Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Володимирський районний деканат

ПОБАЖАННЯ ВОЇНСТВУ

24 березня 2009 р.

Протоієрей Микола ГінайлоНещодавно у Володимирі в об’єднаному військовому комісаріаті відбулася регіональна нарада представників військкомісаріатів і силових структур за участю військового комісара області, представників відділів міліції, Служби безпеки, прокуратури та призовних комісій щодо весняного призову до Збройних сил України.

З благословення архієпископа Луцького і Волинського Михаїла у нараді взяв участь настоятель Покрови Пресвятої Богородиці в с. П’ятидні та Рівноапостольної княгині Ольги в с. Хрипаличі Володимирського районного деканату протоієрей Микола Гінайло. Він, зокрема, сказав: «Ратна справа наскільки складна і важлива, що Церква постійно, під час кожної Божественної Літургії молиться за владу і військо. Бажаю ж українським військовикам, щоб тільки у навчанні відточувалась їхня бойова майстерність, а християнське милосердя панувало у вйськовому середовищі».

24 березня 2009 р.
ШЕВЧЕНКО І ПАТРІОТИЧНА ГОРДИНЯ
(оновлено)

10 березня 2009 р.

Архієпископ Михаїл виголошує проповідь біля пам’ятника Т. Шевченку в Луцьку. Світлина Данила ЗінкевичаСьогодні, у чергову річницю кончини приснопам’ятного раба Божого Тараса, до монумента Шевченкові у центрі Луцька прийшло чимало людей, щоб «спом’янути незлим тихим словом». Тобто помолитися Господеві за прощення його гріхів й оселення в Царстві Небесному. Панахиду очолив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. У ній взяли участь канцлер протоієрей Микола Цап, обласний декан протоієрей Іван Семенюк, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, священнослужителі кафедрального собору Святої Трійці та міського деканату, викладачі і вихованці Волинської духовної семінарії на чолі з ректором протоієреєм Ігорем Швецем. До Богослужіння долучився також представник УГКЦ єпископ Йосафат.

Владика Михаїл у проповіді наголосив, що зовнішній вияв шани до Кобзаря повинен підкріплюватися внутрішніми змінами у розсвареному українстві. Бо якщо кожен бачить себе більшим патріотом, ніж інші, й поборює тих інших, то в результаті страждає вся українська справа. Високопреосвященний сказав: «Може не бути війни, але така боротьба за мир, що каменя на камені не лишиться. І може бути така розбудова незалежності, що ніякий ворог України гіршого не...

10 березня 2009 р.
СПОМ’ЯНУЛИ СТЕПАНА

31 грудня 2008 р.

26 грудня у міській раді Володимира відбулась урочиста академія з нагоди століття від дня народження Степана Бандери. З-поміж багатьох промовців примітним був виступ протоієрея Миколи Гінайла, настоятеля громад Покрови Пресвятої Богородиці у с. П’ятидні та Рівноапостольної княгині Ольги в с. Хрипаличі Володимирського районного деканату. Душпастир виголосив змістовний реферат.

29 грудня у луцькому народному домі «Просвіта» пройшов таки же захід. Єпископ Михаїл та старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний відслужили літію по загиблих і виголосили многоліття живим. У проповіді...

31 грудня 2008 р.
НЕ СТОЯВ ОСТОРОНЬ

11 грудня 2008 р.

Протоієрей Микола Гінайло в сім’ї Цицюків (с. Лудин Володимирського районного деканату)Протоієрей Микола Гінайло, настоятель парафій Покрови Пресвятої Богородиці в с. П’ятидні та Рівноапостольної княгині Ольги в с. Хрипаличі Володимирського районного деканату, взяв участь у заходах з нагоди чергової річниці Збройних сил України. Минулого тижня він поблагословив гарнізон м. Володимира і виголосив душпастирське слово. Також священик побував у с. Лудин в обійсті Цицюків, де військовий комісар Володимир Бондарук разом із головою райради Андрієм Оніщуком і депутатом облради Сергієм Іванюком вручив матері військовослужбовця Тараса Цицюка грамоту Президента України за зразкове виховання сина.

11 грудня 2008 р.
ОСВЯЧЕНО ПРИКОРДОННИЙ ВІДДІЛ

15 листопада 2008 р.

Єпископ Михаїл освятив відділ прикордонної служби «Пархоменкове». Світлина Данила ЗінкевичаНа українсько-польському кордоні поблизу автопереходу «Устилуг–Зосин» єпископ Луцький і Волинський Михаїл взяв участь в урочистому відкритті відділу прикордонної служби «Пархоменкове». Його створено на базі колишньої застави, бійці якої 22 червня 1941 року чинили сміливий супротив нацистам. Після офіційного відкриття владика, володимирський міський декан протоієрей Юрій Пилипець, настоятель собору Різдва Христового у Володимирі протоієрей Микола Удуд та інші священнослужителі освятили новостворений підрозділ. Разом із головою Держмитслужби України Миколою Литвином та керівництвом Львівського прикордонного загону преосвященний ознайомився з умовами роботи і життя прикордонників, з технічним оснащенням підрозділу та подарував військовикам ікону Почаївської Богоматері.

15 листопада 2008 р.
ЩЕ ОДИН ДЕКАНАТ

11 листопада 2008 р.

Указом єпископа Луцького і Волинського Михаїла Володимирський деканат розділено на два – міський і районний. Міським деканом призначено протоієрея Юрія Пилипця (раніше був очільником нерозділеного Володимирського деканату), районним – настоятеля парафії Великомученика Юрія Переможця в районному центрі протоієрея Євгена Шевчука. Таке рішення владика прийняв у зв’язку з потребою удосконалити організацію душпастирського служіння як у місті, так і в районі. Тепер у міському благочинні – 6 парафій, а в районному – 30...

11 листопада 2008 р.
ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ

21 жовтня 2008 р.

Сьогодні Господь покликав у вічність найстарішого священика нашої єпархії 85-літнього протоієрея Сергія Депо.

Майбутній душпастир народився 1923 року в с. Конюхи Грубешівського повіту на Холмщині. Його предок був солдатом наполеонівської армії, звідси й таке незвичне для українця прізвище. У 1959 році закінчив Ленінградську духовну семінарію, в 1973-му – Московську духовну академію. Кандидат богословських наук. 1948 року Сергія Депо було рукопокладено в диякони, а 1956-го – в ієрея. За ревну працю на Божому виноградникові духовна влада нагородила його в різні роки саном протоієрея, палицею, наперсним хрестом із прикрасами, митрою та іншими відзнаками. Служив у кількох парафіях, був...

21 жовтня 2008 р.
ОСВЯЧЕНО ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО

6 жовтня 2008 р.

Володимирський декан протоієрей Юрій ПилипецьНещодавно на території Микитицької сільської ради Володимирського району, що на самому кордоні з Польщею, декан протоієрей Юрій Пилипець освятив нове господарство Ішівського лісництва, яке відреставроване за кращими європейськими зразками. До молитви долучилися працівники господарства на чолі з керівником обласного об’єднання «Волиньліс» Богдан Колісник.

06 жовтня 2008 р.
ЗА НЕВИННО УБІЄННИХ

12 вересня 2008 р.

Протоієрей Микола Гінайло з представниками єврейської та протестанських громад. Світлина з архіву прот. Миколи ГінайлаУчора в селі П’ятидні Володимирського деканату на місці захоронення жертв нацистського режиму відбулося вшанування пам’яті близько 25 тисяч полеглих. Панахиду за спокій душ убієнних відслужив протоієрей Микола Гінайло, настоятель місцевої парафії Покрови Пресвятої Богородиці та парафії Рівноапостольної княгині Ольги в с. Хрипаличі. До Богослужіння долучилися депутат Верховної Ради України Віктор Олійник, голова райради Андрій Онищук. Були присутні представники єврейської та протестанських громад.

Звертаючись до присутніх, о. Микола наголосив на небезпеці, яку несе коричневий та червоний фашизм. Тому сьогодні вкрай важливим є навчитися жити в любові, взаємопорозумінні й повазі. Особливо тепер, коли незалежність нашої країни в небезпеці.

12 вересня 2008 р.
УСПЕНСЬКІ НОВИНИ

1 вересня 2008 р.

28 серпня єпископ Луцький і Волинський Михаїл очолив престольне свято Свято-Успенського храму Володимирського жіночого монастиря Різдва Христовго. Під час Божественної Літургії він виголосив велику проповідь, в якій звернув особливу увагу на те, що Богородиця, будучи в усьому людиною, стала «незрівнянно славнішою за серафимів», являючи для нас взірець відданості Божій волі. Тож Її Успіння являє нам винятково важливу грань людської природи щодо життя земного і небесного. Другий аспект казання – надзвичайна важливість для слідування за Богородицею сімейного виховання, сімейного життя, коли сім’я стає домашньою церквою...

01 вересня 2008 р.
71-80  81-90  91-100  101-110  111-120  121-130  131-140  141-150  151-160  161-162
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо