Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Турійський деканат

ДОБРИЙ ПОЧИН

10 квітня 2008 р.

Виступає хор парафії Святої Трійці в ТурійськуУ Турійському районному будинкові культури відбувся концерт постової пісні колективів Київського Патріархату «Хресту Твоєму поклоняємось, Владико». У ньому взяли участь: хор і квартет Троїцького храму Турійська, хор і дует Покровської церкви с. Миляновичі, хор Різдво-Богородичної парафії с. Ружин. Прозвучало п’ятнадцять піснеспівів. На дійстві були присутні віруючі різних конфесій, представники місцевої влади, зокрема голова селищної ради Олексій Безсмертний, які гаряче аплодували учасникам концерту. Програму вів декан протоієрей Микола Даньків, який, до речі, був ініціатором концерту. Цей захід проведено в Турійську вперше, але вже багато разів в цьому селищі проводили богородичні та різдвяні концерти.

10 квітня 2008 р.
ЩЕ ОДНЕ ЧУДО

24 квітня 2007 р.

Під час хресного ходу з обновленою іконоюПеред святом Благовіщення у селі Новосілки Турійського деканату обновилась ікона «Явлення Божої Матері на горі Почаївській». Сталося це під час сповіді хворої жінки вдома, в сім’ї Марії Дмитрук, – повідомляє настоятель місцевої парафії Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Микола Щомак. «Старенька все життя молилась Богу й під час гоніння не переставала ходити до церкви, – розповідає отець Микола. – Перед сповіддю я як священик звернув увагу на стару, 150-річну ікону, на якій не було видно зображення. Під час молитви побачив, як почала вона обновлятися. Спостерігав за її обновленням. З кожною годиною вона ставала все яснішою і яснішою»...

24 квітня 2007 р.
КАМІННЯ ГОЛОСИТЬ

11 квітня 2007 р.

Останнім часом збільшилась кількість повідомлень про оновлення ікон. Ці чуда незмінно привертають увагу і преси, і парафіян. Очевидно, чудо перетворення вина і хліба на Кров і Тіло Христові, що стається у храмах кожної Літургії, та чимало інших «щоденних» Божих див багато вірян перестають сприймати як такі, тож кожне повідомлення про оновлення ікон змушує згадати слова Спасителя про Своїх учеників: «...Коли вони замовкнуть, то каміння заголосить».

Ось іще одна новина, цього разу – із Турійська. Декан протоієрей Микола Даньків пише: «Нещодавно парафіянка нашого Свято-Троїцького храму принесла образ Богоматері із Немовлятком, що обновляється. На іконі чітко виражені лики і навколо них – відновлений срібний оклад. Верхня і нижня частини образа ще темні... Таким чином Господь підсилює нашу віру».

11 квітня 2007 р.
ЗВІТНІ ДЕКАНАЛЬНІ ЗБОРИ

18 лютого 2007 р.

Звітні деканальні збори. Фото Данила Зінкевича7–17 лютого під проводом єпископа Луцького і Волинського Михаїла проходили звітні збори священнослужителів усіх деканатів. У Турійську, Горохові, Іваничах, Луцьку, Володимирі, Нововолинську, Локачах, Ковелі, Маневичах і Ківерцях духовенство прозвітувало про свою діяльність упродовж 2006-го року.

Виступаючи перед священиками преосвященний наголошував на актуальних питаннях загальноцерковного, єпархіального та суспільного життя. Зокрема йшлося про впорядкування церковної документації та статистики, підготовку кандидатів до чернецтва й вступу у Волинську духовну семінарію, відродження українських церковних традицій щодо...

18 лютого 2007 р.
У ТУРІЙСЬКУ ОСВЯЧЕНО НОВУ ДЗВІНИЦЮ

28 січня 2007 р.

Єпископ Михаїл освячує новозбудовану дзвіницю біля храму Святої Трійці в Турійську. Фото Віталія СарапінаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив новозбудовану дзвіницю біля храму Святої Трійці в Турійську, споруджену коштом Мар’яна та Ірини Зазуль – українців, які мешкають у Канаді. За їх сприяння виготовили в Любліні (Польща) й три дзвони вагою 600, 300 й 150 кг. Механізм дзвоніння – за західним стилем, за допомогою важелів.

З нагоди освячення відправили святкову Божественну Літургію. З владикою співслужили турійський декан протоієрей Микола Даньків, ковельський міський декан протоієрей Анатолій Александрук, інші священнослужителі.

В урочистому відкритті дзвіниці та святковому Богослужінні взяли участь...

27 січня 2007 р.
ДО 330-ЛІТТЯ – НОВИЙ ІКОНОСТАС

14 листопада 2006 р.

Храм Різдва Пресвятої Богородиці в с. Новосілки Турійського деканату. Фото Віталія СарапінаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив новий іконостас і відправив Божественну Літургію в храмі Різдва Пресвятої Богородиці, що в селі Новосілки Турійського деканату. Цього року парафія відзначає 330-ту річницю освячення церкви – пам’ятки архітектури. Разом із владикою співслужили турійський декан протоієрей Микола Даньків, настоятель священик Микола Щомак і священнослужителі деканату.

Під час Служби Божої преосвященний виголосив проповідь про православне шанування ікон та християнське благочестя. Зокрема, він зазначив, що іконошування – це не поклоніння дереву чи фарбам, а шанування самого Бога, який прийшов у цей світ...

14 листопада 2006 р.
1-10  11-20  21-30  31-40  41-46
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо