суспільного життя. Зокрема йшлося про впорядкування церковної документації та статистики, підготовку кандидатів до чернецтва й вступу у Волинську духовну семінарію, відродження українських церковних традицій щодо...

18 лютого 2007 р.
КІВЕРЦІВСЬКІ БІБЛІОТЕКАРІ В ЖИДИЧИНСЬКОМУ МОНАСТИРІ

5 липня 2006 р.

У с. Жидичин Ківерцівського району відбулися збори бібліотекарів району, після яких учасники відвідали місцевий чоловічий монастир святителя Миколая Чудотворця.

Намісник ієромонах Марк (Левків) коротко розповів бібліотечним працівникам історію обителі та хід робіт з її відродження, а пізніше відправили молебень за здоров’я у монастирському храмі преподобного Миколи Святоші, князя Луцького. Виголошуючи проповідь, намісник закликав бібліотекарів приділяти більшу увагу роботі з молоддю...

05 липня 2006 р.
МОЛИТВА ПО РОЗСТРІЛЯНИХ

4 листопада 2005 р.

У с. Клубочин Ківерцівського р-ну (Цуманське благочиння) вшанували його мешканців, розстріляних 1942 року. Тоді фашисти знищили всіх 137 клубочинців, не пошкодували ні жінок, ні дітей.

Священик Петро Герасимук, настоятель храму св. Івана Богослова, що в сусідньому с. Сильне, відправив панахиду на місці розстрілу, перед пам’ятним хрестом. До поминального Богослужіння долучилися представники районної влади, серед яких – голова райради Богдан Семенович та перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Жгутов...

04 листопада 2005 р.
1-10  11-20  21-30  31-37
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо