Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Володимирський районний деканат

Протоієрей Микола Гінайло
ЧИСТОГО НЕБА!

Помічник володимирського районного декана протоієрей Микола Гінайло на запрошення командира 59-го зенітно-ракетного полку, розташованого у Володимирі, полковника Сергія Кузміна побував на черговому урочистому зібранні цього військового формування. Душпастир виступив перед особовим складом зі словом, у якому побажав воїнам чистого неба – і того, що над нами, який належить охороняти зі зброєю в руках, і неба духовного, якого слід пильнувати, як мовить Святе Письмо, «мечем духовним».

04 жовтня 2010 р.
Храмове свято на парафії Великомученика Юрія Переможця у Володимирі. Світлина Юрія Павлюка
БУТИ, ЯК ВІН

Парафія Великомученика Юрія Переможця у Володимирі відзначила храмове свято, яке очолив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. За Божественною Літургією з ним співслужили настоятель парафії, районний декан протоієрей Євген Шевчук, міський декан протоієрей Юрій Пилипець, багато місцевих священнослужителів. В урочистому Богослужінні взяли участь голова райдержадміністрації Валентин Скуба, голова райради Андрій Онищук, інші представники влади, воїни-афганці, котрі, бажаючи вшанувати пам’ять загиблих побратимів, принесли квіти до пам’ятника загиблим у локальних війнах, що розташований на території Юріївського собору.

Після Служби владика виголосив проповідь про наслідування святих угодників Божих. Зокрема зазначив, що, вшановуючи одного з великих воїнів Христових, котрий не боявся жодних випробувань, ми повинні мати таку ж ревну любов до Бога, таку ж велику любов до своєї Батьківщини. «Нехай...

07 травня 2010 р.
Протоієрей Микола Гінайло у Володимир-Волинському об’єднаному міськрайонному військовому комісаріаті освячує новобранців
ДОБРОЇ СЛУЖБИ!

Заступник володимирського районного декана протоієрей Микола Гінайло побував в об’єднаному міськрайонному військовому комісаріаті і поблагословив одинадцятьох новобранців. Отець Микола, сам колишній військовик, побажав юнакам щасливої служби, у якій завжди має бути місце вірі у Творця. Не спроста Церква на кожній Відправі молиться «за владу і військо», адже ратний труд дуже нелегкий і назвичайно відповідальний. «Нехай ваша служба буде мирною, і, тримаючи в руках зброю, ніколи не забувайте про меч духовний, тобто міцну віру, якою перемагаються негаразди, труднощі життя», – сказав душпастир.

22 квітня 2010 р.
Заупокійна літія по Тарасові Шевченку в Луцьку
НЕ ПРОСТО ЦИТУВАТИ
(оновлено)

Учора, як і щороку в день смерті Тараса Шевченка, священнослужителі і миряни обласного центру хресним ходом пройшли до пам’ятника Кобзареві і помолилися за упокій його душі. Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, канцлер протоієрей Микола Цап, декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецькар, ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Ігор Швець, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, духовенство собору й луцького міського деканату відслужили заупокійну літію.

Архієрей виголосив проповідь, у якій, зокрема, сказав: «Ми все цитуємо Шевченка... проте справа в тому, щоб жити за його словами. Нині в Україні, як сказано в Євангелії, жниво велике, та женців мало. Тож ми, свідомі українці, маємо працювати на цій ниві так, щоб із кожним днем наближатися до мрії Кобзаря – заможної і побожної України», – зазначий високопреосвященний...

11 березня 2010 р.
Волиняни піднесли заупокійні молитви в День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій і взяти участь у загальноукраїнській акції «Засвіти свічку». Світлина Леоніда Максимова
ПОМОЛІМОСЬ!
(оновлено)

26 листопада архієпископ Луцький і Волинський Михаїл благословив деканам, настоятелям парафій у День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій відправити Божественні Літургії та поминальні богослужіння. Владика закликав духовенство й мирян піднести до Господа заупокійні молитви та о 16.00 взяти участь у загальноукраїнській акції, поставивши на підвіконні домівок запалені свічки.

28 листопада у Луцьку від кафедрального собору Святої Трійці рушив хресний хід. Архієрей, священнослужителі кафедрального собору Святої Трійці, міського деканату, отці капелани обласного центру, викладачі й вихованці Волинської духовної семінарії, очільники обласної і міської влади, представники громадськості й багато небайдужих лучан пройшли вулицею Лесі Українки до площі Братський Міст. Після короткої молитви біля Хрестовоздвиженського храму перед каменем на місці майбутнього пам’ятника Християнському милосердю волинян, які рятували від Голодомору українців з УРСР, скорботна хода прибула до Замкового майдану. Тут архієпископ Михаїл очолив заупокійну...

29 листопада 2009 р.
Капличка Великомученика Димитрія Солунського в Володимир-Волинському аграрному коледжі. Світлина свящ. Андрія Шевчука
ЗАДЛЯ МОЛОДІ

У Володимир-Волинському аграрному коледжі освячено капличку Великомученика Димитрія Солунського. Богослужіння відправили міський і районний декани протоієреї Юрій Пилипець та Євген Шевчук разом із місцевими священнослужителями. З ними молилися директор Олександр Коновалюк, викладачі й студенти.

Як повідомив єпархіальну прес-службу священик Андрій Шевчук, божничка постала з ініціативи директора коледжу, а також бухгалтерки Наталії Ковальчук. А втілити ідею допомогли підприємства і підприємці міста й району.

Після освячення отці декани у вітальних словах наголосили на важливості духовного виховання молоді.

30 жовтня 2009 р.
Освячення храму Покрови Пресвятої Богородиці в с. Фалемичі Володимирського деканату. Світлина Данила Зінкевича
ДО СВЯТА БОГОРОДИЦІ
(оновлено)

Учора архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив новозбудований храм Покрови Пресвятої Богородиці в с. Фалемичі Володимирського деканату. Під час освячення, святкової Божественної Літургії та хресного ходу з владикою співслужили районний декан протоієрей Євген Шевчук, володимирський міський декан протоієрей Юрій Пилипець, настоятель парафії протоієрей Микола Гнідець та інші священнослужителі.

Це вже третій храм за історію Фалемич (попередній згорів у війну). Його зводили досить довго, але тепер є на що подивитись: як для села на шістдесят дворів – це велична храмина. Тож високопреосвященний у проповіді порівняв її спорудження із вагітністю жінки, яка після важких пологів радіє дитяті, знає, що має для кого жити і надіється, що дитина принесе їй багато втіхи. Адже дім Божий – це пряма дорога до Царства Небесного, а це нагорода на тім світі за наші земні труди...

12 жовтня 2009 р.
Хресний хід у Києві. Світлина прот. Віталія Собка
ТОРЖЕСТВО КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ

28 липня – день рівноапостольного великого князя Володимира і свято Хрещення Руси-України.

У Патріаршому Володимирському соборі відправили Божественну Літургію, після якої відбувся велелюдний хресний хід до Володимирської гірки, де височить пам’ятник хрестителю нашого народу. На чолі з Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом урочиста хода усіх єпископів, близько 1500 священиків, дияконів і 15 тисяч мирян Української Церкви (дані сайта Cerkva.info) пройшла бульваром Шевченка, вулицею Володимирською, повз стіни Софії Київської та Золотоверхої Михайлівської обителі. Протяжністю, кількістю учасників хресний хід перевершив усі попередні церковні заходи в столиці. Під монументом рівноапостольному Володимирові було звершено молебень...

30 липня 2009 р.
Володимирський районний декан протоієрей Євген Шевчук
У СПІЛЬНІЙ МОЛИТВІ

Вчора у Володимирі відбулися заходи з нагоди Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Вперше у місті заупокійні молитви спільно провели священнослужителі Київського і Московського Патріархатів – повідомив єпархіальній прес-службі священик Андрій Шевчук. Біля Обеліска Слави панахиду очолив протоієрей Олексій Никитюк (УПЦ МП). Після цього хресний хід вирушив до пам’ятника розстріляним в’язням, встановленого у валах городищ. Тут перед пам’ятним хрестом поминальне богослужіння відбулося під проводом районного декана протоієрея Євгена Шевчука (УПЦ КП). У слові до присутніх о. Євген підкреслив важливість молитви за спокій тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України.

23 червня 2009 р.
ХРЕСТ НЕ ПОВИНЕН ЗАТЕРТИСЬ

26 березня 2009 р.

Під час Страсного хресного ходу у Володимирі навколо собору та жіночого монастиря Різдва Христового. Світлина з архіву священика Володимира УдудаУ Володимирському соборі Різдва Христового уперше відправлено Пасії та Страсний хресний хід за новоукладеним чином, а також здійснено постриг у малу схиму рясофорної черниці Тетяни (Заруденець) з ім’ям Анастасія, яка є насельницею місцевого монастиря.

Очолив богослужіння архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, до молитви долучилися міський декан протоієрей Юрій Пилипець, районний – протоієрей Євген Шевчук, настоятель собору протоієрей Микола Удуд, численне духовенство, настоятелька обителі Різдва Христового ігуменя Марія (Ігнатенко). На непересічну відправу прийшло багато володимирян, а з Ковельського районного деканату прибули віряни парафій Архістратига Михаїла в с. Воля Ковельська і Різдва Богородиці в с. Білин на чолі з священиком Володимиром Удудом...

26 березня 2009 р.
71-80  81-90  91-100  101-110  111-120  121-130  131-140  141-150  151-160  161-162
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо