Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЗАДЛЯ МАЙБУТНЬОГО

12 грудня 2008 р.

Протоієрей Віктор Михалевич. Світлина Сергія ДубинкиУ Полтавському інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся Третій всеукраїнський форум керівників молодіжного православного руху «Сучасний стан та шляхи розвитку православних молодіжних організацій». З’їзд очолив голова синодального управління у справах молоді єпископ Полтавський і Кременчуцький Федір (випускник Волинської духовної семінарії). Нашу єпархію представляв капелан інституту ім. В. Липинського МАУП протоієрей Віктор Михалевич.

Протоієрей Віктор Михалевич виступає на Третьому всеукраїнському форумі керівників молодіжного православного руху в Полтаві. Світлина з сайта Cerkva.infoХоча хлопців і дівчат тепер у храмах немало, проте воцерковлення юних могло б відбуватися куди краще, якби Церква як організаційна структура пропонувала відповідні форми і засоби людям цього віку. Обговорити ці проблеми та поділитися досвідом і зібралися духовні наставники юнацтва. Отець Віктор ознайомив присутніх зі своїми набутками та подав чимало цікавих задумок. Школярам нема часу читати Святе Письмо? Для цього запропонуймо їм Біблію на електронних носіях, які можна слухати через плеєр, ідучи на уроки. Студентам ніколи погортати творіння святих отців? Відповідні цитати треба вміщувати на найпопулярніших сайтах. Немає чим зайнятися на канікулах? Слід створювати літні й зимові православні табори: тематичні – для більш-менш підготовлених, відпочинкові – для всіх, навіть неохрещених. А ще відеофільми, яких тепер на духовну тематику є чимало, а ще всеукраїнські молитовні заходи через електронну пошту, а ще школи християнського подружжя при молодіжних братствах та каплицях у вузах... Головне ж у цій роботі – системність, постійність і дохідливість.

Саме цим відзначається праця на Божій ниві протоієрея Віктора Михалевича, якого Церква заохочує до подальшої плідної роботи з молоддю: на Форумі душпастирю було вручено патріаршу благословенну грамоту.

12 грудня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо