Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Єпископ Матфей

На Козацьких Могилах під Берестечком. Світлина інформаційної служби єпархії
Пом’янули козаків

17 червня, у Неділю всіх українських святих, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, єпископ Володимир-Волинський Матфей, паломники з нашої єпархії побували у Свято-Георгіївському монастирі на Козацьких Могилах, долучившись до урочистого Богослужіння та інших заходів, присвячених пам’яті українських козаків та селян, які загинули в битві під Берестечком 1651 року. Божественну Літургію і панахиду очолив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

19 червня 2012 р.
Вихованці недільної школи Чернівецького кафедрального собору Преподобної Параскеви Сербської – у соборі Різдва Христового м. Володимира. Світлина з архіву протоієрея Ігоря Бігуна
Гості з Буковини

5 червня у нашу єпархію прибула група вихованців недільної школи Чернівецького кафедрального собору Преподобної Параскеви Сербської. У Луцьку їх зустрів директор недільної школи собору Різдва Христового м. Володимира протоієрей Ігор Бігун. Адже цьогоріч у січні таку ж нагоду відвідати Чернівці мали і його учні.

Двадцятеро дітей разом із десятьма дорослими взяли участь у Богослужінні в Свято-Троїцькому соборі, побували у Волинській духовній консисторії, про яку розповів їм канцлер протоієрей Микола Цап, у жіночому монастирі Василія Великого та чоловічому монастирі Архангелів, де поспілкувалися з вікарієм єпархії, єпископом Володимир-Волинським Матфеєм...

12 червня 2012 р.
Патріарх Філарет у луцькому кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина Леоніда Максимова
Празник із Первоієрархом

Сьогодні Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив храмове свято кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку. Під час Божественної Літургії з ним співслужили: митрополит Луцький і Волинський Михаїл, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, вікарій нашої єпархії єпископ Володимир-Волинський Матфей, канцлер протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Ігор Швець, декан собору протоієрей Микола Нецькар, декани єпархії та інші священнослужителі. Радість торжества розділили римсько-католицький єпископ Маркіян Трофим’як та луцький міський голова Микола Романюк.

На богослужіння прибуло багато вірних. Разом із владикою Іларіоном із Рівного прибула чимала група паломників.

Після завершення відправи, яку транслювала в прямому ефірі Волинська держтелерадіокомпанія, Святійшого привітав хор Центру християнського виховання дітей і молоді...

04 червня 2012 р.
Зустріч Патріарха Філарета біля кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку. Світлина Леоніда Максимова
Зустріч Патріарха

Учора ввечері до Луцька прибув Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, щоб разом із волинянами відзначити храмове свято головної святині краю – кафедрального собору Святої Трійці. Від межі Волинської і Рівненської областей Святійшого супроводжували митрополит Луцький і Волинський Михаїл та канцлер єпархії протоієрей Микола Цап.

Біля брами кафедрального собору Первоієрарха нашої Церкви зустріли вікарій єпархії єпископ Володимир-Волинський Матфей, голова обласної ради Володимир Войтович, декан собору протоієрей Микола Нецькар, інше місцеве духовенство та багато мирян. Вихованці центру християнського виховання дітей та молоді вручили Його Святості коровай, виголосивши віншування...

04 червня 2012 р.
Урочисте засідання у Волинській православній богословській академії з нагоди першого випуску бакалаврів та магістрів богослів’я. Світлина інформаційної служби єпархії
Перший випуск академії

31 травня у Волинській православній богословській академії (ВПБА) відбувся перший випуск бакалаврів та магістрів богослів’я. З цієї нагоди у луцькому кафедральному соборі Святої Трійці відправили Божественну Літургію та подячний молебень, а в актовому залі новозбудованого корпусу ВПБА відбулася урочиста частина.

Богослужіння відправили митрополит Луцький і Волинський Михаїл, єпископи Тернопільський і Теребовлянський Павло та Володимир-Волинський Матфей, вікарій нашої єпархії, канцлер протоієрей Микола Цап, ректор протоієрей Ігор Швець, викладачі та випускники у священичому сані...

01 червня 2012 р.
Пом’янули страждальців

20 травня, у День пам’яті жертв політичних репресій, вікарій єпархії єпископ Володимир-Волинський Матфей відслужив заупокійну літію по загиблих перед пам’ятником на Замковій площі. Із ним співслужили віце-канцлер протоієрей Олександр Безкоровайний та намісник луцького Замкового монастиря Архангелів ігумен Святополк (Канюка) з братією. У молитві взяли участь голови облдержадміністрації Борис Клімчук, облради Володимир Войтович, міськради Микола Романюк, представники громадськості.

Звертаючись до присутніх, владика закликав не забувати тих, хто поклав своє життя за своїх ближніх, за Україну. «Поки ми живемо, молимося, ми не повинні забувати тих, котрі стали жертвами політичних режимів», – підкреслив архіпастир.

21 травня 2012 р.
Мистецький проект «Ніч музеїв» розпочався на руїнах церкви Апостола Йоана Богослова в луцькому замку із заупокійної літії за спокій душі князя Любарта. Богослужіння очолив Вікарій єпархії єпископ Володимир-Волинський Матфей. Світлина з сайта Volynnews.com
Мистецтво і молитва

17 травня, перед Міжнародним днем музеїв, вікарій єпархії єпископ Володимир-Волинський Матфей та староста кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Володимир Подолець, студенти Волинської православної богословської академії взяли участь у відкритті мистецького проекту «Ніч музеїв» у Луцькому художньому музеї (Замок Любарта). Захід розпочався на руїнах церкви Апостола Йоана Богослова із заупокійної літії за спокій душі князя Любарта, яку очолив владика. Звертаючись до присутніх, архіпастир наголосив: якщо ми пам’ятаємо минуле, то ми варті мати майбутнє.

21 травня 2012 р.
Привітали архіпастиря
(оновлено)

9 травня митрополитові Луцькому і Волинському Михаїлові виповнилося 46 років. Оскільки цього дня і владика, і духовенство брали участь у заходах, присвячених поминанню жертв Другої світової війни, відзначення дня народження традиційно перенесли.

Отож 10 травня в кафедральному соборі Святої Трійці обласного центру відправили Літургію і подячний молебень. Їх відслужили владика Михаїл, вікарій єпископ Володимир-Волинський Матфей, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, декан собору протоієрей Микола Нецькар, ректор Волинської православної богословської академії (ВПБА) протоієрей Ігор Швець, декани єпархії та інші священнослужителі. У молитві взяли участь намісниця володимирського монастиря Різдва Христового ігуменя Марія (Ігнатенко), викладачі й вихованці ВПБА, миряни...

14 травня 2012 р.
Привітав із ювілеєм

16 квітня вікарій єпархії єпископ Володимир-Волинський Матфей взяв участь у святковому Богослужінні з нагоди 65-річчя ординарія Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви (РКЦ) єпископа Маркіяна Трофим’яка, що проходили в соборі Святих апостолів Петра і Павла обласного центру. Владика привітав ієрарха РКЦ з ювілеєм, а в дарунок передав часточку мощей великомучениці Варвари.

26 квітня 2012 р.
Вікарій єпархії єпископ Володимир-Волинський Матфей бере участь в урочистій пасхальній Літургії у римсько-католицькому кафедральному соборі Святих апостолів Петра і Павла, що в Луцьку. Світлина з сайта Pravda.lutsk.ua
РОЗДІЛЯЮЧИ РАДІСТЬ

Учора вікарій єпархії єпископ Володимир-Волинський Матфей взяв участь в урочистій пасхальній Літургії у римсько-католицькому кафедральному соборі Святих апостолів Петра і Павла, що в Луцьку. Вітаючи ординарія дієцезії єпископа Маркіяна Трофим’яка та всіх учасників Богослужіння, владика побажав миру в серцях, адже першими словами Господа Ісуса Христа після Його воскресіння були «Мир вам!».

09 квітня 2012 р.
61-70  71-80  81-90  91-100  101-110  111-120  121-130  131-140  141-150  151-153
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо