Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ І ВІЧНИЙ ПРИКЛАД

30 січня 2009 р.

Священнослужителі кафедрального собору Святої Трійці відправляють панахиду по героях Крут на Київському майдані Луцька. Світлина протоієрея Віталія СобкаУчора Україна вшановувала героїв – трьохсот студентів та їхніх наставників, які у 1918 р. поблизу залізничної станції Крути під Києвом ціною свого життя призупинили наступ більшовицьких військ, давши можливість уряду евакуюватись.

Цього дня у Луцьку відбулися дві події пам’яті тих звитяжців – панахиди за убієнними та мітинги: на Київському майдані біля символічної каплиці загиблим за волю Батьківщини та на вулиці Героїв Крут біля кургану з хрестом.

«Цілий світ знає подвиг трьохсот спартанців під Термопілами, бо греки подбали про їхню гучну славу. Та слава багато століть наставляє юнаків по всіх країнах на самовіддане служіння вітчизні, – сказав у проповіді на Київському майдані клірик кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Володимир Подолець. – А не менш доблесний подвиг наших героїв далеко не всі знають навіть в Україні. Він же є прикладом того, що кожен має виконувати свій обов’язок, і на ньому повинна виховуватись юнь, як і на прикладі спартанців». Отець Володимир, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний та інші соборні священнослужителі відправили заупокійну молитву за наших лицарів.

На цьому зібранні були присутні також голова облдержадміністрації Микола Романюк, голова облради Анатолій Грицюк, луцький міський голова Богдан Шиба, численні представники громадськості і навчальних закладів.

Другу зі згаданих панахид очолив обласний і луцький міський декан протоієрей Іван Семенюк. Були присутні також священнослужителі УПЦ МП, численні миряни.

30 січня 2009 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо