Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

БУДЬМО УВАЖНІ!

29 березня 2006 р.

Наслідки пожежі, яка сталася 31 березня 2005 року у Волинській духовній семінарії. Фото Сергія ДубинкиЄпископ Михаїл і головний державний інспектор з пожежної та техногенної безпеки Волинської області полковник Микола Кревський підписали спільне звернення до мешканців Волині, з метою «підняти рівень обізнаності населення з правил безпеки життєдіяльності, вплинути на свідомість кожного громадянина, не тільки попередити та застерегти, а й зарадити лиху та трагедіям.»

Документ найперше вражає невтішною статистикою людської халатності, безвідповідальності, безпечності та байдужості. Саме вони є причиною пожеж та інших трагічних ситуацій, які сталися на Волині. Стихія вогню, води чи вітру знищує все на своєму шляху, не оминаючи навіть храми, пам’ятки великої історичної цінності. Тому обов’язок кожного християнина – «берегти не тільки своє життя, а й життя оточуючих, навколишнє середовище, народне добро від смертельних пазурів вогню та інших природних стихій». Ті ж, хто чинить «наругу над плодами безперервної праці багатьох поколінь» – тяжко грішать перед Господом.

Керівники Церкви та пожежно-рятувальної служби зазначають, що «сьогодні Церква проводить велику роботу з виховання у населення високих моральних якостей, законослухняності і поваги до державних інституцій. Любов до Всевишнього, відповідальність перед Богом не повинні залишити нас байдужими і безпечними до свого життя на землі. Наші діди, батьки молилися на поміч і милосердя Боже під час нищівних пожеж, яких було не менше і в ті часи, вони зверталися до великої Заступниці роду християнського Пресвятої Богородиці і Приснодіви Марії, молилися перед її явленим образом "Неопалима Купина", призивали на допомогу святого чудотворця Миколая. І Господь за їхніми молитвами зупиняв страхітливі язики вогню, природні стихії, зменшував наслідки катастроф».

Звернення закликає вірян бути уважними на дорогах, вкрай обережними в поводженні з вогнем, дотримуватися правил безпеки під час відпочинку на воді й на льоду, не зачіпати підозрілих невідомих та вибухонебезпечних предметів, бути обережними при користуванні легкозаймистими та токсичними речовинами, не споживати незнайомих грибів.

Також владика Михаїл та полковник Микола Кревський визнають за доцільне, аби декани й настоятелі парафій звертали увагу вірян на необхідність дотримання правил безпеки життєдіяльності, а управління Міністерства з надзвичайних ситуацій України у Волинській області, у свою чергу, щомісяця надаватиме їм інформацію та наочні матеріали про пожежі, надзвичайні ситуації для проведення роз’яснювальної роботи.

29 березня 2006 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо