Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

КОЛИШНІЙ ЖИДИЧИНСЬКИЙ ІГУМЕН СТАВ ЄПИСКОПОМ
(додано фотосесію)

2 лютого 2009 р.

Єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк. Світлина з сайта Cerkva.infoУчора Київський Патріархат поповнився ще одним архієреєм. За Божественною Літургією у Володимирському соборі Києва Патріарх Філарет, архієпископ Михаїл та інші ієрархи висвятили на єпископа Кіровоградського і Голованівського архімандрита Марка (Левківа). Новопосвячений владика Марк – випускник Волинської духовної семінарії, колишній ігумен монастиря Святителя Миколая Чудотворця в с. Жидичин Ківерецького деканату, секретар духовної консисторії нашої єпархії.

Дізнавшись про рішення Священного Синоду від 25 січня цього року про обрання архімандрита Марка на вакантну Кіровоградську кафедру, багато волинян – священиків, ченців і мирян – посилили свої молитви за нього, а в день архієрейської хіротонії (висвяти) чимало з них прибуло на святкову Службу Божу в патріарший храм, уболіваючи, радіючи й вітаючи обраного Церквою на високе й відповідальне служіння.

Святійший Філарет звернувся до новопоставленого з напутнім словом, у якому, зокрема, сказав: «У своєму архіпастирському служінні ти тікай від гордості як від вогню, щоб вона не спалила всі твої добрі справи». Владика Марк, звертаючись напередодні до Первоієрарха, співбратів по єпископському служінню, всього народу Божого, наголосив: «...На майбутнє завжди буду старатись дотримуватися даних при постригу обітниць. Допоможи мені, Господи, смиренно прийняти єпископство як Твою волю, дай мудрості та сили для несіння цього послуху...»

Нехай же Господь поблагословить єпископа Марка, нехай же його архієрейське служіння буде плідним, сповненим добрих справ на славу Божу й спасіння душ православних українців.

02 лютого 2009 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо