Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Володимирський районний деканат

Володимирські священики біля Манявської ікони Пресвятої Богородиці. Світлина з архіву протоієрея Ігоря Бігуна
ПРОЩА СВЯЩЕНИКІВ

Духовенство Володимирських міського та районного деканатів здійснило паломництво до чоловічого монастиря Воздвиження хреста Господнього, що в біля с. Манява на Прикарпатті. Там вони відслужили акафіст Божої Матері перед Манявською іконою та приклалися до цього мироточивого образа.

Як зазначено на сайті Cerkva.info, напередодні Великого посту вдруге замироточила ця святиня. Уперше чудо сталося в 2008-му й було певним застереженням, адже того року була велика повінь, від якої постраждав і монастир.

Священики радять не розгадувати, чому плаче ікона, а більше молитися, тим паче у час Великого посту. Щодня перед образом ченці служать молебень. У Богородиці просять захисту від повеней, землетрусів та інших катастроф...

09 квітня 2012 р.
Протоієрей Микола Гінайло з учасниками пленуму Володимир-Волинської організації ветеранів України, присвяченего 25-річчю її створення. Світлина з архіву протоієрея Миколи Гінайла
З ВЕТЕРАНАМИ

23 березня відбувся пленум Володимир-Волинської міськрайонної організації ветеранів України, присвячений 25-річчю її створення. На запрошення президії ради організації в урочистому засіданні взяв участь помічник районного декана протоієрей Микола Гінайло. Він привітав учасників пленуму, передавши благословення митрополита Луцького і Волинського Михаїла, побажав миру та добра, родинного затишку, здоров’я, щастя та зустрічі у святу великодню ніч для спільної похвали воскреслого Господа. Від Благодійного фонду «Матері Божої неустанної помочі», очолюваного священиком, передано членам ветеранської організації подарунки.

26 березня 2012 р.
Протягом лютого-березня помічник володимирського районного декана протоієрей Микола Гінайло, голова Благодійного фонду «Матері Божої неустанної помочі», спільно з іншим духовенством надав матеріальну допомогу тим, що потрапили у складні життєві обставини. Світлина з архіву священика
ДОБРІ СПРАВИ ПРОДОВЖУЮТЬСЯ

Протягом лютого-березня помічник володимирського районного декана протоієрей Микола Гінайло, голова Благодійного фонду «Матері Божої неустанної помочі», спільно з іншим духовенством надав матеріальну допомогу тим, що потрапили у складні життєві обставини. Священнослужителі відвідали Березовичівську, Хобултівську, Білинську, Бубнівську, Микитичівську, Оваднівську, Суходільську сільські та Устилузьку міську ради й через місцевих голів передали для потребуючих одяг і взуття, а для дитячих садків, шкіл – іграшки, розноси. Як зазначив о. Микола, подібні заходи було проведено раніше в навчальних закладах Володимира.

16 березня 2012 р.
На відкритті виставки учнів художньої школи «Світ очима дітей». Світлина з архіву протоієрея Миколи Гінайла
ТАК БАЧАТЬ ДІТИ

Учора помічник володимирського районного декана протоієрей Микола Гінайло взяв участь у відкритті виставки учнів художньої школи «Світ очима дітей», що проходить у міському центрі соціальної реабілітації управління праці та соціального захисту населення. Священик поблагословив учасників, наголосивши: у дні посту ми повинні мати серця відкриті для добра, добрих справ. Маленьким майстрам у подяку за їхню творчість о. Микола вручив подарунки.

На картинах представлено сьогодення, бачення традицій української родини, відтворено прагнення тепла та сімейного затишку, храми Володимира.

14 березня 2012 р.
Митрополит Михаїл освятив техніку та нові комплекти одягу для пожежників Володимирського райвіддділу МНС. Форму передав рятувальникам Благодійний фонд «Матері Божої неустанної помочі». Світлина з архіву протоієрея Миколи Гінайла
ПОДАРУНОК РЯТУВАЛЬНИКАМ

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив техніку та п’ять нових комплектів одягу для пожежників Володимирського райвіддділу МНС. Цю форму від своїх закордонних партнерів передав рятувальникам помічник районного декана протоієрей Микола Гінайло, голова Благодійного фонду «Матері Божої неустанної помочі». У заході взяли участь міський голова Петро Саганюк, виконувач обов’язки начальника райвідділу капітан служби цивільного захисту В’ячеслав Процюк.

Це подяка рятувальникам за їхню самовіддану працю, особливо за те, що в люті морози допомагали захищати від холоду мешканців міста і бездомних, зазначив о. Микола.

Учасниками богослужіння стали й гімназисти, які прийшли до пожежників на екскурсію з нагоди тижня безпеки. Їм також було вручено дитячі Біблії та іконки.

27 лютого 2012 р.
Протоієрей Микола Гінайло біля пункту обігріву нужденних, куди священиком передано необхідні речі. Світлина з архіву протоієрея Миколи Гінайла
НЕ ТІЛЬКИ З МОЛИТВОЮ

Учора помічник володимирського районного декана протоієрей Микола Гінайло, голова Благодійного фонду «Матері Божої неустанної помочі», та інше духовенство відвідали дитсадок № 7 «Волинянка» м. Володимира, де вручили малятам у шести групах подарунки. Усі шкільні їдальні міста священики забезпечили підносами.

Також у ці морозні дні до пункту обігріву нужденних душпастирі передали набори одноразового посуду, постільної білизни, шкарпетки, взуття, теплий одяг, зокрема куртки та пальта. Як зазначив о. Микола, люди дякували, що крім молитви, Церква намагається допомогти й матеріально.

09 лютого 2012 р.
Священики – в одному з володимирських дитсадків. Світлина з архіву протоієрея Миколи Гінайла
З ПОДАРУНКАМИ І В БУДЕНЬ

30 січня помічник володимирського районного декана протоієрей Микола Гінайло, голова Благодійного фонду «Матері Божої неустанної помочі», та інші священнослужителі завітали з подарунками до дитсадків «Вишиванка», «Казка», «Дзвіночок», а також до школи-інтернату для дітей з вадами слуху у Володимирі. Як зазначив о. Микола, хоча новорічні свята вже минули, але діти повинні відчувати турботу і в будень. Бо що може зігріти у ці морозні дні краще, ніж доброта й усмішка?

Наступного дня душпастир спільно з Фондом «Правоохоронець» передав обласному госпіталю управління внутрішніх справ Волині близько 40 комплектів постільної білизни, катетери, медичні рукавички та інше. Священик зізнається: охоче співпрацює з правоохоронцями, адже ця організація насправді турбується про своїх пенсіонерів.

03 лютого 2012 р.
Зліва направо: начальник Володимир-Волинського міськрайвідділу УМВС полковник Павло Алєксеєнко, протоієрей Микола Гінайло, протоієрей Андрій Шевчук. Світлина з архіву протоієрея Миколи Гінайла
З ЙОРДАННЮ

Помічники володимирського районного й міського деканів протоієреї Микола Гінайло й Андрій Шевчук на запрошення керівництва Володимир-Волинського міськрайонного відділення внутрішніх справ та об’єднаного районного військового комісаріату вперше провели освячення й окроплення йорданською водою їх приміщень. Священнослужителі привітали усіх з Різдвяними святами й побажали всіх благ та ласки всемогутнього Бога, а військовозобов’язаних, які в той час проходили приписку, – благославили на добрі справи.

28 січня 2012 р.
ДЛЯ СПРАВ ДОБРОСЕРДЯ

В обласному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка відбувся щорічний Різдвяний благодійний телерадіомарафон «Бог багатий милосердям» – спільний проект Волинської ради Церков, обласної державної та міської адміністрацій, Волинської державної телерадіокомпанії та Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Мета заходу – збір коштів для малозабезпечених верств населення.

Марафон розпочався о 9.00. Протягом дня зі сцени театру лунали колядки та щедрівки у виконанні різних творчих колективів християнських Церков. Київський Патріархат представили хори Володимирського міського та районного деканатів: сімейний...

22 січня 2012 р.
Протоієрей Микола Гінайло
ЧЕРГОВА ДОПОМОГА

Помічник володимирського районного декана протоієрей Микола Гінайло, голова благодійного фонду Матері Божої неустанної Помочі, передав Володимир-Волинській міськрайонній лікарні документи на реанімобіль. Він за сприяння доброчинця Сергія Ковальчука був доставлений із Франції. Вітаючи медиків, о. Микола побажав наполегливо працювати для розбудови медичного об’єднання та якісного медобслуговування громадян. До цієї події долучився й міський голова Петро Саганюк.

12 січня 2012 р.
61-70  71-80  81-90  91-100  101-110  111-120  121-130  131-140  141-150  151-162
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо