Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У ЧЕРНІГОВІ

8 грудня 2008 р.

Кафедральний собор Великомучениці Катерини в ЧерніговіУчора єпископ Луцький і Волинський Михаїл відвідав Чернігівську єпархію (у 2002–2004-му роках владика її очолював) і взяв участь в урочистому Богослужінні з нагоди престольного свята кафедрального собору Великомучениці Катерини. Божественну Літургію преосвященний відправив разом із єпископом Чернігівським і Ніжинським Іларіоном та іншими архієреями.

Святкування – неабияка подія для місцевих православних, адже цього дня тут відзначили перший храмовий празник відколи цю козацьку церкву на початку ХХ ст. закрили, влаштувавши в ній музей. Київському Патріархатові святиню передано цього року, а перед тим Чернігів потрясали «судові війни», пікетування, блокування: на храм претендувала УПЦ МП.

Нехай же Господь молитвами святої Катерини береже нас і наших чернігівських братів і сестер від усякого зла і благословляє на єдність у вірі.

08 грудня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо